reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Bodzinka biedulko trzymaj się mocno. Oby te leki wystarczyły, a ząb dał o sobie zapomnieć.

Mississ
niezłą masz teściową. Szczerze mówiąc też pomyślałam o czymś podobnym. Jak moja była u mnie przez kilka dni, to wcześniej zapobiegliwie schowałam swoją gąbkę:zawstydzona/y:

Tunia
Twojej teściowej to przydałaby się książka "Rodzinny savoir vivre". O ile oczywiście coś takiego jest;-)

reklama
jezu Tunia no i może dentoseptem przepłucz ze 2 razy dziennie ząbki ( jak wyrzynała mi się 8 -ka ostatnio to lekarz pozwolił na płukanie)
Czekaj czekaj =) to nie można płukać zębów w ciąży, czy jak?
Ja ogólnie nie "kumam" dziś... 3 godziny spania + dzień pełen roboty dają się we znaki ;(

jezu Tunia jakby mi ktoś wyskoczył z takim tekstem zaraz po porodzie że "ja to wszystko miałam zrobione na tip top" to bym chyba padła- u mnie po powrocie do domu w ogóle nie miałam siły sprzątać... ciągle wykorzystywałam drzemki małego by samej się zdrzemnąć lub ew. nastawić kolejne i kolejne pranie

yyyyyyyyy, ale o co chodzi? ja nic takiego nie pisałam:baffled:

Bodzinka
bidulko, a może jest jakieś rozwiązanie, ci lekarze to nic tylko straszyć ludzi potrafią:no:

prezent się teściowej podobał, w ogóle szczerze się ucieszyła z naszej wizyty, była bardzo miła, uśmiechnięta, kilka razy powiedziała, że pięknie i świetnie wyglądam w ciąży, ogólnie muszę powiedzieć, że było całkiem miło

Napisał mamolka jezu Tunia no i może dentoseptem przepłucz ze 2 razy dziennie ząbki ( jak wyrzynała mi się 8 -ka ostatnio to lekarz pozwolił na płukanie

mamolka o co chodzi z twoimi postami? bo one nie do mnie się odnoszą bo ja nic takiego nie pisałam i problemów z zębami nie mam, Bodzinka ma coś z zębami

ale ja się dziś czuję zmęczona, jakbym nie wiem co robiła, po prostu padam na twarz, bolą mnie nogi i brzuch

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jupi :-Dząbek już zrobiony i nawet strasznie nie było jak na to kanałowe. Za miesiąc na kontrolę:-) :tak::-D
Bodzinka współczuję strasznie i tulkam mocko bo wiem co to ból ząbka w ciąży,szczególnie tej. No ja naszczęście mam taką dentystkę że w ciąży można jak w dym do niej lecieć.
Tunia Ja dziś też wykończona zakupami i lataniem po mieście,brzuszek twardy jak głaz ale zaraz chyba no-spe i lulu:-) po co się męczyć na siłę:happy2:
Missiiss dobrze że ja takiej teściowej nie mam bo bym zabiła,nie żartuję. Ja nie mam cierpliwości i jestem szczera do bólu,więc jak coś nie tak to odrazu po mnie wszyscy widzą i bez kija nie podchodzą hi hi:-pza tą gąbkę bym udusiła,albo wsadziła jej w .....:tak:buzie:-p Jak można myć się czyjąś gąbką,masakra buu:confused:

Tunia jeżeli chodzi o teściową ... to zlał mi się twój post z ewy i w sumie to było do niej :)

to drugie to było do bodzinki ale Izu źle ciachnęła cytat i wyszło że do ciebie.

Izu- Dentosept zawiera 60-70% etanolu, a w przeciwwskazaniach jest że nie można stosować go w ciąży.

w ogól mój mąż mnie ostatnio rozwala- właśnie stwierdził że już mogę rodzić bo sąsiadka z góry urodziła wcześniej i wszystko było ok. ...w tym momencie ręce mi opadły i mówię: ona urodziła w 36t1d ( natychmiastowa cesarka- spadło tętno maluchowi) a ja jestem w 33t4d..... w odpowiedzi usłyszałam "aaaa, to za 2 tyg już możesz rodzić?" ...no ręce mi z nim opadają ;/

Ostatnia edycja:
Boli...jakby nie bolała to bym odłozyla..i teraz pewnie dołoze bo do szpitala nie pójde bo z tych nerwów im tam urodze...Jakoś przetrzymam, bol az taki wielki nie jest, ropy tez tam nie mam....Pewnie z niego to crp dodatnie....
kurka takie zapalenie zęba to poważna sprawa... moze sie przenieść na ogólnoustrojowe... moze lepiej weź ten antybiotyk? :tak:
Ja po ostatnim zaniedbaniu ząbków 2 lata temu, obiecałam sobie, ze to był ostatni raz i w wyniku rwania straciłam ostatniego zeba...trzymam się tej obietnicy, jak się regularnie chodzi to i koszty mniejsze..

Jak trzeba coś zrobić, to zawsze mają czas zadzwonić i nigdy nie zapomną wysłać maila, a jak przyjdzie do płacenia, to człowiek musi się dopominać o swoje. Orobić się trzeba, a potem jeszcze łaskę robią, że płacą... Grr... Ale jestem zła... Zazdroszczę ludziom z umową na etat. Póki co tylko w jednym wydawnictwie płacili mi regularnie bez upominania się. Ale to jakiś wyjątek chyba.
przykro się tego czyta...bo człowiek o swoje pieniadze musi sie upominać :wściekła/y:

ja umknęłam po południu, bo jakiś skurczy dostałam, chyba dlatego, ze za duzo siedzę i zciskam brzuch, na obiade zwiekszyła dawkę No-spy do 1 forte i sie uspokoiło:tak:...

co do wagi po urodzeniu, to ja cały czas liczę, ze po porodzie nic mi nie zostanie :-p w dniu dzisiejszym7,5 kg na plusie :tak:

co do teścowej to moja przegięcie w druga stronę..od pomocy i wyreczania nie mozna sie odpędzić...regularnie od kilku lat przyjeżdża myć u mnie okna i na nic moje tłumaczenia, ze ja 5 razy w roku nie zamierzam myć, wystarczy mi 2 i sama sobie to zrobie...właśnie w najbliższy czwartek mam wizytacje :)

Ostatnia edycja:
No i kicha, miałam jeszcze popracować wieczorem, ale Mąż wrócił z pracy i jakoś mi się tak wieczór rozleciał... I jestem 20 stron w plecy. Jutro muszę je nadrobić, bo w czwartek kolejne zlecenie do odebrania. Ech... Jedyne pocieszenie to to, że z Mężem w scrabble wygrałam ;) No i może jutro albo pojutrze będzie wypłata na koncie. Tylko ciekawe ile. Coś czuję, że się rozczaruję... Ale nie ma co gdybać, zobaczymy niedługo.

Póki co idę jeszcze chwilę poczytać i spać...

A tak swoją drogą - może któraś z Was zna niemiecki dobrze:) Bo ja w ogóle. A robię książkę o wojsku austriackim (wiem, wiem, pasjonujące...) i mnóstwo terminów jest tłumaczonych, ale niezbyt konsekwentnie. No i pytanie - czy poprawny jest zapis w niemieckim nazw dwuczłonowych osobno, czy raczej pisze się razem? Chodzi mi o to, czy zapis osobny jest błędny. Przykład militarny: Dywizja Piechoty = Infanterie Division czy Infanteriedivision?:)

Wybaczcie, że tak wjeżdżam z głupotami na forum, ale może a nuż ktoś się zna i pomoże :) Jeśli nie - zignorujcie ten fragment :)

witam wieczornie:)

missiiss współczuję "pomocy"...no i incydentu z gąbką:/

bodzinka &&& aby zębisko paskudne przestało boleć

tunia fajnie, że teściowej się podobało. Ona ma chyba podobnie spieprzony charakter do mojej. Czasem jest paskudna jak jakaś wiedźma, a następnym razem super babka:/// Bilans jest taki, że częściej jest beznadziejna.

Mati był na basenie, a ja wróciłam z mega bolącym gardłem. Od kilku dni mnie boli, ale teraz to jakaś masakra... płukałam juz wszystkim i nic...

reklama
A tak swoją drogą - może któraś z Was zna niemiecki dobrze:) Bo ja w ogóle. A robię książkę o wojsku austriackim (wiem, wiem, pasjonujące...) i mnóstwo terminów jest tłumaczonych, ale niezbyt konsekwentnie. No i pytanie - czy poprawny jest zapis w niemieckim nazw dwuczłonowych osobno, czy raczej pisze się razem? Chodzi mi o to, czy zapis osobny jest błędny. Przykład militarny: Dywizja Piechoty = Infanterie Division czy Infanteriedivision?:)

Wybaczcie, że tak wjeżdżam z głupotami na forum, ale może a nuż ktoś się zna i pomoże :) Jeśli nie - zignorujcie ten fragment :)

Pisze się Infanterie Division lub też Infanterie-Division, nie wiem tylko czy są równorzędne, ale myślnik raczej nie zmienia znaczenia

Do góry