reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

Witam sennie

trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty, Kobietki!

klaudencja, cocosova mnie od kilku dni też pobolewa na dole, tuż nad wzgórkiem łonowym- takie uczucie napięcia, jakby mięśni. Tłumaczę to sobie rozciąganiem macicy, zwłaszcza, że czytałam, że tak może pobolewać

reklama
ale ktoś tu nastraszył o tym że dzidzi przestało bić serduszko w 14 tyg. teraz normalnie sie martwie bo nie czuję ruchów - jeszcze . i od razu mi się film wkręcą a wizyta dopiero 15 list.:-(

Adi ja też jeszcze nie czuję ruchów, czasem coś mi się tam przelewa, ale bardziej biorę to za jelita...
czemu się martwisz? nie uważasz, że wytłumaczenie, że to rozciąganie wiązadeł i macicy jest logiczne?

Cześć dziewczyny :) witam cieplutko

Cucumber postaraj się tym tak bardzo nie przejmowac w końcu najważniejsze jest maleństwo, reszta się teraz nie liczy, jestem z Tobą całym sercem :)
Lenka na pewno wszystko będzie dobrze, daj znać co ciekawego powiedział o maluszku lekarz :)
Krakowianka gratuluję zdanego egzaminu :)

u nas juz sie rozpogodzilo, slonce swieci i cieplo az kurtke sciagnelam
ja tez caky czas latam i sikam, bywa tak ze wychodze z lazienki ide zalac sobie herbatke i lece z powrotem do kibelka. wyniki moczu mam dobre wiec juz tak musi byc.

Adi i Mitaginka - ja też nie czuję ruchów. W ogóle. A to dziwne uczucie w podbrzuszu to zazwyczaj to o czym pisala mitaginka. Więc spokojnie dziewczyny. Chyba, że ból robi się naprawdę uciążliwy i dziwny to w tedy do doktorka.
Ja też przeczytałam o tej dziewczynie, która w 14 tyg.... Ale nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Już raz miałam taki maraton nakręcania się i potem mi się sniło, że urodziłam martwe dziecko. Więc w ogóle nie chcę brać sobie tego do głowy.
A ja gotutję teraz zupkę ogórkową, taką kwaśną - mega ochota mnie naszła :)

Hej kochane!

Przeczytalam tylko polowe tego, co napisalyscie od wczoraj, ale chce Wam szybciutko napisac, jak moja wizyta wczoraj - bo zaraz bedzie siostra u mnie.

Tak wiec - CHŁOPIEC :-D oficjalnie i wszem i wobec ;-) stawiam na Kubusia, ale decyzja ciagle sie zmienia, wiec zobaczymy.
Dzidzia bardzo ladnie rosnie, od poprzedniej wizyty (9 dni temu) dobral do 210gr (ze 170), takze rosnie jak na drozdzach :-) wszystko prawidlowe, ale niestety.. w splocie naczyniowkowym znalazl lekarz torbiel, 2,7mm, no i martwie sie cholernie. Mowil, ze to powiklanie zdarza sie w 4-10% ciaz i w wiekszosci te torbiele sie wchlaniaja do 23tc, o ile nie wystepuja z innymi wadami - zwykle nerek i zoladka, ale te u mojego Bobaska sa w porzadku. No ale jesli sie nie wchlonie - to amniopunkcja albo kordocenteza...
No i pytalam, czemu moj lekarz tego nie widzial, a on mowi, ze to sie pojawia miedzy 16-18tc i moglo byc tak, ze wyskoczylo dopiero po mojej wizycie u maciejewskiego.

Oczywiscie, odkad wstalam (a spalam dluugo) czytam w necie o tych torbielach i uff, wyglada, ze w wiekszosci naprawde nie znacza nic zlego. No ale ja oczywiscie tez martwie sie, ze ten dzidzius, a chlopaczek, jest mniejszy od pozostalych moich bojsow.. Oni naprawde byli duzo wieksi, tzn, markery pokazywaly zawsze 2-3 tygodnie do przodu. A ten idzie zgodnie z normami, nie odstaje w zadna strone. Rosnie przeciez, a kazde dziecko jest inne.. wiec chyba jest OK, ale bede jak na szpilakch czekac do nastepnej wizyty. Lekarz sie smial, ze pewnie tamci sie wdali w tate (190! i 110kg ;-) ) a ten w mame ;-) i dlatego drobniejszy.

25 listopada mam kolejna wizyte u prowadzacego, a potem znowu mam isc na kontrole do tego Bockowskiego - 9 grudnia. zapytalam, czy to nie za duzo dla dziecka tych usg, mowil, ze to w ogole nie jest powod do zmartwienia, a teraz sa wskazania i w ogole mam sie tym nie przejmowac, tylko cieszyc. :-)

No i taka jestem o. w kropce. troche czuje, ze to kara za moje placze i histerie nad plcia.. ktora teraz, w obliczu potencjalnego zagrozenia, jest w ogole nic a nic niewazna!.. tak marze o zdrowym chlopaczku teraz!..

a jeszcze boli mnie brzuch, tak jak na @ troche.. bylam juz dwa razy w toalecie i myslalam, ze to moze rozwolnienie, ale cos nic nie idzie, ze tak powiem.. i wzielam juz dwie nospy, jedna o 7 rano, druga teraz, leze i oby przeszlo..

przepraszam, ze tak chaotycznie pisze.. ale musze sie spieszyc.

cocosova - mysle, ze mozesz spokojnie isc po skonczonym 19tc, ale moze lepiej w tym 23 - te torbiele powinny zniknac do 23tc, wiec potem mniej stresu ;-) ale z drugiej strony to juz ostatni moment, kiedy dzidzia miesci sie na ekranie, moj juz byl taki na granicy. pokaze wam na zdjeciach, postaram sie zrobic skany z kadru.
a w 3d bardzo malo bylo widac, wszystko ladnie, nozki, raczki, ale akurat buzie odwracal ciagle w strone plecow ;-) i nie dalo rady podejrzec, a poza tym jeszcze - lozysko w tym miejscu bylo widac grubsze i przeslanialo buzie.

dla mnie bylo szokiem, ze dziecko nie plywa wcale w takiej okraglej bance, jak to sie zawsze wyobraza, tylko lozysko dopasowane jest ksztaltem do dziecka i niemal go opina ;-) nie za bardzo moze moj synus sie we mnie poruszac, mam wrazenie, ale lekarz sie smial i mowil, ze wbrew pozorom moze koziolki wywijac. pokaze wam, o co mi chodzi pozniej.

ufff, ale napisalam.

Adi i Mitaginka - ja też nie czuję ruchów. W ogóle. A to dziwne uczucie w podbrzuszu to zazwyczaj to o czym pisala mitaginka. Więc spokojnie dziewczyny. Chyba, że ból robi się naprawdę uciążliwy i dziwny to w tedy do doktorka.
Ja też przeczytałam o tej dziewczynie, która w 14 tyg.... Ale nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Już raz miałam taki maraton nakręcania się i potem mi się sniło, że urodziłam martwe dziecko. Więc w ogóle nie chcę brać sobie tego do głowy.
A ja gotutję teraz zupkę ogórkową, taką kwaśną - mega ochota mnie naszła :)

jak zachcianki na kwaśne to na chłopczyka :)

ja też nie chcę się przejmować i nakręcać, bo wiem, jak to potem działa na podświadomość. Dlatego nie czytam nawet opowieści o porodach- będzie, co ma być. Czasem lepiej wiedzieć mniej niż więcej.

aeyne skoro lekarz Cię uspkoja, to musi być dobrze, zresztą jak pójdziesz do swojego to też z nim pogadasz, a może do tego czasu już się torbiel wchłonie, gratuluję synka jednak :)

reklama
Normalnie mam doła mąż otworzył działalność ciągle do tego dokładam z odłożonych pieniędzy, masa długów i dziecko w drodze, i jak ja mam iść z pracy na L4, muszę myśleć o tym żeby potem mieć prace bo u męża to kolorowo nie jest nie wiem tylko czemu ja mam bez przerwy oszczędzać na sobie nawet ciucha ciążowego sobie nie kupiłam bo mnie nie stać, wszystko pożyczone . wszystko dla dzidzi kupię używane nie uważam że to złe ale puki co to nawet na używane mnie niestać , bo teraz znowu sie coś w samochodzie popsuło mam dosyć ciekawa jestem ile jeszcze zniose.:-(

Do góry