reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

dziś już nikogo nie ma w biurze ale jutro dzwonię od rana tam .co oni niewiedza że jestem w ciaży tyle miesiący . // wkurza mnie takie coś przecież na l4 maja zaznaczone B zer ciaza

reklama
paprotkaM ja dostałam chyba w październiku pismo z zakladu pracy, że zanim wrócę po urlopie macierzyńskim, muszę zrobić badania, sprawdzające moją zdolność do pracy po tak długim okresie nieobecności. Nie wiem, czy to Twoje pismo to też coś takiego- jeśli tak, to to standard.

Dziewczyny właśnie dostałam jaieś pismo i nie rozumiem go .wychodzi że to księgowa z firmy wysłała mi go.
Jakaś informacja do wniosku o świadczenia rehabliitacyjne na drugie kartce informacje o niezdolności do pracy na kolejnej zaświadczenie o stanie zdrowia i kolejnej jakiś wywiad zawodowy .czy wy coś takiego dostałyście też przecież ja za 43 dni rodzić mama ;-)
jeśli coś wiecie dajcie znać

Widocznie ta twoja księgowa niedouczona, kiedyś po 180 dniach trzebbyło składać wniosek o świdczenie rehabilitacyjne, a el to juz nieaktualne od 01.01.2009 r jak dobrze pamietam.

Magrola witaj spowrotem :) nie uciekaj nigdzie do kwietnia :)

Ja właśnie wróciłam od lekarza, dzisiaj na NFZ...
Mały waży wg niego 2000g (u niego zawsze mniej niż u tego prywatnego)
Wszystko w normie pępowina trójnaczyniowa, przepływy OK, szyjka króciutka, ale jeszcze troszkę trzyma. Ilość wód płodowych prawidłowa, łożysko ma 2 stopień dojrzałości. Ogólnie wszystko dobrze poza moimi skurczami i szyjką, ale to jakos ujdzie, byle do połowy marca
smile.png

nie tu nic nie pisze że po macierzyńskim , a co do dzwonienia do zusu nie znam ;-) numeru ale poczekam do jutra i zadzwonię do tej ksiegowej .napisze wam jutro co z tego wyszło
pa

paprotkaM w necie na pewno znajdziesz numer do ZUS-u
nati to pewnie córa się cieszy ;) chociaż ja się nigdy nie cieszyłam, jak odwoływali sprawdzian. Bo skoro już się i tak nauczyłam, to byłam zła, że sprawdzian będzie np. za tydzień, więc będę musiała powtarzać i zmarnuję tylko więcej czasu ;)
baby a Ty całą ciążę chodzisz do dwóch lekarzy? a szyjka ile ma? najważniejsze, że trzyma ;)

https://www.babyboom.pl/forum/members/asiunia876-37660.htmlasiunia876 mój niby też jest rano,ale póki co wstajemy o 9 a po pół godzinie już go nie ma, jak się Natalcia pojawi, skończy się to spanie;))

patrze na swój suwaczek...aaaaaa:)
aaa no takk bo wy jeszcze spiochy :-D my to wstajemy 7-8 rano, mamy taki wspanialy budzik co przychodzi rano do sypiali i mowi "mamuś ofurz oćka! Chopaki wśtajemy!" :-D domyslam sie ze "nowy" budzik bedzie nas jescze wczesniej budzil :-)

tak czytam o tym waszym usg i tych przeplywach i zczynam sie denerwowac ze ja juz zadnego miec nie bede... Do tego polskiego gina jechac nie moge bo nie mam siana. Pozatym staram sie nie dopuszczac mysli ze cos moze byc nie tak...

reklama
Asiunia- ja juz tez pewnie USG nie bede miala. zreszta ide w czwartek do gin a potem pewnie zwyczajnie za 4 tyg czyli pod koniec marca wiec moge juz nie zdazyc. :-(
tylko tyle ze teraz juz wiem ze w razie czego jade na IP i tam bez probem KTG i USG. wiec ok.

Do góry