reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

cześć dziewczynki:-)
ja juz w domku,i od rana próbuję ogarnąc chałupkę po 4 dniach nieobecności....istny sajgonik:no:a brzuch mnie boli dziś okrutnie.jutro pojadę do ginka.
byłam dziś na poczcie i przeżyłam istne męki.Wyobrażcie sobie ,stoję przy okienku,kobitka mnie obsługuje,a tu podchodzi do mnie jakaś babcia o laseczce i trąca mnie.patrze się na nią i mówię ze ja teraz jestem obsługiwana i niech sobie usiądzie.a babcia chyba specjalnie stoi nademną i dyszy i stęka.poczułam taki odrażający smród ze az mi się niedobrze zrobiło.odwrociłam się a babcia jeszcze głośniej sapie i ni cholery nie chce odejśc.nic do niej nie docierało,i tak stała az ja nie odeszłam...starsi ludzie naprawde niekiedy są niemożliwi...:no:

witam nową mamusię:-)
klaudoss ale super duża dzidzia:-)
ribi oj wiem jak dobrze jest u mamy co dopiero wróciłam od swojej:-)

reklama
no właśnie nie zgadza mi się, dzidzia jest o 4 dni mlodsza. czyli moge urodzić np kolo 10 stycznia. Narazie nie zmieniałam suwaczka bo może jeszcze jeszcze nadrobi. Jak byłam na polówkowym to byl mlodszy o 8 dni i nadgonił potem te kilka dni to może teraz też troche nadgoni. A jak jest u Ciebie?? zgadza Ci sie z OM??

Witam,
ja jeszcze u rodzicow jestem, ciagle cos sie dzieje i ciezko napisac nawet dwa slowa :-D Jutro wieczorem wracamy, wiec wtedy juz na biezaco bede.

klaudoos
gratuluje duzego synusia :-)

fogia zdrowka zycze i tez jestem ciekawa co to za specyfik Ci pomogl :-)

zielona2909 to duza stopke ma synus :szok::-D Mojemu teraz na zime kupowalam 26 i wydaje mi sie taki duzy ten bucik ;)

no właśnie nie zgadza mi się, bo moja jest ponoć o 2 tygodnie młodsza już od pierwszego usg,( Miała 8tyg-6 tyg od poczęcia czy cos takiego) i przy każdym kolejnym zawsze jest róznica ok 2 tygodni..wychodzi na to, że jak om miałam 28.03, to zmajstrowalismy małą w połowie kwietnia, ale za cholerę nie wiem kiedy, bo w sie staralismy i trochę tego było :) i właśnie z 1 usg wychodzi 4 01 :p a teraz to nawet 12 15 01:)

no to nie jestem sama bo juz sie martwilam że tylko moja dzidzia jest mlodsza. Mnie ginka uspokajała bo powiedziała ze 2 tygodnie roznicy w ta czy w ta sa w normie. Moze miałas dlugie cykle i dlatego jest mlodsza bo owulacja byla poźniej i wtedy by sie zgadzalo.

Dziewczyny a u mnie dzis 100 dniówka!! trzeba sie napic kakao z tej okazji :D:D kurcze juz nie moge sie doczekac.. a juz 3 dzien podjadam sobie w ciągu dnia paluszki rybne.. wogole jakos zaczeło mnie do ryby ciągnac... i sledzia bym se zjadła.. albo wedzonej makreli.. no ryba i ryba... hihi a na obiad biała kiełbasa z ziemniaczkiami z wody ( z dodatkiem smietany ) i chyba jakas surówka do tego ale niewiem jeszcze co

biała ja też robię mężusiowi podobnie, na białej gotuję żurek, a ziemniaczki polewam tłuszczykiem z cebulka i boczkiem( żurek oczywiście z torebki bo nie chce mi sie nigdy bawic ale doprawiam po swojemu) czasami to w ogóle przysmazam ziemniaki , wszystko razem na patelni i looz:p a jak zostaje mi zupki to na drugi dzień jest z jajkiem na twardo wkrojonym i chlebek:p

b_iala no wlasnie za mna tez tak ryba chodzi ciagle :-D Mama na obiad mi wczoraj zrobila rybke i poza tym sledzie w pierzynce :-) Uwielbiam!
a sasiad rodzicow wedzi makrele i zawsze ma swieza i bardzo dobra, tez zamierzam sie po nia wybrac :-)
Gratuluje studniowki!

Dziewczyny a co do terminow z usg, to naprawde moze byc roznica pare dni, a nawet dwa tygodnie w terminach. Jesli lekarz uwaza, ze jest wszystko w porzadku, tzn ze jest :-)

reklama
Dziewczyny a co do terminow z usg, to naprawde moze byc roznica pare dni, a nawet dwa tygodnie w terminach. Jesli lekarz uwaza, ze jest wszystko w porzadku, tzn ze jest :-)

...żeby to tylko kilka dni albo dwa tygodnie...

U mnie wg OM termin mam na 14 stycznia. Natomiast jak byłam w sierpniu na Pomorzanach w Szczecinie na badaniach prenatalnych to profesorek mnie wystraszyl i stwierdził: "...no ja tu widzę że urodzi Pani na pewno do końca tego roku a tak bliżej to stawiam na połowę grudnia..."

Bardzo bym nie chciała w grudniu:-( i myśle że to pomyłka spowodowana tym że synuś w brzuszku jest duży i ginek dał się nabrać:-)
A ja i tak urodzę w styczniu! Będę mocno nogi zaciskać , przynajmniej do Nowego Roku:-):-)

Do góry