reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

Panda urocza :) mi się najbardziej podoba kotek z motylkiem, ale nie mam nawet ściany, żeby jakikolwiek wzór sobie zrobić, bo mam wszędzie meble :D

reklama
No właśnie zastanawiałam się nad tym, czy czasami potem farba schodzić nie będzie.. ale żeby tego uniknąć, to musiałabym mieć jasne łóżeczko, a mi pasuje ciemne :(

śliczne te naklejki na ściane!!

No właśnie zastanawiałam się nad tym, czy czasami potem farba schodzić nie będzie.. ale żeby tego uniknąć, to musiałabym mieć jasne łóżeczko, a mi pasuje ciemne :(

śliczne te naklejki na ściane!!

zawsze możesz kupić na dłuższe boki ochraniacze uniemożliwiające pogryzienie;) wiem, że są dostępne w Ikea, ale nie testowałam. może troszkę uchronią łóżeczko przed demolką

Oj dziewczyny widzę ze tu szalejecie. Wszystkie rzeczy są rewelacyjne:) aż serce mięknie jak sobie człowiek pomyśli ze potem np.w tej pościeli czy takim łóżeczku będzie potem leżeć "nasza" kruszynka:):)

nikusiozory naklejki bardzo ładne! zdecydowanie odradzam takie grube, na piance, które mają taśmę do podklejenia, dziecko to zerwie razem....z farbą ze ściany, wygląda to obrzydliwie:no: my zaraz potem malowaliśmy na ścianie biedronki, kwiatuszki i zwierzęta (mój m ma talent;-)) żeby to jakoś zasłonić...
...gdybym teraz się decydowała to tylko na te cienkie, mocno przylegające do ściany:tak:

bosa o tak biała sofka u nas jak najbardziej! muszę przedstawić plan mężowi;-)
nie boisz się, że takie wzory na ścianie będą zbyt pobudzające? niespokojne? chyba, że wszystkie dodatki w bieli lub ecru by wyciszyć pokoik...

mam pytanie do mam mieszkających w domach 2 poziomowych: my mamy sypialnie na górze a większą część dnia spędzamy w salonie, kuchni, jadalni na dole no i pojawia się problem...co z Maluchem w ciągu dnia? nie będę latać góra dół bo bym się wściekła, łóżeczko turystyczne mam bez regulacji dna i bez materaca a kołyska starczy na krótko. Myślałam o pożyczeniu łóżeczka od znajomych na parę miesięcy (gdy dziecko starsze mam plan: spanie na górze + elektroniczna niania), ale chętnych brak....
...no i zaświtała mi myśl o zakupie łóżeczka - sofki:sorry2: a to co mamy stałoby na dole...

...a Wy jakie macie pomysły na rozwiązanie tego problemu?

24278_PE109112_S4.jpg
a co do fotela to myślałam o takim przy łóżeczku tani nie jest - 500zł a zajmuje bardzo dużo miejsca, ten co Wy wklejacie wygląda na zgrabniejszy....tylko kto mi zagwarantuje, że tak samo wygodny?:sorry2:
na początku myślałam, że ten fotel co Bosa wkleiła to taki do bujania dla dziecka, malutki:zawstydzona/y::-D

madzik, to łóżeczko, które zamówiłam - z funkcją tapczanika i sofki uważam za fajny pomysł, bo posłuży kilka lat. Może faktycznie zafundujcie sobie coś takiego?
A fotel bujany jest pełnowymiarowy, baaaardzo wygodny (znam te fotele z USA), cudowny do karmienia maleństwa i daje radochę berbeciowi, jak już podrośnie. No i bezpieczny, bo nie ma szans na wywrócenie.

Co do "pobudzania" przez tapety - nie boję się, bo cała reszta będzie bardzo neutralna. Biało-kremowe meble, śnieżnobiałe firanki co najwyżej z kontrastowymi wstążkami, białe ramki na zdjęcia, białe porcelanowe i srebrne figurki (mam upatrzone takie w leśnych klimatach: jelonki, jeże, wiewiórki), białe wiklinowe kosze. Nie będzie kreskówkowych postaci na ścianach, pościeli, dywanach - a takie też są pobudzające, więc myślę, że bilans wyjdzie na zero :-)
Tylko jakoś strasznie ciężko mi pościel wybrać. Bo z jednej strony najchętniej wzięłabym śnieżnobiałą, ale do białego łóżeczka będzie mdło wyglądać. Idealna byłaby biała tylko z malinowymi np. falbankami i lamówkami - ale takiej nigdzie nie widziałam. Inna sprawa, że malinowe lamówki pewnie by szybko zafarbowały białą pościel na majtkowy róż ;-)

Bosa zaszaleliście z łożem dla Stellki ;) Piękniuchne :D Kołyska jak marzenie.. Też bym kciała, ale nie mam miejsca tyle w sypialni.. A materac masz w komplecie z tym łóżeczkiem, bo ja bym się bardziej zastanawiała jaki materac dopasować..

Onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa doszło łóżeczko?? Czekam na opinię, bo już mnie paluchy świerzbią, żeby zamówić ;))))

Malinko dotarło wczoraj... mąż wyciagnął tylko deski posprawdzał czy nie połamane... nie składaliśmy jeszcze i powiem Ci ze jestem bardzo zadowolona, takie solidne ;) takze polecam ;) Spód faktycznie ma pogrubiony ;) http://allegro.pl/prosti-duo-lozeczko-dzieciece-od-producenta-i1348028013.html

a ja po swietach będę stała przed mega dylematem bo pokój musze podzielić na 2 czyli chłopiec i dziewczynka i za piernika nie mam pomysł jak to zrobic:no: juz od przeglondania projektów oczopląsu dostaje:szok::eek:

reklama
Do góry