reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

ja ide spac.

zapomnialam napisac, ze dzieciaczki przyjechaly, kochane moje, Fiole juz calkiem ozdrowialy :-) ale niestety! Maks pod wieczor mial juz 37,5 i zasnal na kanapie pod kocem.. bidulek najmniejszy moj...

a jeszcze trzecie dziecie mnie wkurza, serio. znowu sie toto na wieczor obudzilo i pewnie cala noc bedzie dawac czadu :-( buuuu :-( normalnie az mnie boli juz wszystko, wali w pecherz, cewke moczowa jakby, w nerki, zebra.. naprawde az niemile uczucie, spac mi w nocy nie daje, lobuz :-( niech sie przestawi, bo to juz troche trwa, lepiej, zeby innego rytmu nabral!..

reklama
Witajcie mamuśki :)

Ja przez weekend nie zaglądałam specjalnie, bo mąż przyjechał na 3 dni.
Może jutro nadrobię, co naskrobałyście, a dziś chciałabym Was podpytać o dwie sprawy. Chciałam jutro zrobić glukozę (spóźnioną troszkę ;) i mój gin mi napisał na skierowaniu :
test obciążenia glukozą (2pkt,75g, 2 h)
Czyli po dwóch godzinach mają mi znów pobrać krew ( o ile dobrze go wysłuchałam). Zastanawiam się tylko jak to zrobić technicznie, skoro w mojej przychodni pobierana jest krew od 7:00 - 8:30 ? Gdzie Wy robiłyście to badanie ?

Drugie pytanie dotyczy rozwarcia..wczoraj sobie tak skojarzyłam, że gin na wizycie mówił, ze mam rozwarcie na opuszek, ale w sumie dał do zrozumienia, ze to nic takiego i nic więcej o tym nie mówił. Jednak zastanawiam się, czy to może się wiązać z wcześniejszym porodem ? Wszystko sprawdził i wszystko jest w środku ok. Czy któraś z Was też tak ma?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Co do tych upławów, o których piszecie, to ja też od jakiegoś czasu mam takie bardziej wodniste. Może to normalne?

ja bym zadzwoniła do przychodni i zapytała w jaki sposób robią taką glukozę, może wpuszczą cie za 15 7 i potem 15 minut poczekają,żeby pobrać? u mnie nie było takiego problemu, bo kilka godzin czynne, a w ostateczności możesz zrobić prywatnie w laboratorium jakimkolwiek, ja za 3 stopniową zapłaciłam 10 zł,więc w ostateczności będziesz musiała poszukać, no ale warto spytać najpierw:)

baby Tantum Rosa jeszcze mam to faktycznie dzisiaj się tym podmyję...

a z suwaczkiem tak się dzisiaj złożyło :)

jola ale przeszło Ci samo?

Mi przeszlo samo po odstawieniu tych czopków ale to nie bylo w ciąży.

Laski to powiedzcie mi jeszcze jakiego koloru są wody płodowe.. ??
Bo zauważyłam, ze sączą mi się z pochwy białe kropelki. Woda podbarwiona na biało. Myślicie, że to od tej infekcji??? Czy ja już teraz panikuję.... ? Bo wystarczy zebym poszła do łazienki i czuję i (widzę w lusterku ) że cieknie ze mnie taka woda... Zawsze przy infekcji to było u mnie gęstrze....

Ja pewnie bym spanikowala bo uplawy to uplawy ale jak cieknie.... ale ja panikara jestem.

No skonczylam prasowac kiecki malutkiej, jeszcze mi posciel zostala ale to juz nie dzis, reszty nie prasuje, wypralam wysuszylam w suszarce i tyle, chyba bym zakwitla przy tym zelazku jakbym miala wszystko prasowac:-D a z Olkiem prasowalam wszysciutenko, jednak to prawda ze z kolejnym dzieckiem bardziej na luz sie wrzuca;-)

shannonka, witaj! Miło, że też masz taki sam termin:)
Justi83, moje gratulację! Równie serdecznie Cie witam
anisad, u mnie pobierają od 7-9 ale wiadomo, że jak sie ustawi kolejka to nie ma szans! Ale one i tak tam siedzą i jak tylko mijają dwie godziny (ja drugi raz byłam po 10) to nie ma problemu- przecież muszą pobrać.

Nadrobiłam ale i tak połowy chyba nie pamiętam he he Już tak późno, a mojego męża jeszcze z pracy nie ma i kiedy ja mam z nim rozmawiać:-(

anisad, u mnie pobierają od 7-9 ale wiadomo, że jak sie ustawi kolejka to nie ma szans! Ale one i tak tam siedzą i jak tylko mijają dwie godziny (ja drugi raz byłam po 10) to nie ma problemu- przecież muszą pobrać.

U mnie w przychodni o 8:30 przyjeżdza facet z lodówką, który zabiera materiał i już od tej pory nie pobierają. Ostatnio mój mąż był o 8:30 i odmówili mu pobrania krwi, bo był za późno :)

U mnie dużo badań same robią ale tak czy inaczej gdyby był z tym problem to lekarz powinien coś powiedzieć. Najlepiej to zapytać jak to wygląda- może wyślą do innej przychodni? Trzymam kciuki, żeby nie było problemów!

Drugie pytanie dotyczy rozwarcia..wczoraj sobie tak skojarzyłam, że gin na wizycie mówił, ze mam rozwarcie na opuszek, ale w sumie dał do zrozumienia, ze to nic takiego i nic więcej o tym nie mówił. Jednak zastanawiam się, czy to może się wiązać z wcześniejszym porodem ? Wszystko sprawdził i wszystko jest w środku ok. Czy któraś z Was też tak ma?
w 33tc juz rozwarcie? Dla mnie to za wczesnie... Dziewczyny pessar maja a Ty juz rozwarcie... No nie wiem lekarzem nie jestem ale moim zdaniem rozpakujesz sie szybko :-) oby nie za szybko :-D

reklama
Dzisiaj pierwsza :)
mąż mnie obudził jak zwykle o 4:30 na śniadanie i do tej pory nie moge spać, mam straszną zgagę i ogólnie jakoś tak dziwnie się czuje, coś mi w gardle dziwnego siedzi...
ide coś zjeść bo znowu zgłodniałam...

Anisad mam koleżankę, która od 26 tygodnia ma rozwarcie na 1cm, zrobilo sie jak była chora od kaszlu i tak sobie z tym chodzi do dzisiaj, ma luteinę dopochwowo i tyle, na poczateku leżała ale teraz chodzi normalnie poniewaz nie ma skurczów i innych problemów, to wszystko jest ok :) byłam w szoku jak to usłyszałam, lekarz powiedział, że jego zdaniem to ona nawet przenosi...

Do góry