reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
Mam pytanko mój mały ma atopową skórę posmarowałam mu dziś buźkę oliatum sof i miał cała twarz zaczerwienioną i ciepła myślicie że może być uczulony na ten krem? czy to taka reakcja.Wcześniej też go stosowałam i skóra robiła się lekko zaczerwieniona ale dziś twarz małego była czerwona i ciepła.

a to ten krem 9520_big.jpg

Mam pytanko mój mały ma atopową skórę posmarowałam mu dziś buźkę oliatum sof i miał cała twarz zaczerwienioną i ciepła myślicie że może być uczulony na ten krem? czy to taka reakcja.Wcześniej też go stosowałam i skóra robiła się lekko zaczerwieniona ale dziś twarz małego była czerwona i ciepła.

a to ten kremZobacz załącznik 305188

Oilatum jest właśnie dla osób z problemami skórnymi ale to co opisujesz wygląda na uczulenie. Odstawiłabym krem i ewentualnie jak już będzie dobrze spróbowałabym posmarować część buźki.

A nie jadł niczego nowego? Nie używałaś innego nowego kosmetyku?

czechow dzięki za odpowiedź ,nie nie jadł niczego nowego i to nie sprawka żadnych nowych kosmetyków.
Właśnie dla mnie też dziwne jest że ten krem może uczulać przecież jest specjalnie dla skówry atopowej no ale jak widać,juz dawno mi coś nie pasowało po jego zastosowaniu ale po dzisiejszym idzie w odstawkę.

czechow dzięki za odpowiedź ,nie nie jadł niczego nowego i to nie sprawka żadnych nowych kosmetyków.
Właśnie dla mnie też dziwne jest że ten krem może uczulać przecież jest specjalnie dla skówry atopowej no ale jak widać,juz dawno mi coś nie pasowało po jego zastosowaniu ale po dzisiejszym idzie w odstawkę.

A sprawdziłaś datę ważności? Może był jakoś źle przechowywany.

na to nie wpadłam ale zaraz sprawdzę...nie,data ważności jest do 2012 i nie piszą gdzie przechowywać tylko w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Dodatkowo jest napisane że mozna stosować wedle zapotrzebowania i moga stosować dzieci uczulone na lanolinę tak że głupia już jestem.Tak czy siak nie będę go już używać.

reklama
Do góry