reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kiedy na zakupy ;)

My mamy o tyle dobrze, że jak jedziemy do moich czy męża rodziców to mają jeszcze nasze, stare łóżeczka i nie potrzebowałam podróżnego. Te kupiliśmy bo mieszkamy w dwupoziomowym domku i normalne łóżeczko będzie stało u nas w sypialni, a w salonie właśnie te podróżne. Myśałam też nad kołyską, ale była by tylko do 6 miesięcy. Też nie lubię pstrokatych łóżeczek i cieszę się, że udało mi się znaleźć właśnie takie bo mamy takie same kolory w salonie:)

reklama
Dziewczyny załamałyście mnie bo ja nic jeszcze nie kupiłam :-) zaczynam się teraz stresować ze może nie zdąże z zakupami i chyba od dzisiaj zacznę siedzieć na allegro :zawstydzona/y:

Dobrze, że się pojawił temat łóżeczek :) bardzo podoba mi się jedno, ale z płaskimi szczebelkami. Nie jestem pewna, czy są one dobre dla maluszka. Chodzi mi o chwytanie i podnoszenie się dziecka, jak już będzie chciało wstawać. Czy będzie w stanie bezpiecznie złapać szczebelek? Zmieści mu się w rączce? Może głupie pytanie, ale w tym temacie kompletnie doświadczenia nie mam.

AgatkaT - link Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro Widzę, że się nowe rzeczy pojawiły od momentu mojego zakupu.
Kocyki - ja mam dwa polarowe jednokolorowe z Ikea - zielony i granatowy. Plus dostałam jeden od kuzynki, ale zdecydowanie nie jest w moim stylu. Zapinane są super, ale jak dla mnie odpada różowy. Aestima - jeśli podczas Twoich poszukiwań by wpadł Ci w oko jakiś pasujący do oliwkowego wózka np. kremowy czy beżowo, nieprzesłodzony i cienki bawełniany - bo takowego nie mam - to podeślij mi proszę link. Czasem na przykrycie samą flanelową pieluszką może być zbyt chłodno.
I w ramach tematów "okryciowych" - zdecydowałam się kupić osłonę przeciwdeszczową na wózek. Lato, latem ale po co Młoda ma się zmoczyć. A to kosztuje 12 czy 15 złotych.
Ivona83 -witamy w klubie :-)
dubeltówka86 - łóżeczko b. fajne, przez ciekawość zapytam o cenę. Mi się podobają takie "samochodowe" tj. nawiązujące designem i emblematami do marek aut ale myślę, że nawet mając na uwadze moje ciągoty motoryzacyjne, Taty Młodej a teraz i moje, ciągoty motocyklowe Młoda by nam mogła nie wybaczyć takiej "fury". :-D A poza tym nie mam na razie potrzeby posiadania łóżeczka turystycznego.

Ostatnia edycja:
To kilka rzeczy z paki od kuzynki, było tyle, że nie dam rady wkleić wszystkiego :)

DSCF1625.jpgDSCF1626.jpgDSCF1622.jpgDSCF1624.jpg

Agabre super te ubranka:tak:
Dubeltówka twoje łózeczko tez ekstra, ja mialam dla Julci takie turystyczne, ale uzywalismy na wyjazdy tylko, w domu nie było nam potrzebne, bylismy z niego bardzo zadowoleni, składa sie do niewielkich rozmiarów, jest lekkie wiec nie ma problemu jak i gdzie dziecko połozyc podczas jakis wyjazdów

dagamit, wanienka super, ale ta cena...fajnie jest wyprofilowana

Ja mam wszystko po Emilce, ale zdecydowaliśmy się na drugie łóżeczko na dól do salonu. Nie drewniane tylko takie podróżne. Wczoraj zamówiłam z Ebay'a i czekam aż przyjdzie;-)
sxnb0y.jpg

a w temacie łóżeczek turystycznych - polecacie jakaś konkretną firmę? Będziemy musieli sie zaopatrzyć bo ani u rodziców ani u teściów nie ma łóżeczek, więc będzie jak znalazł. Tylko jakie?

Oznajmiam przy okazji, że dziś jestem przeszczęśliwa!!! Kupiłam dziś X-landera XA i to w kolorze Carbon!!!!:tak: Na razie gondolę przytaszczyłam do domu i torbę, spacerówka czeka w aucie na męża, wieczorem będziemy składać, zrobię zdjęcia to wkleję. Jedna jedyna była dostępna, obdzwoniłam dzis pół Warszawy w tej sprawie. I jak wcześniej mówili, że będzie dostępny na koniec lutego, tak teraz mówią, że w połowie marca...Więc jak już dorwałam ten jeden egzemplarz, to od razu go zarezerwowałam telefonicznie, w autko i pojechałam. Cena o 100zł wyższa niż gdzie indziej, ale co tam;-)jeszcze tylko foteli i adaptery do fotelika i komplet gotowy!!!
Aha - a czy mozecie mi powiedzieć czy różnią się maxi cosi pebble od cabrio fix? Bo oprócz kształtu tego wałeczka pod główkę nie bardzo widzę różnicę...Koleżanka ma maxi cosi citi i mówi, że strasznie dziecko się w nim pociło. Pewnie w każdym się poci, ten wałeczek skutecznie odcina dopływ powietrza do plecków dziecka...

reklama
Do góry