reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Opycham się żelkami, chrupkami kukurydzianymi i kiełbasą :-D Już mi trochę niedobrze, ale zostały 3 chrupki, więc nie warto zostawiać :-D
koriander Dobrze pamiętasz ;-)
Moja obiegówka i zaświadczenie znalazły się- portier odniósł. Ale w kadrach nie pozwoliła mi spiąć obiegówek ze sobą, więc i tak musiałam od nowa biegać po pieczątki :dry: W końcu wszystko wczoraj załatwiłam i dziś jestem po pierwszym dniu pracy. Niestety nikt nie chciał mnie traktować jak nowej osoby: pomagać i wszystko tłumaczyć ;-) Zupełnie jakbym miała 14-dniowy a nie 14-miesięczny "urlop" ;-) Pracy było dużo, jak zwykle zresztą, i oczywiście nie skorzystałam z przysługującej mi godzinnej przerwy. Jakoś tak wyszło:-p
P. sobie chyba całkiem nieźle radził z małą, bo nie dzwonił :-D Za to tak go ten dzień wymęczył, że poszedł spać o 20 :-D
Wydaje mi się, że u nas spokojnie odbędzie się odstawienie od piersi, nawet szybciej niż bym chciała :-( Dziś karmiłam małą o 5.30 przed wyjściem do pracy, jak wróciłam, już spała. I doskonale zniosła dzień bez cyca, a ja dopiero po 21ej sobie pokarm ściągałam- wcześniej nie było potrzeby, więc mleka mam już mniej.
Też mi będzie brakować tej bliskości przy karmieniu. Od czasu jak zmniejszyła się ilość karmień piersią, zaczęły mi one sprawiać dużo większą przyjemność :tak:
agi powodzenia jutro w pracy :tak:
klementinka aż litr:szok: Moja nic nie pije oprócz mleka ok.3 razy, więc może ok.450ml wypija.
zyrraffka Prawie sucha pieluszka po nocy wydaje mi się niepokojąca, poszłabym do lekarza, jeśli rano znowu tak będzie.
kasiu j Mam nadzieję, że szybko wrócicie do domu, zanim jakiś szpitalny rota się wami zainteresuje :tak:
Duuużo zdrówka dla wszystkich walczących z chorobami :tak:
Muszę iść sobie coś do picia zrobić, bo "wysuszona" się czuję;-) przez cały dzień tylko ok.750ml wypiłam i 2 razy w toalecie byłam (przed 6 i po 20):szok: A zazwyczaj przekraczam 2litry

Ostatnia edycja:
reklama
żyraffka tak jak radzą dziewczyny poobsrewowałabym jeszcze dziś a jeśli się nic nie zmieni to lekarz
liliiti dywanik suuuuuperrrrrrrrrrrr!
eagle będzie dobrze życzę aby asia dostała się
perfecta zupka mniammmm chyba mam na dzisiaj obiad hihi
kasiaj mam nadziejeże szybko wyjdziecie i twój muchomorek będzie w lepszej kondycji zdrowotnej
anik życzę szybkiego powrotu do zdrowia
lena życzę zeby twój chorowitek szybko wyzdrowiał i nie pozarażał wszystkich tymi bakcylami
agi życzę miłej pracy i szybkiego powrotu do lusiaczka
koniczynka gratulacje za pierwszy dzień w pracy
a tak wogóle to życzę wszystkim smacznego tłustego czwartku!!!!!!!!!!!

to i ja się melduję z rana

i oficjalnie zakończyliśmy cycanie, niestety skończyło sie tak jak sie tego spodziewałam
Tomek zjadł butlę wieczorem, zasnął przed 19 i spał do 5.30, w nocy były aż dwie pobudki jedna ok 21 bo coś mu się śniło i trzeba było pogłaskać po główce i druga troche później bo smok uciekł z buziaka, i tak pospał do 5, oczywiście ja wstawałam kilka razy żeby sprawdzić czy wszystko ok, nad ranem chciałam mu podac cyca jednego lub drugiego ale odmówił, a że tatuś zwolnił miejsce w łóżku zbierając się do pracy to mama zabrała kociaka do łóżka i tak się trochę poprzytulaliśmy i drzemaliśmy jeszcze godzinkę, po czym wstała Asia i trzeba było szykować mleko bo żarłok mały się upominał o jedzenie, cyc już całkowicie w odstawce więc nie będę próbować....trudno skoro ten mój Musiak taki dorosły już

Milka26 a może to jakieś przesilenie wiosenne?
Anik79 duzo zdrówka
Agi78 i jak tam w pracy? trzymasz się dzielnie?
zyraffka i jak sytuacja pieluszkowa u Łukaszka?
Perfecta hop hop a Ty gdzie? ja już czekam z kawusią, co prawda bez pączków jeszcze bo sama nie mam jak iść po nie ale moja mama się zapowiedziała że wpadnie niedługo to napewno coś przyniesie:-)
koniczynka matko tak sie objadać o tej godzinie? tez masz apetyt;-)
kasiaj. zdrówka dla muchomorka, myślami jesteśmy z Wami, trzymaj się dzielnie i życzymy dużo siły bo wiem że nie jes Ci łatwo, jak tylko będziesz miała taką możliwość to niech ktoś zostanie z Fifim w szpitalu a ty idź choć na chwilkę do domu, odpocznij naładuj baterie, co innego zajmowane się dzieckiem w domu a co innego w tak ekstremalnych warunkach, jesteś dzielną i wspaniałą mamą
izia_tcz Tobie także smacznego

duże buziaki i sto lat dla Karolinki i Natalci rośnijcie duże, zdrowe i zawsze uśmiechnięte królewny

Smacznych pączusiów wszystkim :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)
Witam się przy kawce i zamierzam Was ciut poczytać, Nelcia śpi a ja mam chwilkę przed pracą jeszcze:)
Smacznych pączków dziś Wam życzę :)) Mnie pewnie będzie trochę trudno bo nie mogę zjeść ani kawałeczka małego ale mam nadzieję, że nie będzie mi to mocno doskwierać:)
Doczytałam tylko to co na tej stronie
eagle - rzeczywiście szybciutko Wam to poszło!
a teraz idę czytac dalej z pyyyszną kawusią ;)

Witam.

Agi powodzenia w pracy:)
Lena moje dzieciaki jedzą solone, bo jedza z nami, a Julkowi jak godtuje jakies pulpeciki, czy zupke, tez daje troszku soli, takie mialam zalecenie od lekarza. Bo sol tez potrzebnaJ 3 mam kciuki żeby was choróbska nie dopadły:*
Koniczynka a ty tez cieżarna?? Bo nie wiem czy coś przoczyła?? Tez żelki.,chrupki, kiełbaski??
Żyrafko,ja bym zrobiła badanie moczu? I jak cos to dopiero do dr z wynikami bo inaczej będziesz 2 razy chodzila najpierw lekarz potem badanie i znow lekarz…a jaki ma napletek nie za wąski?? A placze jeżeli uda się mu już wysiusiac??

Lilii nie wiem nie widze dywanika, pewno na zamknietym jest, ale na pewno slicznyJ

Kasia J. a co się stalo fifiemu?? A co do masci clotrimazol to kupisz w aptece za 3 zł bez receptyJ

Dzis tłusty czwartek, napiekłam pączków…i zaraz się biore za jednego tylko czekam na tesciówke i kawusie do tego z amartettoJ

a no właśnie też tak sobie pomyślałam koniczynka jak to z tobą jest?:-D
kahna pączki owszem ale kawusia z amaretto odpada ble:no2:oczywiście jak dla mnie
ja wybieram się do mamy i po drodze kupię zapas:-Dbo co tak będę sama w domu siedzieć:-D
na lencja reklama super nie ma to jak bogate wnętrze:-D
ciekawe tylko czy na tym moim zadupiu dostanę jakieś porządne pączki z nadzieniem różanym bo przecież inne to beznadziejne:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry,

eagle, Agi, avena - dziękuje:tak:
A poszło całkiem, całkiem;-) jak na prawie 2 letnią przerwę;-) ale aż nowa energia we mnie wstąpiła:-), fajnie tak wyjść , pogadać. Dziewczyna bardzo sympatyczna i jak się okazało ma 2 letniego chłopca, więc kontakt bardzo szybko załapałyśmy, fajnie będziemy się spotykać i spikować:-D, bardzo się cieszę, bo brakowało mi takiego oderwania od domu:tak:

Agi - powodzenia dzisiaj!! No i mam nadzieję, że prędzej czy później będziesz w ubezpieczeniach pracować:tak:

zyrraffka - Maja wypija w ciągu doby mleka ok 650 ml, w ciągu dnia średnio chce pić wody czy soczku wypija jej może ze 100 ml, czyli mało, no ale po nocy pampers zawsze mokry i ciężki, poobserwuj, jak dalej tak będzie to wybierz się do pediatry

mama_kubulki - mamy 4 zafasolkowane czerwcówki:-) czyżbyś miała być piata;-)

liliti - śliczna zakupowiczka:-)

eagle
- kiedy wyniki rekrutacji Asi? super, ze udało się tak łatwo Tomeczka odstawić

koriander - a jak u was odstawianie idzie? dalej nocki takie koszmarne?

Lena - zdrówka dla mężusia

kasiajaniacka - jak dziś Filipek, dalej muchomorkiem jest?

Milka
- tyle pracy??

Anik - dużo zdrówka!

avena - jak tam Igusia, jak w pracy? napisz co u Was?

konniczynka - pierwsze koty za płoty:tak:

Sto lat dla Natalci i Karolinki!!!

Do góry