reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
wszędzie już wkleiłam, to wklejam i do was :D

A więc, nie wiadomo było co się dzieję bo zęby wyglądają po tej stronie na zdrowe, nie licząc ostatniego, co dopiero się wyżyna. Trzeba było porobić zdjęcia, ale fajno szybko, od razu były na komputerku. Okazało się, że na dole mam jakąś infekcję, która błyskawicznie zaczęła się rozprzestrzenia wzdłuż szczęki i innym zębom.. wszystko ładnie mi pokazywał.
Dostałam antybiotyki w dawce:
Metronizadol 400 : 3 razy dziennie
Amoxicillina 500: 3 razy dziennie
Ibuprofen w podwójnej dawce 400mg: co kilka godzin – ale sobie chyba podaruje
Kodeina: co kilka godzin – też sobie podaruję.
W sobotę mam iść na wyrwanie ;/ I teraz, czy te antybiotyki mi zaszkodzą?? Mogą zakłócić cykl??
Bardzo wasz proszę o opinie. Na jednym z tych leków, byłam podczas zapalenia przydatków, chodzi o Metronizadol..

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :)
U mnie też zimno.... Dobiło mnie rano skrobanie szyb w samochodzie... Eeeech, byle do wiosny :happy:
Katty83, masz 12 st. w domu ??!! Współczuję i pozostaje mi życzyć żebys trzymała się ciepło ;). Przytul się do męża mocno a może to czymś zaowocuje....

Wisienka, ja też się z Tobą witam :-)

Lilith, to powazna sprawa ci się przyplątała z tymi ząbkami. Ja znowu jeżeli chodzi o ząbki to przymierzam się do założenia aparaciku, hehhe będę taki sobie terminator /jak to mój mąż mówi/. Ale narazie się przymierzam... Trochę się boję ale wizja pieknych równych żabków może wkońcu do mnie przemówi:tak:

Mononke, kahaka - buźka tez dla Was :shocked2:

LILITH, z antybiotykami to chyba zależy od osoby - jednej zakłócą cykl, a drugiej nie...Mierzysz temperaturę, to pewnie zauważysz, czy coś się zmieniło. W starankach to chyba nie powinny przeszkadzać...
katty, o ja Cieeeeee, ale zimno masz! To grzej się, może jakieś winko czy herbatka z wkładką ;-)a potem przytulasy z mężem :-D
Nikita, teraz te aparacik sa takie ładne, że nie ma czego się bać. A uśmiech będziesz mieć hollywodzki, o taki :-) buźka dla Ciebie też.
musia, fakt, nauczyciele nie zarabiają może najlepiej, ale ja swojej pracy bym nie zamieniła na inną. Po prostu to lubię i dobrze mi w tej szkole.
Mononoke, I LOVE YOU :)***********

reklama
Do góry