reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

reklama
Hej kochane.
W drugiej dobie mały mi pogryzł lewą pierś i karmiłam go przez osłonkę dwa dni i nic nie bolało a sutek doszedł do ładu i już nie mamy problemów.

U nas śnieżyca, Madzia stwierdziła, że "dziwne... drugi raz zima jest mamo" :)

Mój aniołeczek śpi prawie jak zwykle... Jest taki kochany, że aż nie możemy uwierzyć...
Posprzątałam sobie w domku, spędziłam trochę czasu z Madzią :)
A ja jestem bardzo dumna, że karmienie piersią nam świetnie idzie.
Powodzenia kobietki w karmieniu, wiem ile to daje satysfakcji i jakie to wygodne jak już się dojdzie do porozumienia z małym ssakiem.

Ciężaróweczki - powodzenia Wam życzę bo cóż ja mogę Wam napisać... Wasza cierpliwość to pewnie już dawno się wyczerpała... Ale wiem co Wam napiszę, te Wasze dzieci to będą najbardziej bo najdłużej wyczekiwane :)
Ja nie wiem czy dlatego Tycjan jest taki spokojny bo ja tyle lat na niego czekałam i podchodzę do niego z taką cierpliwością, spokojem... Wogóle jakoś tak czuje się jakbym emanowała szczęściem...

...nie dam rady nadrobic dzisiejszych zaleglosc - Natalka nie bardzo ma ochote spac a Maja w ta pogode nudzi sie jak mops... a ja musze szybko cos wyczarowac na obiad...

CZY JA TEZ DOSTANE TROCHE PROMINI SLONECZKA???

Jestesmy juz po chrzcinach - bylo naprawde wyjatkowo !!

wczoraj usg bioderek - jest okey!!
...musze konczyc!!;p

..kiedy bede miala chwilke dla siebie??

heloł

ja dziś sama z moimi kawalerami i wbrew obawom otoczenia super świetnie sobie radzę, nawet na BB udało mi się zajrzeć.

claudia ariska gorąco modlę się za zdrowie waszych pociech. Oby zdrowiały jak najszybciej.

ciekawe jak tam malutka

Ribi
my witaminę K i D podajemy łącznie od 8 doby z zalecenia lekarza neonatologa. Myślę, że obojętnie ile nasze malce dostały K w szpitalu to skoro lekarz zalecił to podać warto, szczególnie tą K. Tak więc myślę, że skoro położna tak Ci radziła to może się jej posłuchaj? Ja kupiłam w kapsułkach K i D łącznie bo to zdecydowanie taniej wychodzi niż osobno. Co do okulisty to sama nie wiem. Antoś naświetlań miał mało, a i tak większość czasu siedziałam nad nim i pilnowałam okularków (ku ogromnemu niezadowoleniu położnych). A jak już udało im się mnie wygonić to co chwilę przyłaziłam popatrzeć na małego przez szybę i opiprza...łam jak nie zauważały, że sobie ściągnął.

monia-t to raczej ja zgaszę światło :-D
no wiesz - rozczarowałaś mnie ;) Całą moją teorię o skuteczności masażu diabli wzieli !

..kiedy bede miala chwilke dla siebie??
na starość kochaniutka, na starość będziesz miała mnóstwo czasu dla siebie ;)
Oj biała, joasiab - dużo zdrówka dla dzieciaczków
Mam nadzieję że malutka już z Tośką wyjdzie

Dzisiaj nam pobrali wymazy z gardła i z nosa, jeżeli nie nosimy z mężem już tej bakterii w sobie to następnym razem możemy zobaczyć małego, chociaż tyle

ale dotknąć go jeszcze nie można

strasznie mnie głowa dzisiaj boli :-(

Witajcie Kochane:-)
Musze Wam napisac co dowiedzialam sie w aptece dzisiaj od milej Pani Farmaceutki:-) Wybralam sie tam specjalnie po ten roztwor sacharum lactis i babeczka powiedziala tak:Ten roztwor to cukier mlekowy ktory jest potrzebny naszym maluchom gdyz jeszcze nie maja dojrzalego ukl pokarmowego. Do tego dobrze podawac lakcid- to sa takie dobre bakterie, ktore tez pomogaja maluchowi na kolki.
Ten lakcid dala mi w ampulkach zeby rozmieszac z wodą lub herbatka i podac raz dziennie małemu, a co do tego roztworu to trzeba miec recepte na sporzadzenie tego. Wezme wiec we wtorek bo bede z Wiktorkiem na szczepieniu.

I jeszcze taki news- te niemieckie krople na kolke co podawała damqelle - sab Simple, to jest odpowiednik espumisanu lub bobotica. Babka wytłumaczyła mi dlaczego „podobno” te niemieckie są lepsze, a to dlatego ze tam zalecaja większą i częstszą dawkeJ Na polskich kroplach np. boboticu, jest wskazanie 4 razy dziennie po 8 kropli a u nich 12-15 i tak babka kazala wlasnie podawac i to przed każdym jedzeniemJ Wiec zobaczymyJ Sama stwierdzila tez ze Bobolic jest lepszy od espumisanu.

claudia, ariska – dobrze ze z Waszymi maluszkami lepiej, teraz to już tylko do przoduJ
joasiab,biała – mam nadzieje ze jednak z waszymi maluszkami nie będzie tak źleJ Zawsze tak jest ze starsze dzieciaczki przytargaja cos do chalupy i tak po kolei ciagnie się łańcuszek, jeden od drugiegoL

reklama
czesc Dziewczyny:-)
claudia i ariska bardzo sie ciesze ze u Was lepiej:-)

piałyscie o witaminie D i K. ja D podaje po skonczonym 4 tygodniu a witm. K nasza lekarka nie zalecila.

U nas w miare ok. Bartus ma nadal klopoty z kupka:-( podałam mu dzis czopka i sie zalatwil. Znowu byl ten sluz ale nie wiem czy od czopka czy poprostu byl. dzwonilismy do lekarki to powiedziala ze to normalne i zeby sie nie przejmowac. problem by byl jakby samym sluzem sie zalatwial.

a ja mam chyba dolka. kazdy mowi ze matka ma intuicje to ja chyba jestem zla matka bo wcale jej nie mam. nadal nie umiem rozpoznac czemu bartus placze czy bo jest glodny czy bo go cos boli. tak samo z ta jego kupa nie wiem czy naprawde jest ok tak jak mowi lekarka czy powinnam jednak sie martwic:-( masakra czuje sie beznadziejnie.

Do góry