reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dzien dobry Mamuski :-)
Nocka nie taka zła, ale na 2 karmienia trzeba było wstać. A potem jeszcze P. dostał kilka "kuksanców" w bok, żeby wstal, bo Emilka poplakiwala z pol godziny po karmieniu. Zrozumial, wstal, podal smoczek i byl spokoj przez godzine. A potem mala zrobila sobie pobudke: gadanie z karuzelka, zabawa stopkami, smoczkiem i raczkami... Lezalam, probujac spac mimo piskow, smiechu i gaworzenia, ale taka sztuka, to tylko P. wychodzi:no:
Zatem ja już siedze przy porannej zbozowce z mlekiem i bb:-)
Dostalismy w prezencie zestaw do robienia odlewow raczek i stopek, ale lezy juz ponad 2tygodnie, a ja po przeczytaniu instrukcji nie mam odwagi sie za to zabrac. Jestem manualne beztalencie i obawiam sie, ze tylko zestaw zepsuje i mala wymecze.:no: Robilyscie kiedys takie odlewy?

witam się i ja
jakoś ciężko mi byc ostatnio na bieżąco:zawstydzona/y:
nawet nie próbuje nadrabiać zaległości, tak na szybko wczoraj wieczorem i dziś poczytałam zaledwie kilka ostatnich stron:tak::-(
mój nadal na urlopie i nawet jak mam chwilę wolna to ciężko sie do lapka dopchać;-);-)lub nawet nie chce mi się go włączać wogóle i takie są efekty

ale widzę że magdalena79 się pojawiła, super że znajdujesz choć chwilę a jak u Was z wodniaczkiem, bo chyba nie doczytałam albo mi gdzieś umknęło?:-:)tak:

a co u nas? bardzo imprezowo i sentymentalnie
tak w dużym skrócie w piątek mała imprezka po weselna z przyjacielem mojego A.
w sobote troszkę popiwkowaliśmy sami ( ja oczywiście bez %) bo właśnie wtedy minął rok odkąd robiliśmy teścik a na nim dwie piękne kreseczki a to zapowiadało nam Tomusia:-)
w niedzielę pierwsze podejscie do 2 urodzin naszej Asiuńki i mała imprezka z tortem i piccolo:-), wpadli do nas moi rodzice i brat bo niestety dziś pracują
a dziś powtórka z rozrywki, a co? jak ten czas szybko leci:sorry2:
rany a ja mam wrażenie że to tak niedawno było- wycieczka na porodówkę i pojawiła się nasza ukochana księżniczka, a dziś już wyrosła z niej bardzo gadatliwa panienka z charakterkiem;-):-)
chyba za sentymentalna sie robię na starość ( wczoraj wieczorem oglądaliśmy wszystkie jej zdjęcia od chwili narodzin i co, beczałam jak głupia ech....)

a jeszcze od 2 dni próbujemy uczyć Tomusia picia z butli i marnie to idzie, podawaliśmy ja jak był głodny przed cycem, po cycu, na śpiocha, nawet mój próbował, ech...a moje dziecko jest anty butelkowe i jak tylko poczuje smoka w buzi to dostaje takiej wścieklizny że ciężko go utrzymac jedną ręką:tak:

Aniach83 kochana doczytałam o Waszych badaniach, bedziemy trzymać kciuki bardzo mocno, a że czerwcówki mają magiczna moc wszystko skończy się dobrze jak zawsze ( choć może nie udokumentowane naukowo)

a teraz pędzę do kuchni coś zjeść wkońcu bo od rana dopiero o kawie jestem

z tytułu urodzenia dziecka przysługują podobno 2 dni okolicznościowego

to jest bardzo "naciągane" i to czzy się dostanie te dwa dni zaleśży od uprzejmośvi pracodawcy u mnie nie chcieli dać, nawet problemy robili przy opiece nad dzieckiem i dostane tylko 1 dzień.

Mój Łukasz na poprzedniej pięknej nocce zakończył bo tej nocy już budził się 4 razy :((((

Byłam wczoraj u ginekologa i pytałam o moją bolacą pierś, mam przyjść dzisiaj do szpitala na zastrzyk z oksytocyny, mam masować i odciągać pokarm po karmieniu i jeszcze wdychać oksy nosem, mam zamaczać wacik w oksytocynie i donosa wkładać potem rozmasowywać pierś.

Później poczytam jak Łukaszek pójdzie na spacerek.

reklama
Witajcie;)
Moja w dzień spała 3 godz oczywiście na dworze a wnocy jak pozła spac o 19 to o 5,30 wybuzałam na jedzenie;)Aż chyba jej sie coś przestawia;)

Do góry