reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

dronka u nas wlasnie sa takie czerwone suche placki na plecach i czole, lekarz mi tu powiedziala, ze to na tle grzybiczym i podobno tak czasami wyskakuje, ale po clotrimazolu z hydrocortizonem ma zejsc....i powiem Ci, ze na czole juz powoli bledna te placki...chociaz ja tu do lekarzy z doza nieufnosci podchodze...

reklama
zapomnialam napisac ze ugotowalam dzis dla mlodego potrawke z miesa mielonego indyczego, warzywka - marchew, kalafior, fasolka, pietruszka, groszek plus lyzka kaszy jaglanej, rozdziabalam troche widelcem, nawet dobre;-) zobaczymy co on to

yra a moze te spanie od 16 do 18 jest za pozno dla Jasia?probowalas go polozyc wczesniej?

wiesz on nam daje sygnały jak jest zmęczony. wiesz jak wstaje o 13 albo troszkę później nie da rady wcześniej. czasami o 15,30.

nie potrafi inaczej, potrzebuje tylko snu.

ramari on jest w dzień na NIE Z MLEKIEM. a nie chce mu nie dawać obiadków. przecież musi mieć urozmaiconą dietę.

no nic dalej sobie powstajemy raz albo dwa razy :) w końcu i tak idę do WC.

Rozumiem, że mleko jest ble, ale inne rzeczy OK? A kaszki? To może dawaj rano kaszkę, potem deserek, obiadek, taki gęsty sok bobofruta owocowy, a wieczorem mleko. Spróbuj jeszcze powalczyć, bo co będzie jak Jaś się przyzwyczai do nonych karmień? Jak się urodzi drugie maleństwo to będziesz wyglądać jak zombie.

Dziewczyny czy alergia moze wystepowac w postaci czerwonych, szorstkich placków?? czy to obiawy skazy tylko ale ja Zyzi nie dawalam zadnych produktow mlecznych?? Bo moje dziecie oprócz krostek na szyi dostała na twarzy takich plamek i utrzymuja sie juz ponad miesiac i nie wiem od czego co i jak:/ podejrzewan pomidora, kaszke z truskawkami i chyba morele bo wczoraj dalam i znowu sie czerwiensze te placki zrobily:( a czym to ***** smarowac?? bo masc na recepte cholesterolowa z wit A nie pomaga!!! wrrrrrr

my mamy niby skaze bialkowa i wlasnie ona tak wyglada....
masc cholesterolowa ma tylko nawilzac, ona nie leczy alergii..

a ja zwariuje z jedzeniem mojego dziecka. Nie chce jesc nic innego tylko mleko.
Rano zrobilam kaszke manna na wodzie, dodalam 2 miarki mleka mm. i co ? i zjadl 30 ml.

na obiadek planuje dac kasze jaglana z marchewka i gruszka.

Rozumiem, że mleko jest ble, ale inne rzeczy OK? A kaszki? To może dawaj rano kaszkę, potem deserek, obiadek, taki gęsty sok bobofruta owocowy, a wieczorem mleko. Spróbuj jeszcze powalczyć, bo co będzie jak Jaś się przyzwyczai do nonych karmień? Jak się urodzi drugie maleństwo to będziesz wyglądać jak zombie.
moje sie niestety przyzywyczailo.. jemy o 12 i o 4, pobudka o 5.30-6.30.

reklama
Do góry