reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam z rana
znów mamy zime a korki na miescie ze hohohho jechalismy na kiwerskiego 35 min bo duzy ruch no i pogoda a niektórzy szkoda gadac jak jezdza, na szczescie nic sie nie stało
młoda w przedszkolu, obiad mam wiec chyba bede wyszywac, a jeszcze sprzatanko
mamy remont łazienki i kurz wszędzie
i dzis mam wizyte u gina moze sie dowiem czy Józio to on a moze ona??

No ja już zupkę nastawiłam, herbatkę też sobie zrobiłam a Wy nadal śpicie... :-)

Dziewczyny te które karmiły i odstawiły dzieciaki same- mam pytanie - ile czasu po odstawieniu dzieciaków miałyście jeszcze nawał pokarmu??:eek: ja mam piersi jak kamienie... muszę ciągle podciągać pokarm bo chyba bym wybuchła :-D na początku jak "podciągnęłam" to laktator wydoił całą butlę mleka, aż mi się serce krajało jak musiałam je wylewać... teraz już laktator odstawiłam żeby mi się więcej nie produkowało i podciągam ręką, ale i tak mam tyle że przedszkole mogła bym nakarmić...

której brakuje mleka? chętnie oddam swoje :laugh2:

Zaczęłam pić miętę - ponoć ma zmniejszać laktację... bo jakoś do szałwii nie mogę się przekonać...:baffled: bleee;-)

Nie chcę brać tych proszków na zakończenie laktacji bo ponoć bardzo rozregulowują hormony, a ja i tak mam je rozregulowane nieźle...:crazy::no: ale jak nie będzie wyjścia to poproszę o nie lekarza...:baffled::baffled::baffled:
na pawno jak sciagasz to nie sciagaj pokarmu do konca tylko stopniowo zmniejszaj wtedy produkcja sie zmniejszy
ja nie mialam problemów z odstawieniam ani zakonczeniem laktacji
i ten sposób anacondy wydaje sie dobry aby nie brac tabletek

My po przedszkolu...Jula dzisiaj została sama i nie tęskniła za mamą:-:)zawstydzona/y:zaglądałam do sali przez szklane drzwi i bawiła się super....więc jestem dobrej mysli:-p:-p:-p
żałuję tylko że nie wzięłam aparatu....dzieciaki robili dzisiaj maski karnawałowe i oto dzieło mojej córy + czapka krasnoludka:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 326217
super przebranie

emilia
mam przepis na smaczny torcik jedna masa jest owocowa z pomaranczami i bananami druga z czekolada i płatkami migdałowymi, bardzo pyszny jak chcesz wrzuce na kulinarny

Ostatnia edycja:
reklama
Ford Fiesta, i wujek co pod nami mieszka też coś mówił o elektronice, ale razem z M siedział w garażu i nic nie zrobili. Nawet jakąś książkę od Forda mają.

A mechanik sprawdzony jest. Jak coś M nie mógł naprawić to pomaga i nawet zniżki na części daje :tak:.

Na razie poczekamy do południa. Bo i tak M w pracy, a mechanik jak coś to ma się odzywać.

anaconda jak możesz to spytaj się męża, może akurat. Ja wiem tyle, że myśleli najpierw że cewka zapłonowa poszła. Więc M kupił (130 zł), ale dalej nie działa.

edit:

gon1a daj znać po wizycie, trzymam kciukasy żebyś wiedziała co tam w brzuszku nosisz :tak: no i żeby wszystko OK było :-)

A torcik wrzucaj na kulinarny :-)

Ostatnia edycja:
emilia trzymam kciuki żeby szybko doszli co i jak:tak:

mój zazwyczaj sam siedzi w samochodzie i robi chyba że potrzeba specjalistycznych maszyn

anaconda pamiętasz nasz rozrząd? też sam wymieniał ja cię pół samochodu rozebrane w garażu było:-D

gon1a czekamy na wieści

Emilia zapytam i odpiszę tak koło 17 :tak::tak::tak:
Maltanka mój też sam wszystko przy aucie robi , a jaka to oszczędność przy okazji :-D:-D:-D;-);-)

maltanka mój jak mieliśmy wcześniej Astrę, to z nudów rozebrał cały silnik i złożył potem. To nic że parę śrubek mu zostało :-D:-D, samochód i tak jeździł. M mówił, że widocznie zbędne były :szok::-D

Maltanka mój też sam wszystko przy aucie robi , a jaka to oszczędność przy okazji :-D:-D:-D;-);-)

:-D:-D:-D a no oszczędność

maltanka mój jak mieliśmy wcześniej Astrę, to z nudów rozebrał cały silnik i złożył potem. To nic że parę śrubek mu zostało :-D:-D, samochód i tak jeździł. M mówił, że widocznie zbędne były :szok::-D

:-D:-D:-D dobre emilia dzięki odezwe się później jak H pójdzie spać

a na razie zmykam

Dzień dobry

człowiek chwile pośpi a tu tyle stron do nadrabiania:-D:-D:-D:-D

Ja chcę już wiosnę, lato a nie ten cholerny:wściekła/y:śnieg
My z Julą z rana humor ptasim mleczkiem sobie poprawiłyśmy:-):-)

Jula ogląda tubiusie więc chwilkę Was poczytałam....

Dzięki dziewczyny za miłe słowa o Julci i jej pobytach w przedszkolu....

Anaconda jak tam nocka....???:-p:-p:-p:-p
Jakbyś ugrzęzła gdzieś w śniegu to zapraszam do mnie na herbatkę, kawkę....
ja z domu ruszam się dopiero po powrocie P

Sunday słodki Maks z tą godziną, no i mamuśka spać do 12:-D:-D
maska to już kolejna praca z przedszkola...muszę jakąś teczkę na nie założyć...:blink:

Maltanka chyba wszystkie pamiętamy ten Wasz rozrząd:tak::tak::tak:

Marzenko jak Mateuszek??byliście/idziecie do lekarza???

Madziarka co pysznego dzisiaj szykujesz???ja naleśników dzisiaj nie smażę....więc znowu nie wiem co na obiad:baffled::baffled::baffled:

Gon1a czekamy na wieści po wizycie

Antuanet jak u Was nocka???

zmykam śniadanko szykować....

Madzienka no taka teczka super sprawa potem po latach ile wspomnien:-)
gon1a czekamy na wiesci z usg:-)
Ja zasiadlam z kawka, Maks oglada po raz setny "elma" z płytki ;-)
a co do pogody to mi humor popsula, wybieramy sie jutro do tesciow do Deblina i wymyslilam sobie ze po drodze zahaczymy o Naleczow i pospacerujemy a tu wszystko poszlo w .....:wściekła/y:

mam nadzieje ze sie malenstwo nie wypnie na nas i pokaze to co ma miedzy nóżkami, dzieki dziewczyny na pwno dam znac wieczorem i oby wsio było w porzadku pomijajac bakterie w moczu

torcik zaraz wrzuce na kulinarny

a co do samochodów to moj wiecznie tez jezdzi do aso noy samochod z cos zawsze wyskoczy, zalogowal sie w klubie fiata linea i sporo sie nauczył nawet przepustnice sam czysci bo nam silnik na mrozie faluje i dłubie cosik

a ja mam punciaka to nic ze pod maska sie woda przelewa jak rusze a samochod nie rozgrzany ale zmora jest skrzynia ktora chodzi ch****** ciężko, czeka mnie wymiana linek koszt 500 zł moze wiosna sie zrobi bo teraz mało jezdze

reklama
Witam się piątkowo :-)
madzienka nocka spoko, Kuba pospał do 8 :tak: U nas ostatnio hit teletubisie miś i lew;-) A Jula super przedszkolak!
madziara ale Ci wcześnie maluchy wstają:tak: A z tym mlekiem to też tak miałam że ściągałam laktatorem tylko taką ilość żeby obrzęk zszedł, i za każdym razem było mniej, mniej i wkońcu przestało się produkować.
emilia współczuję rozterek samochodowych...
justyna2729 zdrówka dla Was.
anaconda27 a jak się przedstawienie udało? Zakupy z teściówką ehh fajnie:tak:
My już od 8 na nogach. Kuba jakiś marudny, dałam mu ten antybiotyk to trochę się zaczął bawić. Miłego dzionka, ja muszę ogarnąć chałupkę...

Do góry