reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

o widzicie - zapomniałam o cytrynie! przecież ja też miałam dodaną cytrynę! po prostu wycisnęłam pół cytryny do tej glukozy i tyle! ale fakt i tak było to kiepskie...

reklama
Marzenko80 – miałam 50g – więc widzę, ze nie najgorzej.. Ale jak ja rano nic nie zjem to strasznie mnie mdli.. Gdyby mi jakąś kromkę chleba pozwolili zjeść.. Zapytam się tej mojej lekarki – bo w ciąży badania na czczo – choć w żołądku nic nie mam – tak właśnie się u mnie kończą.. :-(
Pasibrzuch to dałaś ją do tego prywatnego w Świętochłowicach?? Bo wiem, że taki jest.. Tyle, ze jak się obawiam, że dzidzię będę musiała oddać już po macierzyńskim.. Czyli w 5 miesiącu życia.. :-( Babcie oczywiście mówią, że są chętne do pomocy – ale ta do której mamy najbliżej to pracuje.. Więc nie zawsze by mogła, a druga daleko.. i wolałabym ten żłobek niż wożenie dziecka rano gdzieś na drugi koniec świata!! Zresztą jakoś to w ‘praniu; wyjdzie..
Savannah – jak pójdę już na L4 to spróbuję jeszcze raz, a że chce od następnej wizyty – to tak może za trzy tygodnie powtórzę to badanie.. Wtedy tylko na badanie wstanę, a nie, że najpierw do pracy, zaznaczyć, ze jestem i dopiero po godzinie badanie.. Bo to czas bez śniadania się rozciąga strasznie..

Miłego dnia!!!

NIANIA!!!! Oj - to to może być za drogo.. :-( Myślę, że jakoś się to ułoży samo.. Tylko denerwuje mnie to, że nie zrobili dłuższego tego macierzyńskiego.., skoro takiego małego szkraba nie przyjmują raczej.. Bez sensu!!
Muszę się w końcu wybrać do tego żłobka rozeznać jak to jest.. ale ciągle coś na głowie mam.. i nie po drodze.. Choć nie powiem, marzy mi się wygrana w totka i siedzenie z dzidzią - i kolejnymi.. - ile mi się podba ;-) w domciu!! Tyle, że raczej nie ma na to szans - bo rzadko kupujemy sobie te 'marzenia za 3zł'.
Widzę, ze Twoja mała księzniczka ma już dwa ząbki - tak?? Bardzo cierpicie.. ?? Gorączka, płacz itp.
Mój maluch dalej leniwy.. Chyba się nie doczekam jego wyraźnych ruchów.. Do tego w pracy mi sie dłuży dziś niemiłosiernie.. Tym bardziej, że się rano dowiedziałam o śmierci koleżanki z podstawówki..

Wiesz co, nie gorączki ani nic z takich rzeczy nic nie mieliśmy, tylko w nocy budziła się z płaczem, pewnie ją bolało. No a teraz póki co cisza, czekamy na kolejne ząbki.
Co do siedzenia w domu z dziećmi, to zobaczysz w praniu, ja też zakładałam, że 3 lata z Fafcią posiedzę ;-)

Hallo!

Witaj Pasibrzuch! Miło Ci znowu widzieć!

ja też zakładałam, że 3 lata z Fafcią posiedzę ;-)

zakładałaś? zmieniłaś zdanie?

a gdzie w Świętochłowicach jest w ogóle to prywatne przedszkole/żłobek? W Katowicach kurcze jest ich pełno, ale ceny masakryczne! Jakbym miała oddać tam dziecko to szczerze mówiąc za bardzo nie opłaciłoby mi się iść do pracy. W takim najbliższym miesięczny abonament 9-godzinny kosztuje 950 zł i to jest bez wyżywienia. Z wyżywieniem to by jeszcze ponad 200 zł więcej było... tak, że szok!

Łooo :szok: na Wojska Polskiego jest Vivienne, 440zł za miesiąc z wyżywieniem, w ciągu dnia to 8,5h, za każdą godzinę dodatkową dopłaca się 5zł.

cześć

jakoś nie miałam ostatnio czasu na kompa,weekend zajęty,w sobote byliśmy u znajomych na parapetówce,w niedziele u teściów na obiedzie,co weekend jeździmy albo do moich rodziców albo do teściów,wygodni jestesmy hihi
no a w tygodniu spacerki z małym póki jeszcze nie leje,odwiedzinki u mamy i tak ten czas szybko leci

byłam tez u mojego lekarza i przepisał mi recepty na tabletki anty, i mam tez powiększony prawy jajnik :baffled:, raczej stan zapalny bo robiłam badania i CRP mi wyszło wysokie-46, jeszcze jedno badanie miałam -CA125 ale wynik dopiero dziś po południu

Klaudi ja tez w ostatnich dniach czułam że mi brzuch pęknie,był juz tak duży,skóra naciagnięta na maksa,ale nie pęknął :-D

Maruda1 Ty już na półmetku,to teraz Ci z górki poleci:-) tak, Pabian był ordynatorem w Św-cach,szczegółów nie znam ale wiem że kiedy on sie zwalnał to też inni lekarze się pozwalniali bo dyrektor był jakiś powalony,i w dniu kiedy Pabian się zwalniał to jakaś kobitka miała powazne problemy,co inni to olali a Pabian uratował jej życie i jeszcze dyrektor mu zrobił aferę że już zwolniony a się zajmuje pacjentkami, miłej wycieczki do Łodzi i trzymam kciuki za zwierzątko

co do żłobka to w publicznym przyjmują dzieci zaraz po macierzyńskim,czyli od 5-6 miesiaca,moja teściowa pracuje w żłobku w Zabrzu,tu mamy tylko dwa żłobki i babki przychodzą zapisywac dzieci jak są juz w ciaży bo miejsc malutko

miło popołudnia

W Świętochłowicach okazało się, żłobków nie ma, tylko przy trzech przedszkolach są punkty opieki, każdy z nich przyjmuje po 123 dzieci, więc nawet nie startuję, bo szanse praktycznie żadne.

reklama
W Świętochłowicach okazało się, żłobków nie ma, tylko przy trzech przedszkolach są punkty opieki, każdy z nich przyjmuje po 123 dzieci, więc nawet nie startuję, bo szanse praktycznie żadne.

porażka z tymi żłobkami, a tak chcą żeby więcej dzieci się rodziło a nawet podstawowej opieki i pomocy nie ma,ach....

Do góry