reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam

Ja to już nie wiem o co chodzi, ale moja Natalka jak się obudziła to mówić nie mogła, teraz jest lepiej. I wcina tyle jedzonka że szok. Zjadła już 3 serdelki, cebularza małego i teraz tosty z M je :-D. Ja nie wiem gdzie ona to mieści, bo na dużo jedząca to nie wygląda.

misia konik bardzo fajny, no i gratki za kolejnego ząbka :tak:

maltanka nawet nie wiesz jak bardzo chciałam swojemu taki prezent zrobić, ale to może w przyszłości jak ktoś z dziećmi nam zostanie :tak:. Fajnie że wyjazd się udał :-)

tak piszecie o tych suszarkach sufitowych, to może i ja się skuszę. Aktualnie mam suszarkę stojącą,a suszę na klatce, bo 10 godzin i wszystko zawsze ładnie suche :tak:, no ale czasem jest tyle prania, że by się przydało coś jeszcze :-D.

A my dzisiaj mamy gości. Przyjeżdża chrzestna Justysi z dzieckiem i mężem. Ciasto wczoraj wieczorem upiekłam (Prince Polo). Muszę jeszcze coś na obiad wymyślić. Pewnie na zakupy będę wychodzić. Ale na razie czekamy na Panów z wodociągów, bo rozdzielamy wodę. Bo aktualnie mamy z bratem M. Zresztą prąd też. Ale za prąd bierzemy się gdzieś kwiecień, maj. Bo to już sporo kaski (1300 minimum :szok: - zdziertusy)

anaconda co do szpitalu to szkoda słów. Mam znajomą, która właśnie jest pielęgniarką i mówiła, że lekarze pracujący w szpitalach bardzo dużą olewkę sobie robią. No chyba że kaskę dasz :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
maltanka fajnie, że Wam się udał wyjazd no i przydał oczywiście
misia gratuluję kolejnego ząbka, my nadal czekamy na tego pierwszego
anet15 zdrówka i powtórzę za anacondą wyrwij się z domu i odpocznij
anaconda do dzieła!!! zaczytałam się wczoraj w historii Laury, podziwiam tą dziewczynę
mandziula jedziesz dzisiaj na basen?

postawiłam przed Olą pudełko z zabawkami i tak zaglądała do środka, że w końcu tam wpadła :-D jeszcze wczoraj mnie Paweł zdenerwował, łazi od paru tygodni jak smród po gaciach, bo on się źle czuje i chyba coś go bierze, Olą to już praktycznie sama się zajmuję całymi dniami, ale wczoraj już pękłam i powiedziałam ( a raczej nawrzeszczałam ) że jak jeszcze raz usłyszę że coś go bierze to za uszy i do lekarza, dzisiaj obiecał, że pójdzie

Witajcie. Mój syn wynalazł sobie zabawę wziął moje spodnie i ciągnie je za sobą, a dopiero co były pranę. Byliśmy wczoraj na dworku ale jak tylko zaczęło wiać wróciliśmy do mieszkania. Muszę przyznać że ja to nawet nie mogę pójść sama do wc bo już Krystek stoi przy drzwiach i zaczyna się domagać żeby go wpuścić.

Witajcie,
zasiadłam z kawusią ale Nela mi nie daje posiedzieć bo jej się nudzi bez Jula :baffled:

Emilia a może to jej krtań atakuje?? Może podjedź jeszcze raz do ogólengo bo tak bez leków to jej może to nie przejść :eek:

Jejku i mi ciarki przeszły...

Maltanka super że wypad udany!!! Ja chciałam kiedyś mojego M. też na takie coś wysłać, jak tak polecasz to może mu zrobię taki prezent... na pewno by się ucieszył :tak:

Marta dobrze że u was lepiej... leż i wypoczywaj ile się da

Madzieńka a kiedy do nas przyjedziecie na kolorowe lale? :tak:;-)

Anaconda super że Maja taka dzielna była na szczepieniu!!!

No nie zwariuję... idę do małej bo nie da mi nic napisać... wrrr..

Witam. Leżę i padam, znowu leci ze mnie a wizytę mam w następną środę.
Maltanka, super, ze jesteście zadowoleni z tak ekscytującej wyprawy.:tak:
Motylla, Krystianek jeszcze nie raz Cię zadziwi:tak: - Juli miał naloty że nakładał sobie czyste majtki na głowę tyłem na przód i za Power Rangers robił:tak::-D:-D.
Anetko, współczuję - nie ma nic gorszego jak chory mąż - gorzej z nim wtedy niż z dzieckiem:no:.
Ja od niedzieli będę słomianką:-p M podłapał pracę w W-wie:tak:.
Zmykam bo kumpela przyszła żeby jej Pita rozliczyć.

Witam!
Misia fajny ten bujaczek:tak: i gratuluję kolejnego ząbka
Maltanka super że zadowoleni jesteście z wyjazdu:-)
Emilko udanego spotkania z gośćmi:tak:
Anet jak tam dzisiaj czują się dziewczynki? A może ty masz nerwobóle:confused:
Anetko fajna ta Twoja Ola:-D

I u nas szpital w domu:no:. Mały dostał Eurespal, dicortineff do noska i chibroxin do oczu, te trzy lekarstwa kosztowały 60 zł:szok::crazy:. I jutro wizyta kontrolna czy nie robi się zapalenie płuc i okaże się czy antybiotyk będzie potrzebny. Pediatra, która badała Michała pracuje na Chodźki i mówiła że teraz jest bardzo dużo dzieci właśnie z zapaleniem płuc:-(.W nocy wzięłam małego do nas do łóżka bo budził się i dusił, aż męża wystraszył. Ciężko mu oddychać bo katar nie spływa noskiem tylko tam w środku zalega. Dzisiaj ma słabszy apetyt, teraz pospał ładnie 1,5 godz. No i były już trzy kupy zielonkawe

Cześć!
Maltanka, super mieliście wyjazd dobrze ze M zadowolony i chce zrobić II stopień tego kursu:-)
Witajcie. Mój syn wynalazł sobie zabawę wziął moje spodnie i ciągnie je za sobą, a dopiero co były pranę. Byliśmy wczoraj na dworku ale jak tylko zaczęło wiać wróciliśmy do mieszkania. Muszę przyznać że ja to nawet nie mogę pójść sama do wc bo już Krystek stoi przy drzwiach i zaczyna się domagać żeby go wpuścić.
Moja Gabi uwielbia chodzić z mokrymi rzeczami, np bierze jakieś mokre poszewki i chodzi z nimi po mieszkaniu, kiedyś jak tylko raczkowała tto trzymała to w buzi:tak::tak:
Do wc tez nie mogę na spokojnie iść bo ona pragnie tam wejść a tu nikt jej nie wpuszza:-:)szok::-D
a u nas noc odrobine spokojniejsza, przynajmniej przespał kilka godzin bez płaczu i w dzień już też lepiej się bawił, aczkolwiek jak tylko zniakam mu z oczu u jest ryk na całego:no::no::no: wasze dzieci tez tak miały, że tylko mama i mama???? a dziś zaczą wołac na mnie tata:confused2::confused2::confused2::eek:

ja uciekam do moich papierków
miłego wieczru życzę
O to dobrze ze leiej w nocy spał Kolcia, a Gabi tak miała że nie mogłam się ruszyć nigdzie bez niej

Ja właśnie z ćwiczeń przyjechała i po dzisiejszej wizycie okazało się ze musimy sprawdzić raz jeszcze bioderka bo coś Gabi źle stawia lewą stopę:-( Chodzimy regularnie w Puławach ale że na poczatku byliśmy w lublinie u Kandzierskiego to i teraz zarejestrowałam sie na jutro na 19.30 do iego niech on spojrzy a te jej bioderka. No i moja mam przyjedzie do Lublina i na weekend zostanie u nas-super:tak:
Co do biegunki to dalej kupki są lużne od rana 2 a przeczuwam ze to dlatego że mleko dostaje co prawda je ograniczyłąm ale ona nie bardzo ma chęć cokolwiek innego jeść.
No i szczepić to na pewno jej nie bęę. Dziś zgadałam sie z jedna babcia której wnuczka chodzi na ćwiczenia do tego samego ośrodka że dziewczynka leżała właśnie w szitalu na ROTA.:-( Gabi moze coś złapała jak byliśmy z nią na sali zabaw w niedzielę bo od poniedziałku ta biegunka ja męczy. Jakoś wierzę ze tym razem się wybroni ale mimo wszystko boję się i poję ja wodą często. Dicoflor jej daję i oczywiscie smectę którą o dziwo ona barzo lubi. Ale jakos efektów nie widzę:-(

Justynka zdrówka dla Michałka, oby nie było zapalenia płuc, Twój Michałek też fajniutki :tak:
Marta co z Ciebie leci? Juli musiał słodko w tych majtkach wyglądać ;-) a co do męża, to on już tak parę tygodni mnie męczy, żeby to było parę dni to rozumiem, ale tyle czasu i ani lepiej ani gorzej, myślę że on trochę przesadza :wściekła/y:

i właśnie z powodu złego samopoczucia mojego męża jedziemy dziś same na basen, no ale cóż, może jak posiedzi sam w domu to mu się polepszy

talia zdrówka dla Gabrysi

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki

wpadłam looknąć co u was. U nas nic ciekawego. Siedzę z moimi chłopakami w domu, m. pracuje.

Dziś idziemy z Antonio do ortopedy, mam nadzieję że z bioderkami wszystko ok. Ciekawe co lekarz powie o jego prawej nóżce bo ma taką zagiętą do środka. Niby jak przytrzymuję i rozmasowuję to przyjmuje normalny kształt ale później i tak wygina ją do środka.

Fifiś chyba zostanie wysłany w przyszłym tygodniu do przedszkola. Szkoda mi go, siedzi ze mną w domu i ewidentnie mu się nudzi. Niby staram się poświęcać mu jak najwięcej czasu ale wiadomo jak to jest, Antoś absorbuje, a oprócz tego w domu też coś zrobić trzeba.

Ja przechodzę ostatnio mały kryzys, czuję się trochę przemęczona, a poza tym dokuczają mi okropne bóle głowy. Nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego, a od porodu co jakiś czas jak mnie złapie to na oczy nie widzę.

misia tak Antoś śpi ze mną.

dziękuję, za opnie odnośnie avatarka. Ja już tak chcę wiosny i ciepełka, że chociaż na forum ocieplę klimat. A co do przespanych nocek to do ideału nam jeszcze dużo brakuje (kilku lat pewnie) ale nie jest źle. Pobudkę co 3h bądź rzadziej jestem w stanie wytrzymać.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie, jakoś dzisiaj nie mogłam dotrzeć do kompa....
Miałyśmy dzisiaj dziwną nockę ok.3 Julci chyba coś przyśniło się i przyszła do mnie, i tak pospałyśmy do 6 :szok: po czym Jula siadła i zaczęła śpiewać "mało nas mało nas do pieczenie chleba tylko nam tylko nam Ciebie tu potrzeba" i poszła spać:-D:-D:-D:-Da ja nie mogłam usnąć bo tak mi się buzia cieszyłai pospałyśmy do 9.30 a miałyśmy wstać wcześniej bo dzisiaj przedszkole....

Na szczęście Jula już śpi więc na 16 wyrobimy się:tak::tak::tak:Troszkę Was podczytałam....

Anet
co u Was??jak zdróweczko??już troszeczkę lepiej??

Misia gratulacje zębolka!!!!Super bujaczek....

Anaconda jak rączka Mai???

Maltanka super że szkolenie udane, kiedy wybieracie się na II stopień..

Karlita no właśnie jakie wieści od gin???

Madziarka przyjedziemy przyjedziemy....

Marta zdróweczka

Justyna i dla Was zdróweczka!!!

Talia oby te biegunki juz przestały męczyć Gabi...

Aneta udanego pluskania

I jeszcze miałam pochwalić się mamy pierwszą pełną piąteczkę!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry