reklama
Szczęśliwa25
Mamusia Kubusia :)
Kochana to nie jest takie straszne jakby mogło sie wydawać ...fakt musisz za niego złapać i patyczkiem nasiąkniętym spirytusem z wodą wyczyścić tam w srodku ale maluszka to nie boli .... aha i nie polecam wacików nasączonych spirolem bo nie są praktyczne i nie jesteś w stanie tak wyczyścić ....no ja tez sie troche kikuta obawiam ale mam nadzieje ze nie będzie tak źleno i staram sie nie przekombinować bo o to nie trudno
![]()
ewelina28
Dum Spiro Spero...
Witam z rana, jestem ledwo żywa...miałam jakieś senne koszmary i obudziłam się z rykiem, P wystraszony, a ja nie wiem co mi się nawet śniło, ale musiało być to coś niefajnego, skoro zryczana się zerwałam :-( i chyba dziecię przestraszyłam, bo zaczął od razu fikać, że już później spać nie mogłam, jednym słowem - ciężka noc...a tyle roboty dzisiaj mam, ech...
MARCEPANEK, tyle już wytrzymaliście to i nadal wytrzymacie, wiem, że cięzko tak leżeć, a jedyna perspektywa to lapek, ale pomyśl sobie, ile już przeżyliście...dla dzidziola przecież wszystko zrobisz...będzie dobrze, jeszcze troszkę kochana* ściskam*
Miłego dnia Wam życzę*
MARCEPANEK, tyle już wytrzymaliście to i nadal wytrzymacie, wiem, że cięzko tak leżeć, a jedyna perspektywa to lapek, ale pomyśl sobie, ile już przeżyliście...dla dzidziola przecież wszystko zrobisz...będzie dobrze, jeszcze troszkę kochana* ściskam*
Miłego dnia Wam życzę*
LauLau
Fanka BB :)
Szczęśliwa ... dobrze, że macie już pępek z głowy ;-)My się bujaliśmy z kikutem 6 tyg
trochę to wina szpitala, bo tam nie używali spirytusu, tylko jakiegoś G wartego sprayu ...
a że byłyśmy w szpitalu 10 dni, to wróciliśmy do domu z pępkiem jak u noworodka ...
czekałam, żeby się go wreszcie pozbyć ... ale jakiejś traumy nie mam ... mała bardzo dzielnie znosiła spirytusowanie ;-) a pampki mieliśmy zwykłe ... zawijałam tylko lekko z przodu !!! nawet nie wiedziałam, że są jakieś specjalne

a że byłyśmy w szpitalu 10 dni, to wróciliśmy do domu z pępkiem jak u noworodka ...
czekałam, żeby się go wreszcie pozbyć ... ale jakiejś traumy nie mam ... mała bardzo dzielnie znosiła spirytusowanie ;-) a pampki mieliśmy zwykłe ... zawijałam tylko lekko z przodu !!! nawet nie wiedziałam, że są jakieś specjalne

Szczęśliwa25
Mamusia Kubusia :)
Jol- ja nie nadążam za tą nowoczesnością bo też nie wiedziałam poprostu moi rodzice kupili je na wypróbowanie ... teraz już nie używam ich ale na zwykłych wiem że kikutek jak go nie zabezpieczysz to sie nie miło sączy .... u mnie w szpitalu robili fioletem :/ .... do mnie jak przyszła położna to małemu też 2 razy zrobiła takim wysuszającym proszkiem i za 2 razem już odpadłSzczęśliwa ... dobrze, że macie już pępek z głowy ;-)My się bujaliśmy z kikutem 6 tygtrochę to wina szpitala, bo tam nie używali spirytusu, tylko jakiegoś G wartego sprayu ...
czekałam, żeby się go wreszcie pozbyć ... ale jakiejś traumy nie mam ... mała bardzo dzielnie znosiła spirytusowanie ;-) a pampki mieliśmy zwykłe ... zawijałam tylko lekko z przodu !!! nawet nie wiedziałam, że są jakieś specjalne![]()
ewcia3004
Nadzieja umarła...
Witam i ja:-)
Marta- czyżby to już:-)
Marcepanku- Kochana, wiem, że nie jest Ci łatwo, ale spójrz już jesteś w 30 tygodniu... mam nadzieję, że to źle nie zabrzmi, ale nawet gdyby teraz poród się rozpoczął, to już jest taki tydzień, że wszystko będzie dobrze choć trzymam &&& abyś wytrzymałą do 36
a ja dziś nad ranem miałam jakiś dziwny skurcz w łydce,
że dosłownie się popłakałam...
a teraz czuję się wymięta...
to chyba po tych lekach...
w głowie mi dudni, ręce się trzęsą...
lekarz wspominał, że mogę czuć się źle, ale nie sądziłam, że aż tak...
i witam resztę babeczek
) :**
Marta- czyżby to już:-)
Marcepanku- Kochana, wiem, że nie jest Ci łatwo, ale spójrz już jesteś w 30 tygodniu... mam nadzieję, że to źle nie zabrzmi, ale nawet gdyby teraz poród się rozpoczął, to już jest taki tydzień, że wszystko będzie dobrze choć trzymam &&& abyś wytrzymałą do 36

a ja dziś nad ranem miałam jakiś dziwny skurcz w łydce,
że dosłownie się popłakałam...

a teraz czuję się wymięta...
to chyba po tych lekach...
w głowie mi dudni, ręce się trzęsą...
lekarz wspominał, że mogę czuć się źle, ale nie sądziłam, że aż tak...
i witam resztę babeczek
J
jaewa
Gość
Kochane wpadlam zobaczyc wasze opinie za ktore berdzo dziekuje
Co do wanienki chyba macie racje....
Lepsza zwykla tylko taka z lezaczkiem o jakiej pisze Szczesliwa
Jezeli chodzi o monitoring oddechu i nianie to nie mam zamiaru placic az takiej ceny jak na Allegro...Tutaj sa o niebo tansze i dokladnie te same!
Ja mam dom okolo 180 m2 wiec mysle ze takie urzadzenie mi sie sprawdzi. Moja kolezanka w NZ ma takie i bardzo sobie chwali no ale to sprawa indywidulana...
Moj brat jak byl niemowlakiem o malo co nie umarl przez bezdech ( ja go w ostatniej chwili uratowalam) wiec chyba jestem przeczulona na tym punkcie
Poza tym jak ma sie nianie mozna siedziec na tarasie a dzidzia spi w pokoju i jak tylko sie obudzi to ja slychac...Nie trzeba jej miec przy sobie ani co chwilke sprawdzac co u niej...;-)
Buziam Was wszystkie ;-)

Co do wanienki chyba macie racje....

Jezeli chodzi o monitoring oddechu i nianie to nie mam zamiaru placic az takiej ceny jak na Allegro...Tutaj sa o niebo tansze i dokladnie te same!
Ja mam dom okolo 180 m2 wiec mysle ze takie urzadzenie mi sie sprawdzi. Moja kolezanka w NZ ma takie i bardzo sobie chwali no ale to sprawa indywidulana...

Moj brat jak byl niemowlakiem o malo co nie umarl przez bezdech ( ja go w ostatniej chwili uratowalam) wiec chyba jestem przeczulona na tym punkcie

Poza tym jak ma sie nianie mozna siedziec na tarasie a dzidzia spi w pokoju i jak tylko sie obudzi to ja slychac...Nie trzeba jej miec przy sobie ani co chwilke sprawdzac co u niej...;-)
Buziam Was wszystkie ;-)
majqa1
mama 2+2 :-)
Witam i ja 
marta - &&&&&&&&&
marcepanek - biedna jesteś bardzo Ci współczuję przeżyć ale wierzę, że Nikola jeszcze pomieszka trochę u Ciebie w brzuszku ...
maryla, jaewa - te bajery tak naprawdę nie ułatwiają życia i zgadzam się z tym co mówi Szczęśliwa, a jeśli chodzi o detektor oddechu to znajoma miała i przeżyła chwilę grozy jak dzidziuś spał a on zaczął piszczeć ... okazało się, że kabelek się wypiął... niania natomiast fajna sprawa gdy ma się właśnie dom
marta - &&&&&&&&&
marcepanek - biedna jesteś bardzo Ci współczuję przeżyć ale wierzę, że Nikola jeszcze pomieszka trochę u Ciebie w brzuszku ...
maryla, jaewa - te bajery tak naprawdę nie ułatwiają życia i zgadzam się z tym co mówi Szczęśliwa, a jeśli chodzi o detektor oddechu to znajoma miała i przeżyła chwilę grozy jak dzidziuś spał a on zaczął piszczeć ... okazało się, że kabelek się wypiął... niania natomiast fajna sprawa gdy ma się właśnie dom
maran-atha
Fanka BB :)
witam i ja
nastawiłam zupe... dziś będzie ogórkowa...
widzę, że Martuski nie ma wiec... może na porodówce już jest...??
nastawiłam zupe... dziś będzie ogórkowa...
widzę, że Martuski nie ma wiec... może na porodówce już jest...??
reklama
S
Sol
Gość
Hej laski :-)
jaewa - masz pm :-)
marcyś - Nikola już spora dziewczynka więc przestań się stresować bo stres wywołuje skurcze
Odpoczywaj ile się da i myśl pozytywnie
Wiem że łatwo mówić ale postaraj się chociaż nie myśleć negatywnie 
JoL - a wzięłam dziada psychologicznie
Od rana mnie przeprasza
Rano zrobiłam mu kawę, kanapki, dałam witaminki a zaraz mu jeszcze złośliwie klina zrobię
Jak jestem miła to ma cudowne poczucie winy
Odkurzacz byłby nieskuteczny bo dziad jeszcze kaca nie ma 
martuś - dwupak czy nie?
Wczoraj przyszła mi torba do wózka a dzisiaj ma przyjść kołyska i tusze :-) To została mi już tylko komoda do zamówienia :-)
jaewa - masz pm :-)
marcyś - Nikola już spora dziewczynka więc przestań się stresować bo stres wywołuje skurcze

JoL - a wzięłam dziada psychologicznie

martuś - dwupak czy nie?
Wczoraj przyszła mi torba do wózka a dzisiaj ma przyjść kołyska i tusze :-) To została mi już tylko komoda do zamówienia :-)
Ostatnio edytowane przez moderatora: