reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczen 2011

i ja się witam,choć ledwo żyjąca.od 2 h w nocy Julka dawała czadu,dodatkowo głowa mnie boli okrutnie,dostałam juz okresu!!i chyba łapie mnie jakaś zaraza ( to mogłam załapać od dzieci)
ja równiez czekam na wieści od Claudi ,mam nadzieję ze będzie poprawa u Michasia.
wszystkim mamusiom na smutki i rozterki przesyłam duzo promieni słonka:-)

reklama
a mnie nosi normalnie jak sto, miejsca znalesc sobie nie moge, chyba juz mnie dobija powoli to czekanie. toska sie rusza wiec wszystko jest ok.

A u mnie sezon podatkowy w pełni i muszę znaleźć czas na wszystko - więc znajduję :-) Sama się dziwię, jak ja to robię. W sobotę (po tym, jak wyszłam w piątek ze szpitala) musiałam przysiąść od razu fałdów i zaksięgować jeszcze kilku klientom zaległości, bo we wtorek był termin składanie deklaracji VAT...

Ale nie powiem, żebym miała w domu idealnie posprzątane - w wolnej chwili wolę poleżeć i pogawędzić z małym niż latać na miotle :-D
Tylko pralkę włączam mniej więcej systematycznie ;-)
Trochę tatuś sprząta - głównie zmywanie garów - ale też go już teraz nie ma całymi dniami, więc pozostaje nadzieja, że jakoś to będzie i nie zarośniemy :-D

dziewczyny od dzisiaj jest w tesco super promocja na pieluchy i inne dodatki dla dzidzi wiec jezeli macie blisko tesco warto jechac :-).

a mam pytanie wychodzac ze szpitala dostawalyscie tak zwane niebieskie pudeleczko czy nie? jezeli nie to mozecie zarejestrowac sie na stronce FamilyService.pl - Family Service i z tego co czytalam przychodza gadzety dla dzidzi jak skonczy kilka miesiecy i tak dalej, to samo na bobovicie i hippie.

my dostawaliśmy w szpitalu 3 pudełka - jedno, to niebieskie, jedno jakieś inne (różowe było na zewnątrz) i jedno małe niebieskie (Nivea)
zostawiliśmy ankiety, bo potem przez rok przychodzą do domu gazety co miesiąc "Twój maluszek" i ze 3 razy paczki z Hipp z różnymi rzeczami (słoiczki, soczki, łyżeczki) i chyba jedna paczka z bobovity
dla Jasia tak dostawałam

malta, moniaivoy - ja zamawiałam w jakiejś czeskiej aptece te sabsimplex dla Jasia, ale jemu akurat nic nie pomagało na kolki...
w końcu koleżanka poleciła mi taką wodę "Gripe water" chyba się nazywała i odrobinę łagodziło mu kolki, w aptece można kupić

Rzeczka - gratulację! :-)

giovanessa - to musiałaś szybko "wrócić do rpacy" :-D:-D
do mnie szef dzwonił jakieś 2 tyg temu z pytaniem kiedy wracam do pracy i czy mogę już w lipcu :-D

edit - aha, na kolki pomagało też noszenie w pozycji "samolota" - na ręku, główką do dołu - łokieć mniej więcej między nogami, a dloń podtrzymuje główkę

Ostatnia edycja:
giovanessa - to musiałaś szybko "wrócić do rpacy" :-D:-D
do mnie szef dzwonił jakieś 2 tyg temu z pytaniem kiedy wracam do pracy i czy mogę już w lipcu :-D
Nie miałam wyjścia, pracuję "na swoim" i nie ma mnie kto zastąpić, a przerwy też nie mogę sobie zrobić, bo musiałabym całą karierę zaczynać od początku :-)
Dzięki temu mogę sobie tu pozaglądać, jak coś robię na kompie - więc zawsze można znaleźć jakieś plusy danej sytuacji :-)

Położyłam młodego do spania na brzuchu. Nie pierwszy raz, ale pierwszy raz zasnął w tej pozycji... i ile ja zdążyłam przez ten czas zrobić, jestem zszokowana... :-D

Witam się:) Ja nadal staram się opanować sytuacje i swojego synusia...myślę, że z dnia na dzień jest coraz lepiej . Nocka 3 razy wstawałam ale mały dzis nie wisiał tak na cycu....dziś była u nas położna...jutro musimy iść zrobic badanie bo coś żółty jest- oby nie nawrót żółtaczki bo trzeba będzie go naświetlać....poradziła dać do picia herbatkę może spowodować spadek bilirubiny....więc wypił i teraz śpi. Poza tym już muszę sie umówić do okulisty bo po tych naświetlaniach trzeba zrobić badanie i do pedioatry w 3-4 tygodniu życia....bo na szczepienie musi być zdrowy. Podała mi ceny szczepionek jakie są w przychodni, bo w szpitalu miałam pogadankę i nieraz w pukncie szczepień szczepionki są tańsze niż w aptece....właśnie będę sprawdzała ceny....

reklama
Nie miałam wyjścia, pracuję "na swoim" i nie ma mnie kto zastąpić, a przerwy też nie mogę sobie zrobić, bo musiałabym całą karierę zaczynać od początku :-)
Dzięki temu mogę sobie tu pozaglądać, jak coś robię na kompie - więc zawsze można znaleźć jakieś plusy danej sytuacji :-)
Położyłam młodego do spania na brzuchu. Nie pierwszy raz, ale pierwszy raz zasnął w tej pozycji... i ile ja zdążyłam przez ten czas zrobić, jestem zszokowana... :-D
o widzę koleżanka też ma syndrom Polianny :)))))
I z tą miotłą jesteś mi jak siostra - też nie czuję parcia na sprzątanie - jest tyle przyjemniejszych zajęć ;)
dla mnie wielkim bólem będzie przypomnienie sobie że jednak mam pracę - ale to "dopiero" za 4 miechy :tak:No i trudno moją pracę nazwać "karierą"... he,he,he....
Ryśka śpi w dzień nagminnie na brzuszku

Właśnie wróciłyśmy ze spaceru - spotkałam znajomą której syn chodzi z moim do klasy i ona mi mówi że Marcel zażyczył sobie taką dzidkę* jaką ma Tymek. Teraz wśród drugoklasistów jest trendy mieć w domu dzidkę :)

*dzidka - dzidziuś, maluszek (przypisek tłumacza)

Do góry