reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

hehehe przecudowne to jest takie właśnie yyyyyy z eeeee z beeeee :) Zwłaszcza jak go na ręce wezmę:) No i gdzieś przeczytałam że w tym wieku dzieci już się przywiązują do przedmiotów i Jasiek od dłuższego czasu nie zaśnie bez swojej maskotki "żyrafka" :)

Oj tak....Przywiązują się i to baaardzo....Polcia jak nie mogła dziś nad ranem zasnąć i płakała to ani mama nie mogła pomóc ani tata....a Agatka - jej szeleszcząco-grająca lala...Pola spała po 3 minutach jak ją odłożyłam do łóżka a obok posadziłam Agatkę....

Witajcie;)
GOSIAGRO wszystkiego Najlepszego zdrowia, szczęścia, pomarańczy niech Ci mężuś nago tańczy:)
Perfecta moja jak śpi to albo się śmieje albo płacze;)Dzisiaj co przez sen zrobiła ssała karuzeleę to dopiero jaja;)Szukała mojego cyca a, że natrafiła na podstawę karuzeli to ssała wystający dobrze, że plaastykowy mechanizm:)
Ale u nas wieje masakra!!!
Niezła numerantka z Gai....

A Polcia nad ranem zasnęła o 6.00 i wstała 8.10 także nieźle

A oto Polcia z Agatką

Załączniki

• DSCF4150.jpg
    DSCF4150.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 48
reklama
athenka - najlepiej na swoim , życzę by się wszytsko poukładało:)
kasia - chyba taki dzień dzisiaj mnie się też nic nie chce:) Ja chyba dzisiaj na obiadek sajgonki na parze zrobię.
Agi - super Polcia !!!! Pięknisia
Lenka - WOW!!!!! mniamuśne musi być:)

Jasiek sobie słodko śpiocha a mamusia kawusie pije pierwszą bo z rańca nie było czasu bo jogowałam:)

Gosiu wszystkiego najlepszego!!:) Niech już wam tylko słoneczko świeci!!

Hahaha niezła Gaja:) Polcia też ślicznie wygląda na zdjęciu ze swoją Agatką:)

Moja oczywiście w nocy masakra- 3 pobudki - na każdej wciągnęła duuużo mleka (120,90,90ml) .... i obudziła się nad ranem o 5:30, chyba już zrozumiała że matka wychodzi:( I potem babci nie chciała usnąć do 8, a pospała i tak tylko chwilę <olabogaaa> Jestem w szoku jak wasze dzieci śpią całą noc nic nie jedząc, u nas to by nie przeszło:(

Lena właśnie, ty znowu zaczynasz z tymi pysznościami???:p

Ale slodka Polcia z Agatką :)

Zdec- gdzie Ty wychodzisz o 5.30?????????? A no i pisałas ostatnio ze Natalka spi w dzien 5-7 h to nie ma sie co dziwic ze potem w nocy słabo spi. No i jakie są przerwy w jedzeniu nocnym? Czy pomiedzy jedną a drugą pobudką jest co najmniej 3h?

Lena- ale pyszności! daj przepis :)

Ostatnia edycja:
Lena twoje ciasto mi przypomina, że w zamrażalniku poza gotowym kurczaczkiem na dzisiejszy obiad (gotowanie dziś odpada :D) mam jeszcze pochrzcinowe ciasta ;p Sama mistrzynią w pieczeniu nie jestem (zresztą piekarnik mamy do d...y), więc ciasta są upieczone przez babcie i są pyszne. Moich wypieków tak chętnie bym nie jadła...;p

Katarzynajanicka u mnie też pogoda beznadziejna i się zastanawiam, czy sobie dzisiejszego wykładu na uczelni nie odpuścić. Nie chce mi się ciągnąć chorej małej do dziadków, potem ruszać kawał drogi na wykład, a potem prawie nocną porą odbierać małą i wracać do domu :( Zwłaszcza, że przed nami też szczepienie i kontrola w poradni preluksacyjnej (5listopada) i chcę, żeby Emilka się wykurowała.
Tylko będzie szkoda wylewać mi te 300ml mleka, co sobie wczoraj ściągnęłam ;p

Lena proszę przyslij mi kawałek bo normalnie jęzor do ziemi już mam :p

Perfecta- jak robisz sajgonki?

Gosiagro- najlepsze życzenia ode mnie i Filusia :)

mięsko mielone mieszane , do niego dodaję marchewkę , pieczarki lub moon grzyby lub shitake cebulkę dymkę (czasem papryke pokrojona w kosteczkę) , śtartego imbiru dużo , troszke czosnku , soso sojowy dobrej jakości (broń Boże taotao) , papryczki chili pokrojone (ale to jak ktos lubi ostre bo imbir juz jest ostry) to wszystko zawijam w papier ryżowy i sru na parowar.
Do sajgonek podaję sosik własnej roboty : sos sojowy , trochę wody mineralnej , szczypiorek , troszke octu ryzowego , troszke cytryny , papryczka chili pokrojona i starty imbir.
edit : a i zapomnialam do sosu jeszcze odrobina cukru by przełamać kwaśność i słoność oraz 2-3 kropelki oleju sezamowego

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry