reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
risa nie martw sie czesto sie zdaza ze faceci nie sa gotowi na dziecko ... kobiety tez odwlekaja ta decyzje bo zawsze jest zaw czesnie a kiedy pojawi sie dziecko to pozniej nie moga sobie wyobrazic zeby dziecka nie bylo. a partner tez ma 24 lata? ja jestem tylko rok od was starsza. ja tez mam hiperprolaktymie utajona. bezobjawowa. nie mam wydzieliny z persi. bromergon bardzo dobrze zadzialal i mi obnizyl. spokojnie, bierzesz bromergon, prolaktyna spadnie, na pco gin tez cos poradzi a z tarczyca tez dziewczyny dzieci rodza ;D

reklama
No ale Duphaston to tez progesteron :dry: W czym jest gorszy od utrogestan?

W takim razie musisz "wpasc" ;-)

substancja czynna duphastonu nie jest progesteron a dydrogesteron = generyk. Substancja czynna luetiny jest progesteron.
Tak samo utrogestan - substancja czynna progesteron. nie bardzo rozumiem dlaczego utrogestan nie jest w Polsce dopuszczony do obrotu i skoro luteina ma dokladnie te sama substancje czynna, to czemu laski masowo sciagaja ja z zagranicy przez kliniki nie plodnosci i co bardziej zaradne apteki.
Z tego co na razie wydedukowalam, to luteina jest podjezykowa i dopochwowa i podjezykowo ma oblesny smak i jest uciazliwa do brania pod jezykowo w duzych dawkach a utrogestan jest doustny ale polykowy i dopochwowo tez mozna korzystac.

ale duphaston nie jest czystym progesteronem
... taka jest roznica odpowiadajac na Twoje pytanie.

substancja czynna duphastonu nie jest progesteron a dydrogesteron = generyk. Substancja czynna luetiny jest progesteron.
Tak samo utrogestan - substancja czynna progesteron. nie bardzo rozumiem dlaczego utrogestan nie jest w Polsce dopuszczony do obrotu i skoro luteina ma dokladnie te sama substancje czynna, to czemu laski masowo sciagaja ja z zagranicy przez kliniki nie plodnosci i co bardziej zaradne apteki.
Z tego co na razie wydedukowalam, to luteina jest podjezykowa i dopochwowa i podjezykowo ma oblesny smak i jest uciazliwa do brania pod jezykowo w duzych dawkach a utrogestan jest doustny ale polykowy i dopochwowo tez mozna korzystac.

Dziekuje za wyczerpujaca odp ;-)
No ale czy leki z progesteronem sa lepsze/skuteczniejsze od tych drugich?

a powiecie mi czy te testy owulacyjne to działają?? i jakie firmy polecacie ??Czy to bez znaczenia??zielona w tym jestem:wściekła/y: ale postanowiliśmy że jak w tym miesiącu nie wyjdzie to w następnym włączamy testy i może na ten monitoring uda mi się umówić
Testy owu bywaja zawodne. Wiec jesli masz mozliwosc zrobienia monitoringu toi lepiej wybierz te opcje :tak:

https://www.babyboom.pl/forum/members/rastafarianka-87341.html

ale duphaston nie jest czystym progesteronem
... taka jest roznica odpowiadajac na Twoje pytanie.

Mi gin powiedział że duphaston ma takie same działanie jak luteina tyle że dupek to sztuczny progesteron, a jest droższy od luteiny bo jest lepszy, nie wywołuje skutków ubocznych np. takich jak przyrost masy czy zahamowanie owulki

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, chciałam Wam donieść odnośnie Castagnusa :) Odebrałam dziś wynik prolaktyny. Z poziomu 40,93 nh/ml na początku lutego, spadł do poziomu 31,16 ng/ml (norma 5-35). I to po dwóch tygodniach stosowania Castagnusa.

hej kobitki, ile najdłużej czekałyście na @ po luteinie? ;/ ja wzięłam ostatni raz w czwartek rano, co prawda dziś już czuje się STRASZNIE ciotowo, ale @ zawsze dostawałam na drugi dzień po odstawieniu lutki!

Hej dziewczyny, chciałam Wam donieść odnośnie Castagnusa :) Odebrałam dziś wynik prolaktyny. Z poziomu 40,93 nh/ml na początku lutego, spadł do poziomu 31,16 ng/ml (norma 5-35). I to po dwóch tygodniach stosowania Castagnusa.
Takie podali Ci normy w labolatorium? Jakies wysokie sa. Zwykle podaja, ze do 25, a my staraczki powinnysmy miec ponizej 15.

reklama
macku co do lekow i ich generykow to teoretycznie generyki sa gorsze ;/ moj gin mowi, ze ten moj utrogestan - czysty progesteron jest najlepszy. ;/ pewnie tyle teorii, ilu lekarzy :)

Do góry