reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

Wyjatkowa kto organizuje te impreze? jezeli tesciowe to raczej nie masz o co się złościć. Oczywiście mogła się zapytać ,ale to jej dom w końcu...
Kilolek od szpitali , jzeli nie trzeba- jak najdalej :) podoba mi się Twoje podejście!!! Obyście nie musieli już tam wrócić!

reklama
Ula ja bym się przeszła do jakiegoś lekarza nawet innego skkro waszego nie ma. Bo moze to i zabek ale przed wami 4 dni weekendu i jak cos to juz będzie problem.

Kololek właśnie nasz lekarz będzie w piątek, wiec jeszcze poobserwuję małego do wieczorka mam czas. Ale u nas zawsze jak cos sie niepokojącego dzieje to na dni wolne albo swieta albo weekendy ;/

Witajcie u nas pada znowu, w piątek ide do pediatry na rozmowe w sprawie mlekabędzie zmiana z Nutramigenu na coś innego.

KASIU oj cięzki ranek miałaś, Jasiek codziennie wstaje o 5 jak tatko i bawi się do 6, ale obudzić go o tej porze jakby spał to chyba rozniósłby dom. Powodzenia na badaniu.

KIKOLKU zdrówka dla synusia. Skoro 15 lekarzy zadecydowało, że do domu to chyba nie ma się co konsultować. Trzeba czekać na poprawę, oby nadeszła jak najszybciej.

WYJĄTKOWA jeśli teściowa płaci za impreze to chyba może zaproscić kogo chce. Fakt powinna się zapytać. Jeśłi wy płacice a ona pomaga w przygotowaniu to już należał jej się opr.

ULA powinnaś iść do lekarza bo przed nami długi weekend. Skoro synuś zachowuje się tak jak nigdy dotąd to lepiej to sprawdzić. Godzina 23.20 matko to Jasiek już dawno spał i o 5 pobudka współczuje. Ale kochana dziś wasze święto, więc głowa do góry. Na Jaśka ten viburcol nie działa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie u nas pada znowu, w piątek ide do pediatry na rozmowe w sprawie mlekabędzie zmiana z Nutramigenu na coś innego.

No to super!!! oby tylko dzidzia dała sie przekonac do nowego mleczka i oby organizm go przyjął tak jak powinien. Mój mały od 24 wrzesnia tez porzucił nutra :):) przynajmniej biedaczek tego swinstwa nie musi pic.....chociaz jemu tam smakowalo. Dziwne hehe. Teraz pije Bebiko HA 2 i ciekawa jestem czy teraz mu alergolog zmieni na mleczko po roczku [za 1,5 tyg wizyta]

Ula - ja stawiam na ząbki......my tez tak mamy. Gdy sa dni ząbkowania to młody jest inny o 360 stopni. Nawet postawic nie moge, położyć do zmiany pieluchy nie da sie... nic nic nic jeden wielki ryk jakby go obdzierali.....spania w dzien zero. Zasypiał okolo 23 na czopku i od 6 od nowa...a normalnie bawi sie cały dzien spi 2 x po max 2 godz. spac chodzi od 19/20 do 7.... wiec chyba podobnie co? No ale jakby Cie miało to uspokoic to oczywiscie lepiej sprawdzic malego u lekarza. Byc moze lekarz doradzi co jeszcze mozna podac maluchowi jesli tak silnie reaguje na zabkowanie. Bo długo to u was trwa co? u nas to tak max po 3 dni. Z tym że czwórki to juz nie przelewki...no większe są przeciez ;)

Ostatnia edycja:
Ulenka - ja zawsze powtarzałam, że moje dzieci najgorzej się zachowywały w rocznicę swoich urodzin, czyli jak miały cały miesiąc, dwa, rok, półtoraroku... itp... normalnie wytrzymać z nimi nie można było... katarek może być od zębów, od podekscytowania itp...
Kikolek - no nieźle z tą jelitówką ..:((
Wyjatkowa - ehh z tymi teściami, może oni myślą , że im więcej gości tym lepiej? Bo huczniejsza impreza? Może pogadaj z nimi, może Twój nie powiedział im, że Wam się marzy impreza tylko z najbliższymi...? Może uważają Twoi teście, że tak wypada, bo inni ich zapraszali itp...

cześć babeczki!!!!!!!:-)

my dzisiaj pobudka o 7:00...
pogoda zajebi*** słonko na chwilkę się schowało to ja szybko okna pomyłam (wszystkie od str południowej mam oprócz kuchennego....)
Igi właśnie zasnął więc was nadrabiam

kilolku
super że jesteście w domku znajome otoczenie mały szybciej dojdzie do zdrówka 3mam mocno kciuki:tak::tak:

kasiiula powodzenia na badaniu

marta życzę spokojnej drogi :-) ale ci zazdroszczę

ula
idź do innego lekarza jak się stresujesz bo wiesz małemu też się może udzielać a dzisiaj jego święto:-):-) po co się macie męczyć a nóż widelec okaże się że nic takiego się nie dzieje

wyjatkowa
jesteś trochę na przegranej pozycji bo nie dość że impra u teściów to jeszcze nawet jak oni nie płacą to płaci twój facet a to ich syn, zaciśnij zęby i bądź dla nich miła etc etc a to ci pewnie zaprocentuje w przyszłości czasem trzeb a się poświęcić:tak::tak:

a ja głupia idiotka zaproponowałam mojemu mężowi że upiekę mu na Marcina placek w kształcie tyłka a buuuuu i jak ja mam to zrobić czemu cycków nie zaproponowałam było by prościej... w zeszłym roku mu taki ładny prezent zrobiłam na imieniny to powinno mu na całe życie starczyć...

U nas to już trwa długo, ale dopiero z tydzien temu zerknęłam do buzi i widzę dwójkę, czwórkę. Teraz to już masakra! Moze wczesniej łagodnie zabkował ponieważ wychodziły ząbki pojedynczo a teraz masowo. Cały dzien rączki w buzi i sliniaki ok 3-4 na dzien, ale on wiecznie się slinił. Nie ma nic spuchniętego itd, ale druga czwórka tez chyba już blisko, zresztą sama nie wiem....
Powoli sprzątam na dzisiejszy dzien...wiecie przez ten cąły remont jeszcze prezentu nie mamy dla małego...chyba dzis męża wyslę do Swiata dziecka i tam przepłacimy jak za zboże, ale jak matka jest głupia to tak jest. Nie wiem dlaczego nie zamowilam nic na allegro....ech, remotn pochłonął mnie na całego.
Chyba męża wyslę po klocki lego duplo albo
UCZONY WARSZTAT Z NARZĘDZIAMI Fisher - Price (1304611399) - Aukcje internetowe Allegro
Brak mi pomysłów. Albo ten stoliczek:
AKTYWNY STOLICZEK - POL-ANG, FISHER PRICE -KURIER (1306291026) - Aukcje internetowe Allegro

dziewczyny jak wy to robicie ze juz od rana nie nadążam Was czytac? :)

wyjątkowa ... współczuje tesciowej. cos wiem na temat nadgorliwych rodziców ( u mnie z obojga stron), jednak dziewczyny maja racje. jesli teściowa płaci to ma prawo zaprosi kogo chce, aczkolwiek zasady dobrego wychowania zobowiązują do zapytania się i podjecia wspólnie decyzji razem z Wami, jęsli to Wy płacicie (nie ważne czy uzycza Wam na imprezke swojego domu) to absolutnie nie ma prawa nikogo zapraszac bez Waszej zgody a co lepsze Ty masz prawo zadzwonic do tych "nie proszonych" gości i przepraszajac w imieniu tesciowej odwołac zaproszenie.

Kilolek cieszę się że jednak jestescie w domku. psychologowie powtarzaja nie od dziś że jesli choroba nie jest tak bardzo poważna by lekarz musiał monitorowac dziecko 24 h to najlepiej byc z nim w domku. w znajomych i bezpiecznych czterech kątach dzieci szybciej wracaja do zdrowia :)
jelitówka to cos okropnego. w marcu sami ją przezylismy. kuzyn Krystiana przytargał ją z przedszkola, zaraził szwagierke i jej meża. odwiedzilismy ich kiedy niby juz byli zdrowi. na drugi dzień chorował juz mój mąż, potem zaczał Krystianek. on wtedy mial miesięcy - bylismy z nim 3 razy w szpitalu, bo nic nie jadł jesli cos wypił to albo zwymiotował albo poszło dołem. strasznie schudł i meczył się tak prawie 2 tygodnie. na koniec rozłozyło mnie.

ulka jesli widzisz że zabki sie przebijaja to napewno one wywołują te wszystkie objawy. Krystian mial rozwolnienie, slinotok, wysoka temperaturę i budził się co 3 godziny w nocy i płakał. każde dziecko inaczej reaguje na pierwsze zabki. Oby Twojemu synkowi szybciutko minęło.

reklama
Nowięcmiało być tak ,że tylko mieli nam użyczyć domu swojego :p ale ona się od razu zaoferowała,że ona kupi to i tamt ,że zrobi a mój B oczywiście zadowolony ze kasy wydać nie musi.

Mi tylko o to chodzi,że to chrzest naszego dziecka a nie ich więc nie powinni się tak rządzić .Ja ich nie prosiłam,żeby robili cokolwiek sami chcieli. Przecież ja jej mówiłam ,że tylko będzie : moja mama, chrzestny z dziewczyną, chrzestna z mężem, teście, my i mozliwe ,że moja babcia a i tak będzie ciasno_On się zgodziła a teraz wymyśla.Przez to ich zachwanie ani mój brat z dziewczyna i mama z bacia nie zostaną dłużej niż z 1-2h tam co i ja też mam zamiar zrobić i wrócic z małym do domu.Chcą imprezki to niech mają i sobie opijają ale bez nas

Do góry