reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

w jakimś artykule nt planowania ciąży

a jakiego autora podręcznik, może mam w pracy?? :D

kurde nie pamiętam, z PZWL taki brązowy, ginekologia

Dzięki BIG. To Wy tak cały miesiąc codziennie??? Czy w okolicach owu? Bo trzeba pamiętać że plemniki żyją nawet do 5 dni, więc może udało się tym z "pierwszego rzutu"

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez czytalam ze plemniki potrzebuja tam pare godzin czy max jeden dzien ze niby to mit z tymi plemnikami i ich dojrzewaniem ale jak to naprawde jest to niewiem pewnie to tez zalezy od faceta tak jak u nas:/:zawstydzona/y: i ponoc cynk powoduje ze sa szybsze i zdrowsze mocniejsze ale nie pamietam gdzie to wyczytalam albo w necie albo w jakiejs ksiazce....

oooo, a w ogóle to zauważyłam, że jesteś z Kutna Madziarka, mój mąż stamtąd jest :)

ooooooo! jaki ten świat mały

Magenta No pewnie masz rację,że to różnie może być z tymi plemnikami. Też zależy od kondycji faceta itd. Ale skoro piszą że tam zachodzą jakieś reakcje itd i potrzeba na to tyle i tyle czasu, to chyba z kosmosu tego nie wzieli. Tym bardziej że to jest książka z wydawnictwa lekarskiego i to jest nowa książka, więc jakieś ziarno prawdy musi w tym być... A wyjątki są potwierdzeniem reguły (jak to mówią). heh. Już sama nie wiem co o tym mysleć, co oni w tych knigach wypisują... diabli wiedzą

A z tym cynkiem to prawda, bo wspomaga działanie prostaty

Ostatnia edycja:
z tymi plemnikami to jest tak, że teoretycznie potrzebują kilka godzin żeby przekształcić się ze spermatogoniów w plemniki ale praktycznie to gin mi powiedział, żeby nie współżyć częściej niż 2 dni, znam koleżankę, która zastosowała się do tego zaszła w pierwszym cyklu (wcześniej próbowali przez 8 cykli z częstotliwością codziennie w okolicy owulacji), ale jak widać są tu też dziewczyny, którym udało się i współżyły codziennie, dużo zależy od organizmu, kondycji mężczyzny i żywotności plemników

w teorii to ja jestem dobra ;)

No właśnie w tej książce też coś w tym sensie pisali, że parę godzin żeby się przekształcić, ale muszą jeszcze dojrzeć i właśnie na to ok 48h. Poza tym mężczyźni mogą mieć jakiś tam niewielki zapas dojrzałych, jeśli mają długożywotne plemniki i to właśnie dlatego się zdarza ,że codzienne współżycie może dać czasem efekty. Ale ile w tym prawdy?

Uciekam dziewczynki. Trzymajcie kciuki żeby @ nie przyszłą. Buziale. Też trzymam kciuki za Wasze staranka i za fasolinki, które już rosną. pa

Ostatnia edycja:
zakładając żywotność plemników 2-3 dni (najmarniej) przytulanko co 2 dni w zupełności wystarczy, ale przeżywalnośc plemników zależy od śluzu u kobiety
ja przyjmuję, że co dwa dni jest jak najbardziej ok, a jak mamy ochotę codziennie to very welcome ;)
najgorsze to z sexu uczynic starania o dziecko a nie przyjmność, ja czasem łapię się już na tym, że mojego M traktuję jak dawcę ;)

Ja myślę, że nie ma reguły, my we wcześniejszych cyklach staraliśmy się praktycznie codziennie, a w tym cyklu dużo rzadziej niż w poprzednich cyklach i się udało :) Także na każdą parę może działać co innego...

Juia ale dziewczny pisza o dojrzewaniu plemnikwo w jądrach, a moze Ty pomyslalas o dojrzewaniu w pochwie te 6h - no bo moze nie wszusykie wiedza ale plemnik w ciele kobiety musi dojrzec jeszcze nie jest od razu zdolny do zaplodznienia

reklama
Do góry