reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

cześć dziewczyny

U nas też piękna pogoda się zapowiada. Ja mam okropny katar chyba dlatego że wczoraj na spacerze zlapał nas deszcz a ja nie miałam parasola :(. Obym tylko nie zaraziła Ignasia.

gosiagro- cieszę się że wyniki Majeczki są dobre

Lencja- podziwniam zapał do wyciskarki (napewno fajna sprawa) ale ja pewnie jak większość dziewczym szybko stracilabym zapal :(. Możesz jeszcze raz napisac jaki robisz farsz do tych faszerowanych papryczek bo bardzo chciałabym zorobic

ewus2090- oby tak dajej układało się z M. :)
nadika- współczuję zachwowania męża, wkurza mnie jak slyszę że mężowie wracają z pracy i są zmeczeni. Ja na mojego T. nie mogę narzekać bo jak tylko wraca z pracy ok 15-16 to natychmiast zajmuje się Ignasiem i tak do wieczora. Mam nadzieję ze mąż to przemyśli i zmieni swoje postępowanie.
Doczytałam że mąż po pracy zajął się synkiem :) mam nadzieję że porozmawialiście wieczorem.

iiwka- Ignaś zjada średnio po 170-200 ml mleczka co 4 godziny, jak zje o 18 30 to zasypia ok 19 i karmię go na śpiocha o 22 i spi mi do 7 :). Karmienie na spocha wzięłam z języka miemowląt i u nas bardzo się sprawdza :). Plusem jest też to że od narodzin ulalo mu się tylko 3 razy.

Milka26- sto lat :) i dużo dużo usmiechu :)
kasiajanicka- dobrze że z bioderkami u Filipka wszytsko oki :)

reklama
Emlia - u mnie też zielona, ale to przez żelazo, teraz przez parę dni nie podaję i kupy jak nie było tak nie ma:-(

Kasiajanicka - super że bioderka w porządku

Gosiagro - zazdroszczę pogody, u mnie taka se, słońca to chyba z tego nie będzie

Milka
- Sto Lat, Sto Lat!!!!!!

U nas nocka super, od 20 - 7 sen, później jedzonko i do 7 w łżeczku, a ja dzisiaj zamierzam do fryzjera iść zobaczymy czy mi to wyjdzie:-)

Dzisiaj kurier przywozi mi internet TP i od jutra bedzie działał:-D W końcu będę mogła szybko wszystko sprawdzic, bo tem iPlus to porażka.
Miłego dzionka.
Ja parę dni temu pozbyłam się mobilnego z orange!!!PORAŻKA!!! i teraz happy jestem bo mam na kablu radiowy Amplus-nawet nie wiedziałam że coś takiego jest:-D:-D

iiwka- Ignaś zjada średnio po 170-200 ml mleczka co 4 godziny, jak zje o 18 30 to zasypia ok 19 i karmię go na śpiocha o 22 i spi mi do 7 :). Karmienie na spocha wzięłam z języka miemowląt i u nas bardzo się sprawdza :). Plusem jest też to że od narodzin ulalo mu się tylko 3 razy.
To ja swojemu też na śpiocha daję-raz jak kładę się spać.I staram się szybko wstawać w nocy żeby się nie rozbudził...

Kasiu super że z bioderkami OK!

Ja zakatarzona,w fatalnym nastroju,zmęczona...:-:)-:)-(
A pogoda u mnie jest bleeee:angry::wściekła/y:

Alanek właśnie usnął a Kacper śniadanko wcina...

Dzień dobry
hahaah jaka tu walka o miejsce na podium:-D

ja wreszcie może dziś bedę miała nieco więcej wolnego czasu, a przyda mi się to bo wcale się dziś nie wyspałam

wczoraj zaliczyłam kościół, przymiarkę ( suknia przesliczna i bedzie do odbioru jutro lub w poniedziałek), solarium;-):-)
niestety nie załapaliśmy się na spacer bo pogoda paskudna, dziś tez jeszcze pada...

avena, Milka26 kochane wszystkiego dobrego z okazji urodzin i mnóstwo pociechy z maluchów i mężów:-)
ewuś ogromnie się cieszę że wszystko idzie ku lepszemu, zasługujesz na to:tak::-)
Aniach83 powodzenia na szczepieniu, my też mamy ta szczepionke i zarowno po pierwszym jak i teraz drugim razem wszystko ok i mały nie miał gorączki w poniedziałek popłakał tylko przy wkłóciu ale to za sprawą pielęgniarki, u nas są dwie i akurat trafiliśmy na tą która nie umie zrobić tego porządnie, ta druga robi to tak bezboleśnie że żaden maluch nie płacze
ewela piękne fotki, i jak byliście u lekarza?
kasia super wynik bioderek u Fifiego

ech...cos jeszcze miałam napisać ale za dużo tego było i juz nie pamiętam :tak: ta skleroza;-)

Witam się pochmurnie
Milka i Avena - Sto lat , i spełnienia wszystkich marzeń tych wielki i tych malucich , duzo zdrówka i pociechy z pociech:)
Gosiagro - super że wyniki są dobre
ewus- strasznie się cieszę że wszystko jest na dobrej drodze!
kasiajanecka - gratuluje dobrych wyników bioderkowych
iiwka - zdrówka życzę!
Dziewczyny ja podaję 120ml co 3h , na razie trzymam się "opstrukcji insługi" na opakowaniu.
Ktos pisał że podał jabłuszko wczoraj i że 10 dni zostało do 4 miesiąca. Kochane jak to jest , bo ja byłam przekonana że podawać zaczyna się z końcem 4 m czyli w 5 miesiącu życia?
A tak na marginesie , wiecie że Nan Active już się nie nazywa nan active tylko Nan Pro?

:-):-):-) hejka krejzolki na maksiorka

Wreszcie sie wyspałam :-D za 15 min jade odwiezdz pierwszoklasiste i ruszam do lekarza. Wczoraj sie przemogłam :baffled: i uzyłam fridy :sorry2: jakos poszło.

Dzisiaj dzien lekarzy u mnie , zaraz pediatra , a wieczorem dentysta :shocked2:

A zapomnialam wam powiedziec,ze do mleka dodaje jedna miarke kaszki

Perfecta- to ja pisałam. Też już sama nie wiem jak intepretowac to "po 4 miesiącu" tak jak piszą na słoiczkach.. Bo jak by było od "4 miesiąca życia" ,to ja to rozumuje w ten sposób, że dziecko skónczyło 3 miesiące i zaczeło własnie ten 4 miesiąc, a "po 4 miesiącu" to jak już skończy 4 a zacznie się 5. Trochę namodziłam.:-)

Emilia u mnie zielona kupa była co dzień jak karmiłam małego tylko mlekiem, z tym że ja jestem na MM a jak zaczełam wprowadzać dodatkowo inne jedzonko, jabłka banany zupki to kupa zmieniła kolor na musztardowo brązowy.

Mam pytanie do dziewczyn bywających w Tesco czy są tam może jakieś kombinezony warte uwagi? Najlepiej z puchatkiem?? znalazłam jeden w smyku i nie wiem czy kupować czy jeszcze gdzieś czegoś szukać...a drugi podoba mi się w C&A. Musze się szybko decydować bo w sklepach mówią że więcej nie będzie kombinezonów.

Kochana na allegro masz całą masę kombinezonów z puchatkiem :) Kilka przykładowych aukcji
68 DISNEY Cudny misiowy kombinezon KUBUŚ PUCHATEK (1252481299) - Aukcje internetowe Allegro
KUBUŚ PUCHATEK - KOMBINEZON roz. 68 / 6 mies. (1249780350) - Aukcje internetowe Allegro
Kombinezon DISNEY - KUBUŚ PUCHATEK - STAN BDB!!! (1246396103) - Aukcje internetowe Allegro
ewela - powodzenia na wizytach. A jak Tomaszek się czuje już lepiej?

reklama
Witam
kurcze ale szaro za oknem :-(
U nas nocka ślicznie przepana :tak: spanko o 20 pobudka o 3,30 a potem po 6 i spanko do 8-45. Teraz Kacper dyskutuje z Szymonem fajnie się ich słucha :tak: moje dwa kochane bączki :tak:
MILKA, AVENA - wszystkiego naj naj naj:-)
GOSIU - super że wyniki wyszły dobre:-)
KASIU - cieszę się ze badanie bioderek wypadło dobrze:tak:
EWELA - powodzenia u lekarzy a zwłaszcza u dentysty:tak:

ide oddać głosiki:tak:

Do góry