reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniam to chodzi o napinacz pasów samochodowych. Maxi cosi priori tego nie ma a priori xp ma.

To to coś na dole po prawej stronie:
1423540410

Maxi Cosi Priori XP Tango Red wyprzedaż 2010 (1423540410) - Aukcje internetowe Allegro

Foteliki PrioriXP posiadają unikalny system SPS chroniący główkę dziecka zwłaszcza przy uderzeniach w bok pojazdu oraz dodatkowy naciąg pasów bezpieczeństwa w które zamontowany jest fotelik, co sprawia że jego stabilność jest o wiele większa.

reklama
ciekawe tylko na jakiej zasadzie fotelik ma napinac pasy auta ?
Ja mam np w recaro takie blokady i fotelik jest stabilnie zamontowany , zapina się takie klamry jak się wpina pasami fotelik .

Obiecałam fotorelację z tworzenia lampki nocnej dla moich smerfów ;-)

Trochę nie pokolei mi wgrało zdjęcia ale trudno...
miałam tak
zdjęcie nr 1 najzwyklejszy plafon kupiony w Praktikerze
zdjęcie nr 4 przewód z przełącznikiem też nabyty w Praktikerze
połączyłam to sama !! (zdjęcie nr 3)
zdjęłam szkło (zdj. nr 8)
J. wybrał wzór (zdj. 9)
zrobiłam kontury i pomalowałam (zdj. 6i2)
nakleiłam wzór na lampę (zdj. nr 7)
no i ewekt końcowy (zdj. 5)

Acha do malowania użyłam farb Window Color ;-)

Załączniki

• IMG_3259.jpg
    IMG_3259.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 25
  • IMG_3267.jpg
    IMG_3267.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 31
  • IMG_3261.jpg
    IMG_3261.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 26
  • IMG_3260.jpg
    IMG_3260.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 25
  • IMG_3271.jpg
    IMG_3271.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 29
  • IMG_3264.jpg
    IMG_3264.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 23
  • IMG_3269.jpg
    IMG_3269.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 31
  • IMG_3262.jpg
    IMG_3262.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_3263.jpg
    IMG_3263.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Aniam Pan mi dziś w sklepie tłumaczył,ale nie powtórzę bo namieszam. Właśnie dlatego pytałam was o opinie bo nie wiem czy to jest coś za co warto dopłacić prawie 150zł

Aniam Pan mi dziś w sklepie tłumaczył,ale nie powtórzę bo namieszam. Właśnie dlatego pytałam was o opinie bo nie wiem czy to jest coś za co warto dopłacić prawie 150zł

Mam chłopa inzyniera i to od transportu własnie i zgłupiał bo nie wie jak to ma działać:-D

Agnieszka ile bierzesz za wykonanie takiej ? Ulubiona postać bajkowa Szymka pewnie by mu się spodobała :tak:

he he he Aniam wiesz same "części" kosztowały niecałe 50 zł plus zestaw farb coś 34 zł... no ale farby wciąż są :-D...
jak dla mnie zrobienie tego to żadna filozofia a ile zabawy!
Jedyny problem to podłączenie kabelków ale to zawsze męża można do tego zaprawić ;-)
Ale jak ktoś sie uprze... to moge taka wykonać...dowolny kształt, tylko wybrać co ma być namalowane... no i przesyłka... ;-)

Kittek mój mąż powiedział tak: jeśli Ty będziesz często jeździła z dzieckiem i będziesz je zapinała, i masz te 150 zeta, to kupuj... popatrzył na fotelik na tej stronie Maxi-Cosi | Priori XP i mu wyszło, że bankowo łatwiej się napnie pas tym urządzeniem, niż taśmą :-) bo nie ciągniesz za taśmę, która jest 'wpleciona' w ustrojstwo, tylko chwytasz wajchę i po sprawie :-) Mi się bajer spodobał :-D

Agnieszka- bardzo ładna lampka :-)

Agnieszka napisz mi może najpierw jak się to robi , czy to z jakiegoś szablony malowałaś ? Znaczy się czy człowiek co nie ma talentu do rysunku za grosz jest to w stanie zrobić sam ?

reklama
Kittek mój mąż powiedział tak: jeśli Ty będziesz często jeździła z dzieckiem i będziesz je zapinała, i masz te 150 zeta, to kupuj... popatrzył na fotelik na tej stronie Maxi-Cosi | Priori XP i mu wyszło, że bankowo łatwiej się napnie pas tym urządzeniem, niż taśmą :-) bo nie ciągniesz za taśmę, która jest 'wpleciona' w ustrojstwo, tylko chwytasz wajchę i po sprawie :-) Mi się bajer spodobał :-D

Agnieszka- bardzo ładna lampka :-)

to ja myslałam zer to zupełnie co innego

Do góry