reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
a ja dziś wieczór urodowy mam: maseczka, lakier na pazurki :)

w końcu mam swój wózek kompletny, przerobiłam na spacerówkę już :) jutro muszę zakupić folię p. deszczową, bo ta z gondoli się nie nada :( ale kupię uniwersalną a nie x-landerowska, bo sobie nie wyobrażam filipa w wózku srebrną nie prześwitującą folią przykrytego, chyba by się zawył na śmierć, że nic nie widzi, nie wiem po co oni tą folię w tym kolorze zrobili??????????? a uniwersalna zamias 79 ok 20 zł kosztuje, więc tym bardziej :)

Ale Wam fajnie :)Kurde takie moze sie wydawac zwykle forum,a tyle znajomsci w realu przez to powstało :) Super!:tak:
...Chciałam się tylko pochwalić, że udało się wygrać miśka w konkursie bebiko :tak::-) mamy 32 miejsce :-) [:-D
Gratulacje misia :)
Zapytam jeszcze raz - czy któraś z was miała do czynienia z AZS?:confused:
Dziś pierwszy raz małemu dałam butlę mleka modyfikowanego Bebilon pepti 1.
Zadam głupie pytanie...czym myjecie butelki? Można zwykłym płynem?Nie wiem:-D bo cycki to można było myć mydłem hahah
Pediatra któregos razu powiedziała o skazie białkowej Filipa Atopowe zapalnie skóry... ale nie wgłębiałam sie w to... Moze taka 'mocna' skaza to wlasnie AZS,albo alergia na bialko jest jednym z czynników AZS....

A butle myję normalnie płynem,ale oddzielna myjką i później do sterylizatora.
klementinka - gratuluję Jasiowi ząbka! :-)
A ja podobnie jak iiwka mam dziś mega doła...Nie mogę sobie z nim poradzić....w ogóle jakoś ostatnio jest mi cięzko....Nie wiem konkretnie czemu...Ach to życie....Jeszcze jutro morfologia Polci....Juz się boję i o tym myśle....i wciąż czekam na swoje wyniki płytek...może znów jest tylko z 5 tyś.... Aj...przydałby się jakieś wieśći a nie ciągle coś pod górkę....Wyżalę się kiedy indziej....Lecę pod prysznic....Może to troszkę pomoże
Nie tylko Wam ...Na dodatek jesien nie poprawia sprawy... :-(

...W weekend było miło. Milenka dostała od babci super 2 pary spodni i 2 bluzki z HM, dwie bluzeczki z reserved, a ja super dzinsy ze stradivariusa. Nie ma to jak zakupy z teściową;-)

AniaCh- pytałaś o mleko. Wogóle nie pije samego mleka, jak poczuje je w butelce pluje okrutnie.
No super masz tesciowa :-)
Mój też tak 'chetnie' mleko pije,ale czasem uda mie przemycic. Wciaz je kaszki lub kleiki,bo tylko raz dziennie dostaje obiadek, zadkie mu robie,zeby tylko lekko kosystencje zmienic i smaczku nadac..

No a my sie dzisiaj wreszcie zaszczepiłyśmy ostatnią hexą. Czwarte podejscie to bylo, bo najpierw za malo podobno przybrala na wadze, potem leukocyty wyszly na granicy normy, potem kolejne badanie, no i dzisiaj wreszcie sie udało! Jagoda wazy 7,600 wiec rośnie mimo iz z jedzeniem nowosci nadal jest słabiutko..
No i cos co mi spędza sen z powiek! Laski będę łysa! Powaznie! Wlosy tak mi wychodzą ze szok! Ze garściami to mało powiedziane! Jak myje głowe to musze 2 razy w sitka w brodziku wyjmowac bo sie zatyka! Masakra. Uzywam tego spreyu Pokrzepol, odzywke Kerastase mam tez i lipa! Dzisiaj kupilam do lykania Merc Specjal czy jakos tam. no załamka normalnie! Ja zawsze taką grubą grzywe mialam a teraz 3 włosy na krzyz....
Fajnie,ze Malenka ładnie rosnie :) Ja tem mam ten problem.... Nie prosuje,nie susze,jem 'belisse' na razie bez poprawy.... łeee Ja z kolei zawsze mialam tylko 5włosów,przez ciążę ładnie mi zgęstniały,a teraz... :-(
Dobranoc

Pierwsza??
U nas nocka nieszczególna, mała bardzo niespokojna, co w połączeniu z wczorajszymi krostkami nie bardzo mi się podoba:-/ Już po porannym karmieniu, idziemy pokimać dalej................

Druga :)

A my chorujemy :/ Wczoraj byliśmy z małą u lekarza i dostała kilka leków i inhalacje, w sumie poza katarkiem i kaszlem nic wiecej jej nie dolega ale podobno na naszym osiedlu w październiku było dużo osób chorych na zapalenie oskrzeli wiec mam nadzieje ze u niej na katarku sie skonczy. Całe szczescie mamy pediatre na osiedlu i jutro mam skonsultowac samopoczucie julki - jak bedzie ok to wezmie co ma wziąć i koniec a jak nie poprawi sie to pewnie jakies kolejne leki dostanie.
Mąż dzisiaj pierwszy dzien po urlopie do pracy i tez czuł się niewyraźnie :/ Mnie chyba najlżej wzięło.

Mam dzisiaj mega lenia... a przydałoby się troche posprzatac w mieszkanku bo juz zaczyna zarastac :/ a ja sie w takim syfie koszmarnie czuje.

Z fajnych rzeczy to dostalismy pieniążki od ubezpieczyciela za wypadek mojego męża (niektorzy pewnie pamietają ;)) i sprzedaliśmy wrak samochodu za całkiem fajne pieniążki :D

Ok tyle u nas... lece poczytać dokładniej co u was sie dzieje, bo podczytuje jak mi mała pozwala na bieżąco.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
U nas nocka spokojna Kacperek zasnał o 20 potem coś mu sie przyśniło i obudził się z płaczem po 22 dostał troche wody i zasnął i obudził się o 2-30 i o 3-30 to dwa razy dostał cyca bo myślałam że mi je porozsadza i teraz sobie dalej spokojnie spi :-)

Witam z kim się nie witałam :-D
Chciałam się tylko pochwalić, że udało się wygrać miśka w konkursie bebiko :tak::-) mamy 32 miejsce :-)

Dlatego chciałam każdej, która choć raz oddała głos na nas serdecznie jeszcze raz podziekować:-D

gratuluje wygranej :-)

Zapytam jeszcze raz - czy któraś z was miała do czynienia z AZS?:confused:
Dziś pierwszy raz małemu dałam butlę mleka modyfikowanego Bebilon pepti 1.
Zadam głupie pytanie...czym myjecie butelki? Można zwykłym płynem?Nie wiem:-D bo cycki to można było myć mydłem hahah

Z AZS nie pomogę, natomiast butelki myje płynem do naczyń i od czasu do czasu wygotuje

Ja mówię Dobranoc i zmykam
Trzymajcie kciuki jutro za morfologię Polci!!!! Please:tak::-)

Kciuki zaciśnięte :-) Będzie dobrze a raczej jest dobrze no po prostu musi być dobrze:-)

Klementinka - gratujuje ząbka :-)
Emalia - zagłosowane

Ja też dołączam do zdołowanych :-( Jakoś ostatnio nie moge dla siebie miejsca znaleść, siedze cały czas sama nie ma z kim kawusi wypić , pogadać :-(

Ząbkowym dzieciaczkom gratuluje :)
Dołujące mamy przytulam.

Lena - rób sobie drugie bo widzę że nieźle ci idzie :D
kreatorka - gratulacje wygranej :)
stella - ja miałam koleżankę na studiach z AZS, nie zazdroszcze :/ konsultowałaś to z lekarzem? dostała mała jakieś maści/ kremy?
Ja butelki myje płynem do naczyń, sterylizuje juz rzadko ale jak to twoje pierwsze zmagania z butelką to po umyciu zalej wrzątkiem lub wygotuj butelki a później stopniowo coraz rzadziej to rób :)
Agi - kciuki zaciśnięte - daj znać jak wyniki.
katarzynajanicka - jak humor po wieczorze piękności :) ?
MagdaM - szkoda że pogoda sie zrobila do d... to moglybysmy sie spotkac. Ale jak któraś ma ochotę to zapraszam do siebie :D

reklama
Do góry