reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Eagle a po jakim czasie Tomuś nauczył się pić z butelki ? :>
na początek było może z 10 prób z herbatką i butelką aventa tak co 2-3 dni i jedyne co udało mu się "wcisnąć" to 10-25 ml
później zakupiłam mleko po tym jak przez dwa dni wieczorem marudził, ciągnął cyca a tam juz nic nie leciało, biedak sie złościł bo głodny śpiący a tu cycki puste już, próbowaliśmy z tą butlą przez 2 dni - rano, na głodnego, na śpiąco i nic efekty takie że wciągał 30-40 ml max.
we wtorek tydzień temu zakupiłam butelke lovi i zassał ja od razu, na początek zrobiłam mm z 60 wody i był płacz jak sie skończyło, od tego dnia codziennie wieczorem dostaje butle i zjada bez problemu
u nas problemem był najwidoczniej smoczek aventa - Tomuś brał do buzi i nie chciał zassac, niby kształt podobny ale ten lovi ma bardziej miękką końcówkę i młody pokochał ja od pierwszego razu:tak:

Agi78 super Twoja mama wygląda, w zyciu bym jej nie dała tylu lat i nieraz nawet myślałam sobie jaką masz młodą mamę jak wrzucałaś jej fotki z Polcią

ja też juz będę zmykać
dzieciaki śpią, na mnie jak juz wspominałam czeka lodówka a i obiadek trzeba jakiś upichcić tylko co? hmmm.... nie ma dziś leny? podrzuciłaby jakiś pomysł:-)

no nic lecę MIŁEGO DNIA dziewczynki

reklama
Kochana ale przychodzi czas że to My powinniśmy zaopiekowac się rodzicami i dawać im wsparcie. Ja wychodze z założenia że jestem już dorosła muszę sobie radzić sama , mając już swoją rodzine i to jest czas na to bym to ja pomogła mamie by odwdzięczyć się teraz za trud wychowania mojej osoby i miłość którą mi dała i daje cały czas.
Właśnie niestety ten czas nadchodzi wielkimi krokami, a właściwie już częściowo nadszedł, nieco za szybko. Z wielką radością poświęcam czas rodzicom, ale teraz mamy malutkie dziecko, inne zobowiązania i czasami czuję, że dni są za krótkie dla mnie jako matki i córki :(

Głodomorek się obudził, zmykamy zaraz na deszczowy spacerek :)

Ostatnia edycja:
Więc widocznie musze dzisiaj kupić butelke z Lovi ;)
A właśnie przyszła paczka z Bebiko :)) Mleko próbka, kaszka próbka i śliniak :)))

dziewczyny wpadne potem bo moje dzieci sie obudzily imusze obiad zrobic ;)

eagle - miłego sprzątania lodówki (podziwiam ja nie cierpię myć lodówki)
Ja to chyba dzisiaj albo lecho z miesem mielonym albo papryke faszerowaną , w zadzie sama nie wiem może rzeczywiscie podrzucicie jakiegos pomysła?:)
zyrako - natchnęłas mnie!!!
Możesz zrobić pyszny makaron z kurczakiem ze smietana i pietruszką. PYCHA jak znajomi do mnie jadą jacyś dawno nie widziani to zawsze sobie życzą to danie lub sajgonki moje na parze

Kroje kurczaka na kawałki smażę lub griluję w miedzy czasie na innej patelni wrzucam masełki jak zacznie się pienić sypie makę i robie taką troszke zasmażkę jak się zrumieni to wlewam bulion w zalezności jak dużo tej zasmażki musi być kremowa dosyć gesta konsystencja tego sosu bo kurczak go troszke rozrzedzi. dodaję natke pietruszki , najlepiej pęczek cały pokrojony drobno i troszke 1-2 min podgotowuję. dorzucam kurczaka i zabielam smietaną , chwilke dusze i podaję z makaronem lub ryżem:)

Ostatnia edycja:
właśnie pomysł na obiad- co zrobić prostego z piersi kurczaka bo pół zamrażalki mam
Najprostsze to kotlety :-) Albo roladki- zawsze wkładam do nich to, co akurat jest w lodówce (ser, papryka, pieczarki, mozzarella, szynka, boczek, cebula, suszone pomidory, pesto... zawsze coś się znajdzie:tak:)

Lenka cos się nie odzywa , czyżby miała złą noc z Gają....
Już wczoraj pisała że mała ciągle jej się budzi!!!
ewelinka - szykuj zgrzewe dla mężą...Napewno jest powtórka TOP MODEL....Nie wiem kiedy ale jest na 100%
zyrraffka
- fajnie że mąż Ci zaczał pomagać....I bardzo się cieszę że Łukaszek pospał troszke w nocy!!!! Fajnie ze znów napisałaś!!!

Moja znów zasnęła....Zjadła i spi, choć czuje że nie potrwa to długo....

Dzięki Kochane za miłe słowa o mojej mamie...Fajna z niej babka...!!!! I liczę że odziedziczyłam po niej geny i będę długo się cieszyć młodym wyglądem jak ona!!!!

Ostatnia edycja:
Ale mam lenia - Jasiu śpi a ja wypadałoby się posprzątać troszke a siedze i piszę na bb:) Leń patentowany ze mnie!!!!
Leje dzisiaj non stop więc pewnie nici ze spacerku :( może się zbiorę w końcu
Poprosze o kopala w pupala na zapęd:) Wygońcie mnie stąd

A ja dzisiaj dostałam paczkę z bebilonu - ten konkurs z linka co któraś wrzucała, ale te próbki były podobno do 31/08 a do mnie doszło. Zawartość: poradnik ekspertów, próbka mleka następnego, próbka kaszki i śliniak z misiem polarnym.
Zamawiałam dla Igi kurtkę, dzisiaj doszła i gratis miała być bluzeczka next, i kurtka jak kurtka ale ta bluzeczka to mi się mega podoba 4e480e2f705e8918med.jpg

reklama
Do góry