reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
maćku ty chyba biezesz dopochwowo? ja brałam pod język kiedyś, zle to znosiłam, mdliło mnie, długo czekałam na miesiączke, głowa mnie bolała, teraz juz dłuższy czas jestem na dufastonie i znosze bardzo dobrze. A to ile za betę płacisz? też mi się wydaje że beta po iui to taki pewnik, pokaze czarno na białym ile i jaki przyrost
tak. Moj gin stwierdzil, ze nie zapisuje podjezykowej, bo wie babki na nia reaguja:tak:
Oprocz lutki lykam jeszcze dupka i tez nie mam zadnych skutkow ubocznych.
Beta nie wiem ile kosztuje, bo jeszcze nigdy nie robilam:no:

Chyba każda z nas ma czasami takie wrażenie.... ehhh.... Ja mam tylko nadzieję, że zacznie się coś dziać, 3 marca mam obronę, oby to było przełamanie złej passy:tak:
Bedzie dobrze! Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&& :tak:

reklama
łoooooo matko ale sie rozpisałyscie :szok: ja po tym clo mam naormalnie rewolujce..jajniki bola jak oszalałe...juz nie wiem co myslec...mam nadzieje ze rosna pecholki...gdzies wyczytalam ze jak boli to dobrze bo działa ....byle do poniedziałku do monitoringu

asiiek ja tez po clo tak mialam jajnik zaczal pracowac na szybszych obrotach zeby cos ladnego uroslo.

I dzieki dziewczyny za pocieszenie ze z jednym jajnikiem tez mozna zajsc w ciaze, tylko najpierw musze usunac te zrosty, ktore z pewnoscia mam. A potem sie zobaczy, a badanie armii 2 lutego mam zaplanowane bo ktoras pytala o to czy badalismy, chyba rasta.

clodi - sluz z grudkami mozesz miec wskutek jakiegos stanu zapalnego po tych zapachowych podpaskach. ja bym sie zglosila do ginka na cyto i jakies odpowiednie masci/globulki. no i tak jak dziewczyny radza - tantum rosa jest super w takich wypadkach.

spice - wiesiolek od pierwszego dnia @ do owulacji.

palu - co do bolu hsg. Mialam. Bolalo ale nie jakos strasznie, spoko do przezycia. Bolalo jak bolesna miesiaczka. Chociaz to u kazdego indywidualna sprawa. Mi lekarz powiedzial, ze gdyby nie ksiazkowe tylkozgiecie macicy, to by prawie nie bolalo.
HSG nie wykonuje sie w znieczuleniu ogolnym (narkoza) tylko w znieczuleniu miejscowym. Pod narkoza robi sie laparo.- przynajmniej tak jest tu... Dostalam znieczulenie w postaci leku zwiotczajacego miesnie, potem wlali kontrast, zrobili zdjecia, pol godzinki polezalam i do domu.

spice - pekanie pecherzykow nie ma nic wspolnego z droznoscia jajowodow.

macku - luteine to moga Ci niestety kazac brac do 3 m-ca ciąży ;/dlatego sie ciesze, ze mam utrogestan - mozna polykac albo dopochwowo stosowac - nic nie trzeba pod jezykiem rozpuszczac.

czytalam wasza dyskusje o clo i niepekaniu. Ja na niepekniecie (na razie 1 zaobserwowane i potwierdzone. wczesniej testy owu ladnie pokazywal i tempka skakala a w ostatnim cyklu tempka skoczyla piekniej niz zawsze ale test zaden pozytywny) - no i dostalam na to utrogestan, czyli progesteron. Ciekawa jestem czy pomoze, bo jak widze to wy wszystkie bierzecie clo ;/ no nic... pozostaje mi zaufac mojemu ginowi :)

Czesc dziewczyny:-)
Pisze tutaj bo napewno jestescie bardziej obeznane niz na innych watkach;-)

Jestem w 15tc. Biore dupka od 4tc.
W czwartek bylam na wizycie i jak zwykle dostalam recepte na dwa opakowania. Niestety wg moich obliczen do czasu gdy dostane nastepna recepte zabraknie mi jednej tabletki.
Tzn 17marca mam wizyte popoludniu i wychodzi to tak ze na 16marca wieczor biore ostatnia tabletke, a nastepna dopiero 17go wieczorem jak wykupie recepte po wizycie u gina.
Nie mam mozliwosci isc do niego wczesniej.
Czy moge bez problemu ominac jedna tabletke czy raczej ja kombinowac??
Bede wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam

a nie mozesz po prostu od razu po wizycie wykupic recepty? ;/ z tego, co zrozumialam jak wykupisz po wyjsciu od gina, to nie ominiesz zadnej tabletki. czy pokreclam cos (bo pozno) :)

macku - luteine to moga Ci niestety kazac brac do 3 m-ca ciąży ;/dlatego sie ciesze, ze mam utrogestan - mozna polykac albo dopochwowo stosowac - nic nie trzeba pod jezykiem rozpuszczac.

czytalam wasza dyskusje o clo i niepekaniu. Ja na niepekniecie (na razie 1 zaobserwowane i potwierdzone. wczesniej testy owu ladnie pokazywal i tempka skakala a w ostatnim cyklu tempka skoczyla piekniej niz zawsze ale test zaden pozytywny) - no i dostalam na to utrogestan, czyli progesteron. Ciekawa jestem czy pomoze, bo jak widze to wy wszystkie bierzecie clo ;/ no nic... pozostaje mi zaufac mojemu ginowi :)
Oczywiscie, ze zdaje soebie sprawe, ze jesli beta wyjdzie pozytywna, to bede musiala dlalej meczyc sie z lutka. Ale wtedy bede miala motywacje :tak: W przeciwnym razie chce jak najszybciej zaprzestac.

Nie wim jak z ulotka tego Twojego leku, ale na ulotce od luteiny jest napisane, ze stosowana jest przy cyklach bezowulacyjnych.:tak:

Czesc dziewczyny:-)

Jestem w 15tc. Biore dupka od 4tc.
W czwartek bylam na wizycie i jak zwykle dostalam recepte na dwa opakowania. Niestety wg moich obliczen do czasu gdy dostane nastepna recepte zabraknie mi jednej tabletki.
Tzn 17marca mam wizyte popoludniu i wychodzi to tak ze na 16marca wieczor biore ostatnia tabletke, a nastepna dopiero 17go wieczorem jak wykupie recepte po wizycie u gina.
Nie mam mozliwosci isc do niego wczesniej.
Czy moge bez problemu ominac jedna tabletke czy raczej ja kombinowac??
Bede wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam
Tez uwazam, ze nic sie nie stanie jak pominiesz jedna tab, bo z tego co wiem lek ma dzialanie dlugofalowe, wiec pewnie nie zdazy "opuscic" organizmu do momentu zazycia kolejnej tab :tak:

reklama
Dzieki dziewczyny:*
Czyli w ten czwartek moge sobie poprostu wieczorem polknac tabletke jakby nigdy nic czy np lepiej zazyc ta z rana powiedzmy wyjdzie kolo 20 i za jakies 2-3 godz druga?? Czy lepiej tak nie??
Przepraszam ze Wam tak glowe zawracam, ale ja w zyciu zadnej tabletki nie pominelam i sie kompletnie nie znam

Do góry