reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

Ja też jeszcze nie wiem kto siedzi u mnie w brzuszku. Imiona mamy wybrane dla chłopca Kuba a dla dziewczynki Martynka, ale zawsze coś się może odwidzieć.

Poziomkowa nie masz co się stresować masz czasu a czasu. Ja swego czasu dla dziewczynki nie miałam nawet pomysłu i tak jakoś kiedyś samo mi przyszło. Bo na Kubę to się P. uparł, bo imię męskie musiało dobrze się kojarzyć z jakimś polskim piłkarzem, ma szczęście, że Kuba akurat mi się podoba. Dobrze, że nie uparł się na Euzebiusza ;-):-D

reklama
margoz u nas tez bedzie Lenka :) Juz sie tak przyzwyczailam i tak o niej mowimy. No chyba ze mi na koniec strasznie odbije i cos sie zmieni. Opcji bylo wiele ale jakos sie nie moglismy zgodzic z J. a Lenka nam obojgu pasuje. W otoczeniu nie mamy zadnej wiec nie powinno byc problemu:)

Dobrawa, na Magdalenę też czasem mówią zdrobniale Lena. Ja na razie nie mam głowy do imienia, miała być Agnieszka albo Natalia, teraz mi się jeszcze Magdalena przyczepiła.

Witam wszystkie lutowe mamusie:) u nas jest problem z imieniem, ma byc dziewczynka. Maz jest bardzo za imieniem Nadia (mi tez podoba sie brzmienie tego imienia), jednak rodzina i znajomi roznie reaguja... czesto negatywnie. Bardzo prosze, powiedzcie szczerze co myslicie o tym imieniu?

Duniowa, mi tam się podoba:-) i widzę, że ostatnio staję się coraz bardziej popularne:tak: Poza tym jestem zdania, że to Twoja córeczka i to Tobie ma się podobać jej imię. Nie powinnaś więc zwracać uwagi na opinie innych, chyba, że bardzo Ci na ich zdaniu zależy.

Witam wszystkie lutowe mamusie:) u nas jest problem z imieniem, ma byc dziewczynka. Maz jest bardzo za imieniem Nadia (mi tez podoba sie brzmienie tego imienia), jednak rodzina i znajomi roznie reaguja... czesto negatywnie. Bardzo prosze, powiedzcie szczerze co myslicie o tym imieniu?

Hej moja córcia bedzie miala na imie Nadja strasznie mi sie to imie podoba :) o ile bedzie dziwczynka bo babeczka nA USG powiedziala ze na 90% bo na poczatku nie chciała pokazac co tam kryje :) Jak bede w PL to ide na usg zeby potwierdzic :)

reklama
margoz u nas tez bedzie Lenka :) Juz sie tak przyzwyczailam i tak o niej mowimy. No chyba ze mi na koniec strasznie odbije i cos sie zmieni. Opcji bylo wiele ale jakos sie nie moglismy zgodzic z J. a Lenka nam obojgu pasuje. W otoczeniu nie mamy zadnej wiec nie powinno byc problemu:)

u nas też było to jedyne imię, które oboje, a nawet w trójkę ze starszym synem zaakceptowaliśmy :)))
w sumie to jak się ma już imię wybrane to dzidzia jakby bardziej realna się staje :))

Do góry