reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
maćku ja sie nie chce wtrącać ale może z takimi lekami lepiej ufać lekarzowi. Nawet gdyby któraś z nas miała wykształcenie medyczne to udzielanie takich rad nie widzac pacjentki i nie znajac dokladnie wszystkich jej badan jest troche niebezpieczne ;//
Ale ja jej przeciez nie kaze brac innych lekow, ani zwiekszac dawki. Skoro bromek dziala dobrze to niech sie do @ jeszcze pomeczy... Odstawienie bromka moze przyniesc wiecej szkody niz korzysci, a mam to potwierdzone u dwoch endokrynologow (sama zrobilam ten blad i prl skoczyla z 15 do 53!).
Ja tylko chce pomoc, a decyzja nalezy oczywiscie do niej :tak:

reklama
no mowil, ze juz jestem po owu to prolaktyna juz w niczym nie przeszkadza, a jak sie zafasolkuje to lepiej nie brac bromka. Nie bede brala go teraz tylko jak przyjdzie @ zaczne brac castagnus. Jak dla mnie moze @ juz nie przychodzic:))

no mowil, ze juz jestem po owu to prolaktyna juz w niczym nie przeszkadza, a jak sie zafasolkuje to lepiej nie brac bromka. Nie bede brala go teraz tylko jak przyjdzie @ zaczne brac castagnus. Jak dla mnie moze @ juz nie przychodzic:))
A wspominal, ze prolaktyna moze uposledzac prace cialka zoltego i powodowac poronienia?
Jak widac co gin to opinia - moj z kolei mowi, ze prl nie jest do niczego potrzebna i jej poziom moze byc chocby zerowy... I kazal brac 2 tab dziennie.
Ale w tej kwestii bardziej ufam endokrynologowi...

Ostatnia edycja:
maron :) dzwon do ginka :) cos na pewno moze zrobic :) tylko kwestia ile mu to zajmie.

jutro dzwonie, bo nic z tego chyba nie bedzie, ciekawe co mi powie, kazala zrobic testa jak skoncze lutke i dalej nic nie bedzie. Zrobilam i nic
Przy Was to i tak mam wysoka prl 72 ng/ml :crazy:

A wspominal, ze prolaktyna moze uposledzac prace cialka zoltego i powodowac poronienia?
Jak widac co gin to opinia - moj z kolei mowi, ze prl nie jest do niczego potrzebna i jej poziom moze byc chocby zerowy... I kazal brac 2 tab dziennie.
Ale w tej kwestii bardziej ufam endokrynologowi...

macku masz racje z tym cialkiem zoltym mi tez to gin mowil
ale np castagnusa kazal brac tylko do owulki a pozniej juz nie

Ostatnia edycja:
macku masz racje kazdy gin mówi co innego. Ilu ich jest tyle opinii:) z moim to jest tak, ze na jedna godz np 14.15 ma czasem 3 babki zapisane i ogolnie zapis jest co 15min. Kazdy wchodzi do niego ekspresowo. Nie zawsze zdaze sie o wszystko zapytac bo wypada z glowy. A jego trzeba ciagnac za jezyk bo tak to zbada, wypisze co ma wypisac i nic Ci nie powie. Opinie ma bardzo dobra i wielu pomogl. Nie po to robie czasem 2x w tyg po 120km

Beatka ja juz jestem po owulce takze bromka tez nie musze juz brac, a od kolejnego na castagnus sie przenosze

macku masz racje kazdy gin mówi co innego. Ilu ich jest tyle opinii:) z moim to jest tak, ze na jedna godz np 14.15 ma czasem 3 babki zapisane i ogolnie zapis jest co 15min. Kazdy wchodzi do niego ekspresowo. Nie zawsze zdaze sie o wszystko zapytac bo wypada z glowy. A jego trzeba ciagnac za jezyk bo tak to zbada, wypisze co ma wypisac i nic Ci nie powie. Opinie ma bardzo dobra i wielu pomogl. Nie po to robie czasem 2x w tyg po 120km
A to jest spec od leczenia nieplodnosci?

palu a jak ci karze brac castagnusa caly cykl czy do owulki? bo ja biore tylko do owulki a po owulce lutek
wlasnie jestem drugi cykl z castagnusem i pecherzyki pieknie rosna i pekaja po nim
za dwa dni testuje to sie zobaczy co zdzialal :-)

A u Ciebie jakos objawiala sie ta prl?

W moim przypadku ZERO objawów jakichkolwiek. Cykle jak w zegarku, do tego robiłam przez 4 miesiące testy owu - zawsze pięknie wychodziły pozytywne wtedy kiedy miały wychodzić a ciąży brak. Dopiero jak trafiłam do gina, który potraktował moje obawy nt niepłodności poważnie dowiedziałam się o hiperprl i o chorobie tarczycy przy okazji.

A propos testów owu - mój gin mi wyjaśnił, ze po pierwsze pomimo piku LH (który wykrywa test owu) pęcherzyk wcale nie musi pęknąć (bo np, pik był za słaby bądź pęcherzyk nie gotowy), po drugie nawet jeśli pęknie pęcherzyk to nie znaczy że jajeczko jest dojrzałe i gotowe do zapłodnienia (może być za młode lub za stare) - oczywiście u kobiety zdrowej, przy odpowiedniej równowadze hormonalnej wszystko to za zwyczaj odbywa się sprawnie. Ale patrząc ile nas tu jest na forum tak się zastanawiam skąd na świecie tyle ludzi skoro tyle jest aspektów niesprzyjających ciąży ;)

reklama
palu a jak ci karze brac castagnusa caly cykl czy do owulki? bo ja biore tylko do owulki a po owulce lutek
wlasnie jestem drugi cykl z castagnusem i pecherzyki pieknie rosna i pekaja po nim
za dwa dni testuje to sie zobaczy co zdzialal :-)
To trzymam kciuki za II :) - u mnie pierwszy cykl z Castagnusem, tzn można powiedzieć że drugi - ale zaczęłam go brać w tamtym miesiącu po owulacji (tak miałam wizytę u gina). Kazał mi brać codziennie rano i wieczorem po 1 tabletce przez cały cykl bez przerwy - a teraz mam monitoring i zobaczymy czy na moje pęcherzyki też zadziała, OBY!

Do góry