reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

Joasiab przychodzi do mnie pani Żmuda, bardzo miła, sympatyczna jestem bardzo zadowolona. No od piątku ją dokarmiam ale tylko raz lub dwa razy dziennie i tak po 20, 30 ml. A tak to walczymy z piersią bo bardzo chce karmić. I mam nadzieje że bedzie coraz lepiej, ściągam laktatorem ale ściągne tylko 50 ml z obu więc malutko, ale napewno się nie poddamy:)
Claudia smutno, trzymajcie się

reklama
My po szczepieniu. Nawet spokojnie przeszło - Wojtek tylko włączył się w chwili ukłucia, ale dałam mu buziaka w czółko, przytuliłam i było ok. BOŻE BŁOGOSŁAW SZCZEPIONKI SKOJARZENIOWE. Nie wyobrażam sobie, żeby Wojtek wziął dziś 7 zastrzyków - serce by mi pękło z żalu, że dziecko tak cierpi. Jutro idziemy na usg bioderek - prywatnie do naszego pediatry. Mówiła, że wszytsko ok, ale rutynowo dobrze zrobić. z NFZ czeka się łącznie 3 m-ce (na termin do ortopedy + pracowni usg)... Wojtek wazy mu już 5,1 kg - trochę przystopował z przybieraniem na wadze, co średni mi się podoba. Trudno, będziemy kontynuować terror laktacyjny...

Claudia przykro mi, ale musisz wytrwale czekać, na pewno się polepszy.

A ja kupiłam laktator żeby odciągać po każdym karmieniu i ten laktator jest do d... Nie zasysa tak jak powinien, nie wiem czy coś źle robię. Chyba popełniłam błąd kupując laktator nieznanej firmy i za niewygórowaną cenę i teraz mam za swoje. Najwyżej będę reklamować to badziewie. Ale jestem zła...

A jak wyglądają u waszych dzieciaczków kupki? Bo moja Ala raz robi normalne żółte a czasem zielone (bardziej lub mniej), nie wiem czy to zależy od tego co zjem czy jak??? Żadnego śluzu w tych zielonych nie ma, więc to nie jakaś infekcja (chyba). Jak jest u Was?

Asia K- ale się Wam skumulowało:no:.. spróbuj się uspokoić i jakoś zrelaksować

Claudia - smutne to co piszesz, ale wierze, że to tylko chwilowe pogorszenie!!!

Gogi - u nas z kupkami podobnie, jak pytałam położną o te zielone - bo jeden czas tylko takie były - to kazała mi ograniczyć picie soków owocowych (piłam bardzo dużo) albo rozcieńczać wodą - i teraz jest ok - są raczej tylko żółte..

a my po spacerze, Kamilek dalej śpi, ale pewnie już nie długo:-D:-D

szukam jakiegoś fajnego kocyka na chrzciny, bo nie podobają mi się tradycyjne beciki - macie może jakieś namiary? ja dopiero będę się bardziej rozglądać..

Ostatnia edycja:
Gogi8 zielone kupki to nic złego. Mi położna powiedziała, że może to być od ziół które ja piję w herbatkach laktacyjnych a poza tym jak dziecko zrobi kupkę i trochę ona już w pampersie jest to się utlenia i zmienia kolor właśnie na zielony.

Gogi - ja też słyszałam, że zieona kupka, to taka, która sie utleni i jest ona zupełnie normalna. Mój Wojtek też takie robił i nie było powodu do obaw. Teraz ma nieco inne stolce, ale to przez nietolerancję laktozy;)

Dziewczyny które karmią lub dokarmiają sztucznym mleczkiem ile Wasze Maleństwa zjadają?? Bo moja wczoraj wypiła 70 ml i nie wiem czy mało czy nie??

Malutka - mała wypiła odpowiednią ilość mleka. Nie przejmuj się;) dla mleka modyfikowanego wielkość porcji wygląda tak
→ 30–60 ml - Pierwsze dni, co dwie–trzy godziny, ilość dzienna - 360–480 ml, ciężar dziecka: 3000 gr
→ 60–70 ml - Koniec pierwszego tygodnia, co trzy godziny, ilość dzienna - 500–520 ml, ciężar dziecka: 3100 gr
→ 70–80 ml - Drugi tydzień, co trzy godziny, ilość dzienna - 520–530 ml, ciężar dziecka: 3200 gr
→ 80–90 ml - Trzeci tydzień, co trzy–cztery godziny, ilość dzienna - 530–540 ml, ciężar dziecka: 3450 gr
→ 90–110 ml - Koniec pierwszego miesiąca, co cztery godziny, ilość dzienna - 540–560 ml, ciężar dziecka: 3450 gr

Ale zawsze zdarzają się odchylenia od normy, więc 10 ml w tą czy w tamtą nie robi wielkiej różnicy;)

reklama
dziewczyny mam problem - jak ubrac Szymka do chrztu? przeciez jak nawet kupie mu biale ubranko to kombinezon mamy granatowy:/ i jak ja go bede trzymac w granacie w kosciele?!

co polecacie?

Do góry