Hej dziewczyny przepraszam że się nie odezwałam ale w te dni kiedy pracuje ciężko znaleźć chwilę. Tak się nagadałam, że przyjadę bo popatrzyłam że mam wolne w pracy ale nie popatrzyłam że jest to przed wyjazdem do Polski więc trochę spraw do załatwienia zostało. Właśnie wróciłam do domu, na dzisiaj już wszystko załatwione, jeszcze jutro ostatnie zakupy bo potem pracuje. Tak że jeszcze raz przepraszam i wybiorę się do was po powrocie z Polski. W poniedziałek popatrzę na moją rote i zobacze jak pracuje po powrocie to wtedy jakoś się umówimy i przyjadę na pewno.
Emilia gdzie wynajdujesz te zajęcia dla dzieciaczków, bo wszystko co ja znalazłam to jest nieaktualne, do baby sensory też wysyłałam i ponad tydz czekałam na odpowiedz więc najlepiej do nich dzwonic. Co do szczepionki na gruźlicę to chyba tutaj nie szczepią, przynajmniej nie do wieku szkolnego, ja niedawno dostalam list ze szkoły w tej sprawie, że jeśli Kuba nie był szczepiony to oni go zaszczepią ale z tego co słyszałam to dotyczy dzieci pochodzących z krajów gdzie występuje ryzyko choroby. Mój Kuba był szczepiony w Polsce na gruzlice
Justa jak tak to spoko, myślałam że chcesz wybrac sobie cały aktualny urlop, u mnie też urlop nie przechodzi ja musze wybrac cały do marca. Na razie Tylko kilka dni wzięłam na wyjazd do Polski a resztę trzymam w razie coś a jak mi zostanie to może w marcu znowu do pl się wybiorę.
A ja swoją paczkę do pl wysłałam we wtorek i wczoraj już była w pl, dzisiaj powinni dostarczyc do domu. Nie wiem czemu w drugą stronę tak szybko nie idzie, Niemcy strasznie długo trzymaja i przynajmniej ostatnim razem wszystkie paczki nam otwierali. Ja tym razem odpuściłam kupowanie prezentów tylko dla mojego J siostrzenicy bo wczoraj roczek miała ale to też kupiłam drobiazg i dam kasę. Teraz to ciężko dzieciom coś kupic, tyle tego jest i dzieci sporo mają. Ja np. mam problem co mojemu Kubie na urodziny i święta kupic, bo ma dużo zabawek a i tak większością się nie bawi. Lubi klocki ale ich ma sporo i ciągle dostaje od mojego taty bo on handluje zabawkami po przedszkolach. Chyba jakąś grę mu kupię albo aparat dla dzieci.