reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie,

emalia super zdjęcia:)

U nas nocka w porządku:) Mała poszła spać o 19, na pierwsze jedzenie wstała o 1:) Potem o 3, ale dostała smoczek i poszła dalej spać:) Potem jedzenie o 6, zaczęła gadać, ale ja ją do siebie do łóżka i pospaliśmy jeszcze do 8:)))))) Także mama super wyspana od razu ma lepszy humor na nowy dzień:) Potem niuśka była bardzo grzeczna i sama bawiła się na macie, a matka pranie nastawiła, pozmywała gary, śniadanie zjadła no i jeszcze poprasowała... niuśka tak zmęczyła się zabawą na macie że poszła spać... także śpi już chwilę, a matka na bb:) Zaraz też biorę się za pisanie pracy, ciekawe kiedy mała wstanie:)

reklama
Witajcie;)
U mnie nocka zaczyna się od 19 dzisiaj do 7 takze super ;)Nie mogę narzekać:)Ale w dzień Gaja marudna;)Ale wolę się pomęczyć w dzień niż w nocy!!Emalia super fotki ale będę miała zięcia przystojnego:)

A ja dzisiaj krupnik gotuję i dzięki temu że Alanek spał to zrobiłam ciasto-zwykłą babkę na szybko:-D
Za jakieś 2 może 3 godzinki idę do koleżanki;-)

Ale Wam ładnie dzieci nocki przesypiają.

Przperaszam,ze Wam nie odpisuje i dziekuje bardzo za wszystkie dobre słowa, słowa otuchy.
Tydzien temu w tej tragicznie pobieranej krwi wyszlo,ze fiflip ma anemie,niewielki co prawda niedobor hemoglowiny,ale jednak. Lekarka powiedziala,ze moglo to vbyc od tego,ze tak malo jadl mi wtedy i przez pnad 2tyg wczesniej,mimo to przepisala zelazo,nie chce go tym faszerowac,wiec jade za chwile zrobic kolejne badania,prywatnie, dzwonilam i powiedzieli,ze pobieraja z paluszka... uff. Kolejne kłucie,ale wole to niz to zelazo,tym bardziej teraz przy wprowadzaniu nowych pokarmow, kiedy trzeba obserwowac wszystko... dobrze robie?
poza tym we wtorek filipek zjadl pierwszy kelik ryzowy na kolacje,a we srode kilka lyzeczek marczeweczki.mimo,ze dopiero dzis konczy miesiace. smaowalo mi to i to. Zajada sie wprost,choc najierw nie wiedzial o co chodzi :)
spadam do laboratorium. pozdroweczka

Witam się i ja
Emalia - super zdjęcia
Izia - komputerowcy pełną gębą:)
Asencja - współczuję przejść
Lencja - super że wszytko powolutku mija !
Dziewczyny - gratuluje przespanej nocki , my jak zwykle też 20 - 6:30 :)
iwwka - krupniku u nas nie ma w menu niestety bo mąż nie cierpi...:( Jem tylko jka u mamy na wizytacji trafię akurat:)
AniaCh - żelazo to nic złego , Jasiek ma anemie stwierdzoną 11 sierpnia i bierze żelazo, cebion wit b6 i folikum. Z tego żelaza które podajesz do organizmu przedostaje się tylko 10%. My mamy postęp powolutku wyniki idą ku górze a Jasiek zrobił się już różowiutki i z wypiekami , czego wcześniej nie było. Wydaje mi się że żelazo to nic złego wręcz przeciwnie przecież osoby dorosłe także biorą żelazo tylko w pigułkach...

Serdeczne dzięki za odpowiedzi w związku z materacem. Chyba jakis felerny lub Jaś ma uczulenie na kokosa. Zmieniliśmy wczoraj na lateksowy. Problem jest taki że materac ma i pokrycie i taką cieńka "zabezpieczajkę" w środku na warstwie kokosa ale przez poszwę i prześcieradło czuć chropowatość i może od tego się robi zaczerwienienie na główce? Cholewka wie...

Witam:
U nas noc super...Spanie Polci od 19.00 do 5.00 a potem pobudla o 8.15!!!Tym bardziej że Polcia spała wczoraj w dzień łącznie ponad 4,5 godz. więc bałam się że nie będzie dobrze spała....a ostatnią drzemkę miała od 17.00 do 18.00 więc w ogóle!!!!

emalia, izatcz - super zdjęcia i super te Wasze chłopaki....A jacy już duzi!!!
AniuCh - moja też miała niską hemoglobinę i dostawała żelazo!!!Ale jeśli wprowadzasz nowe produkty do diety Filipka to rzeczywiście można się troszkę pogubić...Moja po żelazie często robiła zielone kupki...Nie zawsze ale 4 w tygodniu minimum były...Po odstawieniu żelaza...wróciły do normy!!!!
Najlepsze życzonka dla Igi z okazji ukończenia 5 miesięcy i Tomaszka oraz Filipka z okazji ukończenia 4 miesięcy....
Dużo zdrówka, miłości i uśmiechu każdego dnia
Ciotka z Polcią:-):-):-)

Witam się i ja...

Gratuluję przespanej nocki!

Wszystkie maluszki są prześliczne!

Podziwiam Was że macie siłę ćwiczyć... ja ćwiczyłam, UWAGA, 1 DZIEŃ!!! nie mam siły... ale muszę, wiem o tym...

Co do słoiczków, niestety mój mały ich nie lubi a jak ugotuję mu zupkę to wchrzania aż się uszy trzęsą, więc kupować raczej nie będę.

A więc ostatnio dostałam skierowanie do neurologa dla Damisia, no i oczywiście nie ma miejsc do końca roku!!! A że ja się denerwuję to zapisałam go prywatnie... i chcieli mnie od razu przyjąć... banda złodziei!!! Idziemy za tydzień, kosztuję jedna wizyta 70zł... ale czy skończy się na jednej wizycie? Pediatra kazała zrobić USG główki, a tam USG nie robią więc będzie kolejne skierowanie, kolejna opłata i czekanie Bóg wie ile... polska służba zdrowia...grrrrrrrrrrrrrrr!!!

Czy Wasze maluszki też się biją po brzuszku??? Mój lak leży na pleckach to obiema rękami ładuję w brzuszek... czy to nie boli???

Jeszcze jedno pytanko. Mój mały często się mleczkiem, czy wodą, krztusi przy jedzeniu, czy to normalne???

Witam się i ja...

Gratuluję przespanej nocki!

Wszystkie maluszki są prześliczne!

Podziwiam Was że macie siłę ćwiczyć... ja ćwiczyłam, UWAGA, 1 DZIEŃ!!! nie mam siły... ale muszę, wiem o tym...

Co do słoiczków, niestety mój mały ich nie lubi a jak ugotuję mu zupkę to wchrzania aż się uszy trzęsą, więc kupować raczej nie będę.

A więc ostatnio dostałam skierowanie do neurologa dla Damisia, no i oczywiście nie ma miejsc do końca roku!!! A że ja się denerwuję to zapisałam go prywatnie... i chcieli mnie od razu przyjąć... banda złodziei!!! Idziemy za tydzień, kosztuję jedna wizyta 70zł... ale czy skończy się na jednej wizycie? Pediatra kazała zrobić USG główki, a tam USG nie robią więc będzie kolejne skierowanie, kolejna opłata i czekanie Bóg wie ile... polska służba zdrowia...grrrrrrrrrrrrrrr!!!

Czy Wasze maluszki też się biją po brzuszku??? Mój lak leży na pleckach to obiema rękami ładuję w brzuszek... czy to nie boli???

Jeszcze jedno pytanko. Mój mały często się mleczkiem, czy wodą, krztusi przy jedzeniu, czy to normalne???

Mój maluch też miał USG główki ale zrobione od ręki w szpitalu. W zasadzie nie było żadnych wskazań dostaliśmy skierowanie do poradni neonatologicznej i lekarka powiedział że skoro już jesteśmy to da nam skierowanie na USG główki (piętro wyżej swoją drogą :-) ) Wyszło że mały ma niesymetryczne pół kule, ale taki już jego urok z wiekiem mogą się wyrównać ale nie muszą :-) Może poproś swojego pediatrę też o skierowanie do poradni neonatologicznej, może uda Ci się szybciej wtedy badania porobić. Fakt że ja czekałam prawie 2 miesiące ale to było latem i jak mi w rejestracji powiedziała sezon urlopowy.

Jeśli chodzi o brzuszek to wydaje mi się, że gdyby go bolało to by tego nie robił :-) może po prostu w ten sposób się bawi i bada swoje ciało.
Mój też się krztusił, może Damian ma zbyt duży smoczek lub zbyt mały próbowałaś z innym smoczkiem ??

Zapomniałabym, do mam które się martwią tym że ich maluchy się nie obracają. Mojej sąsiadki synek dopiero niedawno zaczął się obracać, a ma już pół roku. Z tego co mówi jego mama tera nadrabia to obracanie się z nawiązką :-) więc się nie martwcie :-) Mój Kamil też się jeszcze nie obraca a już duże z niego chłopisko :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry