reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

dziunka urodziła ta laska z 8 cm rozwarcia??

Hahah, nie :D Cała rodzina ma ubaw bo co do nich dzwonisz od miesiąca to słyszysz "no skurcze są co 5 min" albo "zaraz jedziemy do szpitala, zaczęło się" albo "wody mi odchodzą". A fakt taki że ona wszędzie normalnie chodzi i jest tydzień po terminie... Lekarka kazała jej zdecydować czy chce iść na wywołanie czy nie.

ja tez ogladam DDTVN i kroje warzywka na sałatke :D popijajac kawe :d solenizant poszedl na drzemke :d a ja zaraz koncze tort itd :D ...
jak na złosc dzis dostalam @ i cierpie :( eh .........

Aga on musi nosic aparaty caly czas ;/ bo uczy sie mowic poznaje słowa a bez nich wymowa moze byc zła a wiadomo jak dzieci sie naucza pozniej tak zostaje przez długo czas wiec powinien nosic jednak nie mamy bo biurokracja jest inna i puki cos sie załatwi mija rok albo i dwa :|:| mniejmy nadzieje ze jeszcze w tym roku dostaniemy kase ... bede pisala do fundacji i wtedy zobacze ... jedyny minus ze jak ja kupie za swoje to findacja nie zwraca kasy ... oni pomagaja tym co nie maja bo jak masz i wplacasz to czyli masz ;/ taka glupota ... eh ":|

Kasiu, ale tak się zastanawiam. Czekać np 2 lata na aparat, który jest niezbędny do nauki mowy tu i teraz chyba jest bezsensu? Rozumiesz o co mi chodzi? Mały musi mieć aparat, ja chyba postarałabym się o kredyt, wiem, ciężko by było, no ale jak trzeba to trzeba...

Dziewczyny jakie ciasta bedziecie miec na roczek i ile szt??

DAJ MI PRZEPIS NA SHREKA PLIS :)

Ja robię sernik Izaura, ciasto z galaretki i bitej śmietany z owocami, jabłecznik, pleśniak, krówkę no i jeden lub dwa torty. Może babkę jeszcze...

a no wlaśnie Kasiula co z ta bluzką?

Znam wyniki tych narad czy jak to tam lekarskich i jest to dla mnie zupełnie nie zrozumiałe ale chyba nallezy się tylko cieszyć, bo wspólnie orzekli,ze moje dziekco jest zdrowe:szok:
jakis radiolog sie wypowiadał, porownywali zdjęcia i ponoć w porownaniu do zdjęcia poprzedniego obraz jest prawilowy :confused: dziś jesczez raz antybiotyk. A jutro jesli będzie ładna pogoda możemy iśc na troche na dwór - super, bo miesiac nie bylismy :-)
na potwierdzenie tego wszystkiego sa jakies papiery, protokoly i coś jeszcze do odebrania w szpitalu, wiec nie to, ze tak powiedzieli bym się odczepiła.

SUPER!

dziewczyny nie przesadzajcie z tymi ciastami jak robicie impreze na malo osob. u mnie byla 3 dzieci i doroslych - byl tort i "kopiec kreta". tortu zostala polowa a kopca kreta 1/4.

Ja lubię mieć dużo ciast, nawet np na 5 osób, żeby było róźnorodnie, to się zawsze potem zje albo można rozdać gościom po imprezie :)

Kilolek ogromnie sie ciesze ze Michaś zdrowy hurrrraaaaaaa

U mnie bedzie 15 dorosłych i 4 dzieci (6-10lat) + Majka i jej kuzyna 1,5 roku i robie tak: tort, orzechowiec, mertowiec, galaretka+snieżka i moze jeszcze jablecznik. Do tego paluszki, chrupki, ciasteczka.
Udka juz zrobione, fasolka też, bigos sie robi, wieczorem jeszcze szoguna zrobie. Jutro ugotuje warzywa do sałatki, a w niedziele zrobie gyrosa, mielone z grzybami lub bez, sałatke warzywna i o 16.00 imprezka ;-)
Zaraz sie zabieram do miasta, musze kupić swieczke bo w koncu zapomne i lipa bedzie, kupie też czapeczki dla dzieci , balony, serpentyny, no i jak znajde to obrusy takie typowo urodzinowe. AAA i jeszcze koszulo-body zobacze;-)

No to będziemy mieć podobną imprezę :) Tyle że ja jeszcze raz tyle gości :/ No i w związku z tym ciut więcej jedzenia.

Byliśmy wczoraj w kinie na "Zanim odejdą wody" :) Fajny film :D Warto go zobaczyć :) Opiekunka się spisała SUPER.

reklama
AGA a jak twój tort w kztałcie pupci.

a no nawet przypominał tą "szlachetną" część ciała hahaha :-):-)

kilolku SUPEEEEER!!!!!

etna
ale pomocnik zakupowy ci rośnie tylko sie cieszyć;-)

DZIEWCZYNY CZY MA KTÓRAŚ Z WAS MOŻE TAKĄ GRĘ

Pandora's Box ( PC ) - Encyklopedia Gier | GRY-OnLine
i może chce sprzedać przegrać cokolwiek tak bym w nią zagrała a jest niedostępna a buuuuuuuuuu

a wątku z przepisami też nie mam :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny znalazłam na BB GosięLew i Ona będzie mamusią w lutym :-) ale się cieszę, często o niej myślałam i dziś przyszło mi do głowy, żeby ją odszukać i takie miłe zaskoczenie :-)

Kilolku fajnie, że Misiek zdrowy:-)

Ilona chciała przepis na świnkę, ale Ty Kilkolku pewno znasz go na pamięć ;)
Chili Con Carne

40 dag mieszanego mięsa mielonego
4 średnie cebule (można mniej albo bez)
1 puszka pomidorów
1 puszka kukurydzy
1 i 1/2 szklanki rosolu z kostki
2 ząbki czosnku
2 łyzki oleju
przyprawa chili, słodka papryka, 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu

Mięso podsmażyć. Cebule i czosnek posiekać i dodac do mięsa. Podsmażyć, doprawić chili, papryką, rozmarynem. Dodać rosół, zagotować.
Pomidory ppodddusic w niewielkiej ilości wody, pokroić. Razem z sosem dodać do mięsa.
Dodać kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut.

Najlepsze z bułeczką

a jak wam link wkleję to możecie wejśc?
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-listopadzie-2009-f289/smaki-smaczki-kulinaria-27794/

Kilolek dzieki, już zrobiłam z pamieci i o dziwo dobre składniki użyłam hehe. A link nie działa ;-(
Madziek a kto to jest GosiaLew

Świnka a'la Kilolek jest świetna. Co prawda ja za kukurydza nie przepadam, ale jest oki. Zagesciłam maka bo strasznie rzadkie mi wyszło. Kilolek a z czym oprócz bułki moge to podać?? Makaron bedzie pasował??

reklama
Do góry