reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Dzieki dziewczyny..mam nadzieję, że tym razem bedzie wszystko dobrze:-) musi być!!!!
Przsyłam Wam moc fluidków ciążowych ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Hej witam dziwuszki!! widze ze pierwsze fasoleczki juz sie pojawiły:)) Ja dziś 30dc @ ani widu ani słychu, no ale nie licze na cud, może coś sie stało ze sie opóźnia, brałam w tym cyklu antybiotyki, pozatym alkohol na Sylwka, wiec wszystko sie moze zdarzyć....
mama trzymam kciuki za testowanko , juz nie ogarniam pomału co tu sie dzieje, same fasoleczki:) suuuppeerr!!!
pozdrawiam

mozecie mi doradziś? jak już pisałam narazie odpuszczam sobie staranka nie będe brać chormonów ani nic z tych rzeczy.. ale słyszałam ze są jakieś leki bez recepty ziołowe na wywołanie owulki uregulowanie cyklu (mam pco) i chciałabym ogarnąć swoj organizm... znacie jakieś dobre leki??

IZA- witaj u mnie lipa-tempa spadla wiec na dniach @ przylezie..........
BAFINKA- ja niestety nie slyszalam o takich lekach ziolowych...chyba ze masz na mysli Castagnus- ziolowy na regulacje cyklu i znosi napiecie przed@

Witam się po długiej nieobecności:-)

Podczytuję was dziewczynki trochę, bardzo gratuluje nowych ciąż!

Sawi, aniawos gratuluję dziewczyny!

Bafinko ja brałam-raczej piłam, przez pewnien okres mieszankę ziołową, poczytaj na boćku, tam są dokładne przepisy. Ja swoją dostałam od koleżanki forumowej-Nektarynki, która je piła no i się udało. Ja je piłam pewien czas, odrazu poczułam zmianę w jajnikach, że pracują. Ale nic z tego nie wychodziło i przestałam. Może za mało cierpliwa byłam.

mama05 wiem, że u Ciebie zawirowania, bardzo Ci współczuję, także przechodziłam kilka lat temu przez ciąże biochemiczn ą, najgorsze to rozczarowanie, nastawienie....

a u mnie niedługo minie 4 lata jak się staramy....ech....

Ostatnia edycja:
mere no nie wiem czy można nazwać to lekiem...to poprostu napar z ziół, ale wielu dziewczynom pomogły...ja sama widziałam znaczna różnicę w moim organizmie, np. śluz pracę janików, czułam że je mam...jestem pewna na 100 % że to po tych ziołach...tylko to są różne mieszanki...ja dostałam od koleżanki, tutaj z forum.

Tribulus terrestris - stymulacja owulacji przez wzrost LH.
Nie znalazłam nigdzie wcześniej w ziołowych poradnikach ale tu
Prevedia Clinical Study - Clinical Studies on Tribulus terrestris Protodioscin in Women with Endocrine Infertility or Menopausal Syndrome
są bardzo ciekawe wyniki badań !

Dla dziewczyn nie znających angielskiego
ziółko to jest dostępne w sklepach dla kulturystów jako wspomagające wytwarzanie androgenów. Mechanizm ten jednak może być wykorzystany przy pobudzaniu owulacji (zwiększenie wydzielania hormonu lutenizującego LH u mężczyzn skutkuje pobudzeniem testosteronu a u kobiet - wiadomo - wzrost hormonu LH poprzedza owulację)
Poza tym pobudza libido u obu płci co też nie jest bez znaczenia przy wielomiesięcznych bezowocnych staraniach.
Dla kobiet schemat przyjmowania - od pierwszego do 12 dnia cyklu (choć spotkałam się też ze schematem od piątego do 15). Podejrzewam, ze zależy to od długości cyklu i spodziewanego terminu owulacji, przy krótszych cyklach lepiej zacząć od pierwszego przy dłuższych najlepiej wyliczyć to sobie tak, żeby przyjmować przez 10-12 dni przed owulacją.

Dla zniwelowania ew.działania androgennego można zastosowac lukrecję (licorice root)
Na b.ciekawej stronie umamy.homestead.com znalazłam taką informację
lukrecja (glycyrrhisa glabra )zawiera hormonalnie aktywne komponenty skategoryzowane w grupie
`saponiny`.Badania prowadzone w Japonii wykazaly iz lukrecja poprawia cykle miesiaczkowe
u kobiet, u ktorych wystepuja one rzadko. Dowiedziono rowniez, ze pomaga ona kobietom,
majacym wysoki poziom tertosteronu i zanizony poziom estrogenu (zjawisko typowe dla
zachorowan na cysty jajnikow )
Lukrecja według producenta jednego z suplementow ma ponadto dobre działanie na błony śluzowe i wytwarzanie śluzu:
nie podaję linku żeby nie robić kryptoreklamy ;)
"Komponenty aktywne zawarte w biologicznie aktywnym dodatku Likorice root pomagają w odżywianiu błony śluzowej przewodu pokarmowego, sprzyjają wydzielaniu śluzu i mają lekkie działanie rozwalniające. Zmniejszają gęstość i powiększają płynność śluzu w płucach i oskrzelach."
Skoro w płucach i oskrzelach to i pewnie w innych partiach też (jak guajazyl)
pamiętać jednak należy że lukrecja podnosi ciśnienie a ponadto usuwa z organizmu potas(ostroznie przy środkach moczopędnych) więc nie należy jej stosować dłużej niż 2-3 tygodnie.--

myslicie że warto to pić??

Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki , z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników dla cyklów bezowulacyjnych
lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem.

Mieszanka ziołowa na pierwszą fazę cyklu (składniki zawierające związki pobudzające organy odpowiedzialne za owu oraz zawierające roślinne estrogeny):
liście maliny 40g,
rozmaryn 40g,
kwiaty bzu czarnego 40g
szałwia 40g,
bylica pospolita 40g
(można też dodać koniczynę łąkową) 40g.
Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu (wzmacniające prod. progesteronu):
przywrotnik 40g
pokrzywa 40g
krwawnik 40g
Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie (można na zapas w termosie) ".

Wzmacniająca mieszanka O. Sroki przeciwko poronieniom
koszyczek rumianku- 100 gr
owoc róży - 100 gr
liść melisy - 50 gr
ziele dziurawca - 50 gr
liść mięty pieprzowej - 50 gr
kwiat nagietka - 20 gr
Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem 20-30 min. Pić raz dziennie przed spaniem. Można osłodzić łyżką syropu malinowego lub z czarnej porzeczki .

Leczniczy napój z ziół na niedrożne jajowody i zrosty
kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g,
ziele skrzypu - 20 g,
liść pokrzywy - 10 g,
korę dębu i kłącze pięciornika - po 5 g.
Wymieszaj wszystkie składniki. 2 łyżki ziół zalej w termosie półtorej szklanki wrzącej wody, zamknij i pozostaw na 1 godzinę. Następnie przecedź i pij po pół szklanki napoju między posiłkami.Nie należy pić ich na pusty żołądek, bo może powodować mdłości .

reklama
BAFINKA- pewnie warto pic ,ale jak to ziola -dzialaja dopiero po pewnym czasie-wiec pewnie ze 2,3 miesiące trzeba je pić-ale pewnie warto..

BABLYS- dzieki za zrozumienie...4 lata to kaaaawal czasu-przykre to cholerka;(bardzo wierzę ,ze Ci sie uda!!!ale domyslam sie jaka jeteś juz tym wszystkim zmęczona i zniecierpliwiona...

Do góry