reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

jaki Łukaszek zapatrzony chyba naprawdę czegoś tam szuka :)

a my już po kąpieli tzn Musiu, kolacyjka nr 2 zaliczona i już pięknie przysypia cudowne dziecko :)
ja zmykam też coś zjeść i może jakiś filmik obejrzę

kolorowych snów Wam życzę i maluszkom przede wszystkim

reklama
A ja kupiłam ostatnio Haniulce matę edukacyjną fisher price z tygryskiem - mała jest zachwycona :-)

2yydr9l.jpg

Kasiu a czy Fifi jest ważony cały czas na tej samej wadze czy za każdym razem na innej bo wiesz co waga to i inny cięzar.
w naszej byłej przychodni na tej samej, ale mam podejrzenie, że ona raz dobrze waży a raz niedoważa, bo to jest mało prawdopodobne, żeby aż tyle w 2 dni przybrał

zawsze jak jest alarm z wagą małego idę do laktacyjnej po porade a tam cudownym sposobem sie okazuje, że Filiup waży więcej niż u pediatry i że dobrze przybiera, a ja mu przecież ołowiu w dupę nie pcham
zła jestem na całą tą sytuację, postanowiłam mm podawać 20-3 razy dziennie nie więcej niż 90 ml, bo mi się zdaje, że on wypija tyle ile mu pozwole a nie tyle ile potrzebuje

ide zarz spać bo wykończona jestem po 5 godzinach spaceru:)
kolorowych snów :-)

Hej dziewczyny,
Mam pytanie do mamuś dzieciaczków, które przechodzą albo przechodziły już katar. Czy Wasze dzieciaki w trakcie kataru, który gdzieś tam głęboko zalegał, kaszlały? Bo mój mały wczoraj był badany i było ok, na początku tygodnia miał katar, który trwał 2 dni, teraz nic nie leci, ale odciągam mu, zawsze coś tam wyjdzie, wygląda na to, jakby mu gdzieś głęboko zalegało. Od środy lekko kaszlał, wczoraj u lekarza nic nie wyszło, jedynie lekko zaczerwienione gardło, a dziś w nocy i nad ranem kaszlał kilka razy tak bardziej mokro. Czekałam czy się coś rozwinie, ale do godzin późno popołudniowych zakaszlał od rana 2 razy i tyle. Natomiast wieczorem po kąpieli, przed zaśnięciem się znów zaczęło, co zasnął to go kaszel budził. Nie wiem czy mu po prostu spływa jak leży czy co, nie ma gorączki, jest uśmiechnięty, jedynie dziś lekko zachrypnięty. Martwię się strasznie, bo już sama nie wiem, poobserwuję w nocy i nad ranem i jak coś to jutro do pediatry jedziemy. Ale prosze napiszcie mi czy miałyście podczas kataru coś takiego?

Eliza Miki wydaje sie strasznie duzy w tym wozku. Ercio czasem naciaga sobie kocyk tak ze widac mu tylko oczka i tak go trzyma przytulonego a z boczku oczywiscie pieluszka :))

Ewela ja tez mam qunni i tez juz koncowka Olafkowi wyjelam wkoncu ta wysciolke wokol wozka bo na szerokosc zabraklo miejsca ale po pol roku to juz nie bylo mowy o zadnej gondoli wiec w grudniu mrozy ze hoho musial sie przesiasc do spacerowki

Eagle cudne te bukiety , ktory wybralas? doczytalam sama nie wiesz a jaka bedzie sukienka i dodatki?

Iza ale jestes zdolna !!!

Koriander moze sie mysle ale quinny ma takie stelaze ze ustawienie tylko jednokierunkowe gondola do raczki a spacerwoka tylem, quinny jest dosc lekkie a to wlasnie dzieki stelazowi ktory ma niezmienny kierunek

Lena karmienie nie oznacza braku mozliwosci powrotu do pracy ja karmilam Olafa i wrocilam do pracy jak mial 3 miesiace, wkoncu przeciez zaczniemy wprowadzac inne posilki ktore zastapia mleko. A probowalas dac to mleko lyzeczka moze ona po prostu nie chce pic ze smoczka. Niesety Olaf nigdy nie ruszyl mm

Zyrafka piekny marudek :))

Lencja ciezko doradzic jak juz wszytsko maja i handluja zabawkami, my dla olafa zbieralismy kase na nowy fotelik smochodowy a dostal tez bajeranckiego konia na biegunach ktorego mozna odczepic i wtedy jezdzil na kolkach teraz czeka na ercia

Avena gratuluje zdrowych bioderek

Katarzynajanicka moze ktoras waga szwankuje, poszukaj 3

Kasiulka fajna ta mata a Hania jeszcze fajniesza

Aqq a moze mu splywa do gardla a nie do nosa i dlatego tak kaszle , Erciuo na szczescie zdrowy wiec nie bardzo pomoge.

A moja planowana przychodnia nie wypalila bo nie przyjmowali dzis dzieci zdrowych mieli tylko 1 lekarke. Za to ja sie tak nalatalam ze az mnie buty obtarly a co nalepilam plaster to rolowalo go w dol i obcieralo na nowo, wkoncu wlozylam dzinsy w buty zeby cos ochronic piety udalo sie tyle ze gatki teraz z krwi...

U nas cudna pogoda jutro ma byc tak samo Olaf ma z przedszkola barwny korowod czyli przemarsz ulicami miasta uczniow i przedszkolakow z wszytskich szkol i przedszkoli, czesc dzieci ubrana w kolorach herbu miasta i jeden na cale przedszkole prowadzacy skarbnik czyli duch kopalni i u nas bedzie nim Olaf mierzylam mu dzis stroj i wyglada poprostu bosko !!

witam się wieczornie
ja jak zwykle z doskoku :(
czasu nie mam kompletnie, pogoda piękna i ciągle spacerujemy
do tego chrzciny, już trzecia datę ustalam, dobrze że za każdym razem trafiam na innego księdza
powiem wam że problem u nas z jakąś fajną salą... ale może sie uda w niedzielę mam dostać odpowiedź
pochwalę się że majunia jest po pierwszej gruszce i wszystko super, jadła przez 3 dni i nic jej nie wysypało, wszystko oki, zdjęcie wstawię jak sie ogarnę, śmiechu było przy karmieniu że hohoho
w sobotę ruszamy z marcheweczką :)
no i dziecko mi sie popsuło, tak się cieszyłam że mi całe noce przesypia a tu od tygodnia o 4 pobudka, śpiewanie, śmianie się, a to przecież środek nocy, przyzwyczaiłam się już do dobrego, zapomniałam jak to się wstawało w nocy :(
no i stres mnie bierze od stycznia do pracy :(
a ja dziś spędzam pierwszą samotną noc, m wyjechał na integracje, nie mógł się wymiksować :(
trzymajcie kciuki żeby nic sie nie wydarzyło

Maju lepsza wyciekająca woda niż anakonda wyłażąca z toalety:szok::szok::szok:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
izia - masz talent z tymi tortami
Eliza - fajne te Twoje 3 bąble, ja zawsze chciałam mieć 3 dzieci, a tu trzydziecha na karku i mam jedną Igulę:biggrin2:
Klementinka - śliczny Jaś
Kasiulka - zdrówka dla Hani i świetną ma tą matę
Bakteria - oby katar wreszcie minął
Lena - mnie też już tęskno za pracą, nie nadaję się do takiego siedzenia w domu, ale wracam dopiero w styczniu, narazie czas malutkiej:tak:
Lencja - ja mam nawilżacz o taki NAWILŻACZ POWIETRZA CLIMATIC 313 C NOWY GWAR SS (1230942108) - Aukcje internetowe Allegro kosztował ok 100zł w castoramie, jonizacja i zimna para, nie zostawia nic na sprzętach, jestem zadowolona z niego, a sokowirówkę zelmera, fajnie wyciska sok, wiadomo że trochę dużo mycia, ale to jak w każdej bo tam kilka tych części jest SOKOWIRÓWKA ZELMER 486 INOX CałeOwoce800W 2pręd (1238174410) - Aukcje internetowe Allegro

Cobra:-D:-D:-D

aqq - z tym kaszlem to myślę że małemu spływa wydzielinka do gardła

Milka - Olafek robi karierę, wpierw model, teraz korowód, rewelka;-)
Kalwa - Majusia juz próbuje nowe smaczki a pamiętam jak dziś jak o tym gadałyśmy z miesiąc temu, dobrze że jej gruszki podeszły:tak::tak::tak:

Byłam na badaniu krwi z mała, ostatnio miała żelaza ok 90 a norma jest od 100, brała 1,5 miesiąza żelazo w syropku które ją na maxa zatwardzało i gó**no to żelazo pomogło, teraz żelaza 77:(:(:(:(:(:(:( Może to być błąd badania, jak myślicie??

Juz sobota więc tym sposobem jestem PIERWSZA:tak:

Byłam na badaniu krwi z mała, ostatnio miała żelaza ok 90 a norma jest od 100, brała 1,5 miesiąza żelazo w syropku które ją na maxa zatwardzało i gó**no to żelazo pomogło, teraz żelaza 77:(:(:(:(:(:(:( Może to być błąd badania, jak myślicie??

może to być błąd badania, ale może to być także rzeczywisty wynik. Skoro z podawanego żelaza wchłania się do organizmu tylko 10%, a poziom tego zmagazynowanego przez dziecko w czasie ciąży nadal spada, to niestety może być taki efekt. Obawiam się, że u nas sytuacja będzie wyglądała podobnie :-( Na badania idziemy na początku października.

reklama
Matko:szok::szok:
Trochę was podczytałam i widzę że niektóre z dzieciaków już "wędrują" po łóżeczku:szok: Moja to jeszcze się nawet nie obraca..:no:
I czytam też że możecie już prawie całe noce przesypiać, jak zazdroszczę;-) Ja niestety pobudka co 2godziny, a niech się mała wybudzi to 2h na zabawę w nocy z głowy:baffled:
Za chwilę mykam na uczelnię, dzisiaj pierwszy zjazd. Tylko martwię się jak to będzie z odciąganiem mleka:baffled: Mój mąż na pewno po woreczek podjedzie koło południa, ale muszę jeszcze zaraz gdzieś zakupić więcej woreczków.

Do góry