reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

reklama
Super Tort BANANA !! widze zdolniochy u nas same :D haha a co do lali widzialam motyw ze wykraja sie dziure w środku a lalke obwija sie folia:D

Banana a powiedz mi to teraz robilas? ten biszkopt od Eweli ? a no i jak upieklas tą góre ze ona miala taki kształt ? w miscie jakiejs?

Super Tort BANANA !! widze zdolniochy u nas same :D haha a co do lali widzialam motyw ze wykraja sie dziure w środku a lalke obwija sie folia:D

Banana a powiedz mi to teraz robilas? ten biszkopt od Eweli ? a no i jak upieklas tą góre ze ona miala taki kształt ? w miscie jakiejs?
tort robilam w pon wieczorem,ale juz nie moglam udekorowac, bo kupilam za mala tej masy cukrowej i z samego rana musialam leciec do sklepu po wiecej.
biszkopt od ewelii, smaczny, wysoki, trzeba go tylko dobrze nasaczyc, bo mi wydawal sie taki super,ze nasaczalam tylko troche i w efekcie troszke suchy,ale generalnie polecam!
wiem,ze w polsce dziewczyny pieka w metalowej misce z ikei. nigdzie odpowiedniej miski nie moglam znalezc i spod upieklam w tortownicy,a druga czesc w takim szklanym naczyniu pyrex (jak arcoroc do piekarnika) i pozniej musialam troche okroic na gorze, zeby nadac wlasciwy ksztalt.

ilona, pomysl super, szkoda,ze nie moj :))))

icing mialam kupny,ale bialy, i musialam farbowac sama, tutaj barwniki w kazdym tesco sa po £0,50. przy farbowaniu dziadostwo lepi sie strasznie, trzeba wstawiac do lodowki i podsypywac cukrem pudrem. walkowanie to samo. jak ktos che to wstawiam przepis na icing (masa cukrowa?)

1 duze bialko
50ml plynnej glukozy
450 g cukru pudru przesianego dwa razy

bialko ubic powoli wlewajac glukoze, dodawac cukier puder po troche,a jak juz bedzie dosc geste, to wyrabiac na stolnicy dodajac pozostaly cukier puder. mozna w trakcie dodac barwnik. jesli nie uzywamy od razu to owinac folia i wstawic do lodowki. to samo jesli za dlugo wyrabialismy i za bardzo sie lepi do rak. po schlodzeniu lepiej sie walkuje

banana jestem w szoooooooooooku pięknie ci wyszło

jeszcz świnki Eff_k mi sie tez bardzo podobają a konik męża ... :-):-):-) zdolny chłopak hahahaha:-)

kilolku, aby nie wygladalo jak obrus to musiasz rozwalkowac na sporo wiekszy niz potrzebujesz, tylko wtedy bedzeie dokladnie przylegac i bez faldek, a potem, jak kasiula pisala, obcinasz nadmiar. wstawiam moja barbie. tutaj faldy sa celowo, aby podkreslic sukienke, chociaz po fakcie stwierdzam,ze moglam zrobic gladki. jak dla mnie bardzo efektowny (moj i jego corki zaniemowili), dosc latwy w wykonaniu i ja raczej nie mam zdolnosci plastycznych, co widac na zdjeciu :)

icing mialam kupny,ale bialy, i musialam farbowac sama, tutaj barwniki w kazdym tesco sa po £0,50. przy farbowaniu dziadostwo lepi sie strasznie, trzeba wstawiac do lodowki i podsypywac cukrem pudrem. walkowanie to samo. jak ktos che to wstawiam przepis na icing (masa cukrowa?)

1 duze bialko
50ml plynnej glukozy
450 g cukru pudru przesianego dwa razy

bialko ubic powoli wlewajac glukoze, dodawac cukier puder po troche,a jak juz bedzie dosc geste, to wyrabiac na stolnicy dodajac pozostaly cukier puder. mozna w trakcie dodac barwnik. jesli nie uzywamy od razu to owinac folia i wstawic do lodowki. to samo jesli za dlugo wyrabialismy i za bardzo sie lepi do rak. po schlodzeniu lepiej sie walkuje
Banana jestem pod wrazeniem:-)rewelacyjnie Ci wyszlo:-)a gdzie kupilas ten napis co ma barbi na sukience?

dzieki,dziewczyny, ten tort naprawde jest dosc prosty, a jak masz miske to juz wogole.

ten napis to byl zestaw ze swieczka,ale nie bardzo wiedzialam, gdzie ta swieczke dac

reklama
P240910_21.17[01].jpg

chwale sie :) nie mam lepszej fotki moze jutro dostane :D

Do góry