reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
pok no widzisz co kraj to obyczaj, w szwjacarii zalecaja 20mg a w uk ja biore 1600mg :szok:
i taka dawka zalecana jest na opakowaniu i nazywa sie Agnus Castus

reklama
a jestes pewna, ze to sa miligramy a nie inna jednostka? Bo to jest baaaaaaardzo duzo a wyciag z agnusa naprawde bardzo duzy ma wplyw na cykl i moze go i naprawic i bardzo popsuc.

pok absolutnie sie nie gniewam bardzo fajnie ze o tym piszecie
bo ja caly czas mam mieszane mysli co do castagnusa z UK
napewno zdaj relacje jak sie dowiesz o tej roznicy

macku moj kwas foliowy ma 400mg i biore 1x1

dzis 13dc. DOstosowalam sie do waszych rad i sluz sprawdzam wkladajac sobie palce. Jest rozciagliwy ale nie jest az taki szklisty. dzis jade na podglad zobaczymy czy mi pekly czy jeszcze rosna i jak to w gole wyglada....

reklama
No a jak juz jestesmy przy dawkach to powiedzcie dziewczyny jaka dawke ma w Waszych krajach kwas foliowy?

ja biore duofer fol. to jest zelazo z kwasem foliowym. sklad 1 tabletki (jest b. duza):
ferrosi fumaras 175 mg (zelazo)
ferrosi gluconas 100 mg (jakis tam zwiazek zelaza)
acidum ascorbicum 300 mg (kwas askorbinowy)
adcidum folicum 0,4 mg (kwas foliowy)

polski kwas foliowy - 0,4 mg = 400 ug (tak samo jak w CH)

przekraczanie dziennej dawki 0,4 mg (400ug) nie jest zalecane.

beatka moze tym razem Twoja jedostka to nie sa mg tylko ug :) wtedy by sie zgadzało :)

Do góry