reklama
ja tej morfologii nie ogarniam... Moj M w ostatnich 3 badaniach mial napisane: morfologia 5 oraz 10%...Maćku- 4% o prawidłowej morfologi o ruchu A+B 56% czyli tak jak być powinno o ilość plemników też jak najbardziej w dużej ilości, jedyny problem to ta smierdząca morfologia!!
To pytanie nie do mnie, ale zajrzyj namama pytanko do Ciebie widziałam kiedyś że chudłas na diecie DukanaMasz może jakieś fajne przepisy na pierwsza fazę bo ja od dziś przeszłam na dietę ale jakieś fajne przepisy by sie przydały
![]()
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/staraczki-na-diecie-dukana-43692/
Ta sa linki do kilku stronek z przepisami.

[/QUOTE]Maja - a ten lekarz podpasował Ci?? Ufasz mu?? Wiesz chodzi mi o pierwsze wrażenie... Bo jeżeli tak, to trzymaj się tego co on mówi, poogląda Cię dokładnie i wtedy stwierdzi co i jak, brzmi to rozsądnie![]()
wiesz co no tak średnio jakoś mi się spodobał bo o co nie pytam to on że nie wie no ale też powiedział o tym endo no i że tak na jego rozumowanie to powinniśmy sobie odpuścić wszelkie wspomagacze zapomnieć o wszystkim i poprostu się bzykać co 2dni i powinno się kiedyś udać bo my młodzi i zdrowi , a chwile później powiedział że jak na nastepnym usg będzie dalej takie małe endo to da mi leki:/ tak więc trochę dziwnie no ale zobaczymy na następnym co powie
faktycznie zadnych konkretow...
Co do boli jajnikow przez caly cykl to ja mialam podobnie. Gin tez stwierdzil, ze bola bo pracuja. Ale od czasu jak mam unormowane wszystkie (chyba wszystrkie) hormony bol jajcorow po owulce ustal....
Ja mam za to super i tez nie zachodzeW tym cykjlu dzis 12dc mialam 11mm!
Jem sporo slonecznika, orzechow i migdalow, wiec moze one mi tak pomogly...
Ja po IUI tyle wlasnie biore...
qrcze maćku ja też myślę że to cosik z hormonkami się porobiło bo drugi raz w tym miesiąc@ przywlekła się
a co do lutki no to tutaj właśnie robią 400 a nie 50 żeby nie trzeba było trzymać jej cały dzień pod językiem tylko jedna dziennie i hej
wikula mocno zaciskam &&&&&&& za poniedziałek
maja z ta lutka to tak jak z castagnusem tu w Uk castagnus ma jedna tabletka 400mg a trzeba brac 2x2t czyli 1600mg na dobe 
a w PL castagnus ma jedna tabletka 45mg a bierze sie 1 x dziennie do masy 60kg czyli tylko 45mg na dobe
jest bardzo duza roznica
moj gin preferuja ta w uk bo daje dobre efekty
zastanawiam sie nad ta bardzo duza roznica
czemu jej np w PL nie wprowadza skoro jest bardziej skuteczna
luteine tez biore ta z Uk bo jedna tabletka ma 200mg a biore 2x1

a w PL castagnus ma jedna tabletka 45mg a bierze sie 1 x dziennie do masy 60kg czyli tylko 45mg na dobe
jest bardzo duza roznica

Ostatnia edycja:
Beatka ten gin mówił że on też nie rozumie dlaczego nie wprowadzą takich dawek w Pl skoro tylko taka dawka daje efekt no ale że to firmy farmaceutyczne mają na tym korzyść bo sprzedadzą więcej tabsów
no ale różnica jest ogromna z tym castaganusem!!! teraz ciekawe gdzie mają racje?
Mama a długo brałaś te tabsy na endo??i żadnej poprawy po nich ??nic a nic??
a u mnie już 3dzień podwyższona tempka a gin stwierdził że owulki raczej nie było a to plamienie to okres w 14dc:/
no ale różnica jest ogromna z tym castaganusem!!! teraz ciekawe gdzie mają racje?
Mama a długo brałaś te tabsy na endo??i żadnej poprawy po nich ??nic a nic??
a u mnie już 3dzień podwyższona tempka a gin stwierdził że owulki raczej nie było a to plamienie to okres w 14dc:/
Ostatnia edycja:
tylko taka roznica z tym castagnusem z uk, ze jego sie bierze do owulki pozniej juz nie
dopiero od nowego cyklu
poniewaz moze zaszkodzic jesli dojdzie do zaplodnienia
no chyba ze najpiew go bierzesz przez 3m ale nie robisz bobasa
i po 3 miesiacach odstawiasz go i starasz sie o dzidzie
a ten w pl bierze sie caly czas przez 3 miesiace
i nie wiem jaki ma wplyw na wczesna ciaze
dopiero od nowego cyklu
poniewaz moze zaszkodzic jesli dojdzie do zaplodnienia
no chyba ze najpiew go bierzesz przez 3m ale nie robisz bobasa
i po 3 miesiacach odstawiasz go i starasz sie o dzidzie
a ten w pl bierze sie caly czas przez 3 miesiace
i nie wiem jaki ma wplyw na wczesna ciaze
reklama
maja z ta lutka to tak jak z castagnusem tu w Uk castagnus ma jedna tabletka 400mg a trzeba brac 2x2t czyli 1600mg na dobe
jest bardzo duza roznica
w szwajcarii jest tak, ze progesteron jest pod nazwa handlowa "utrogestan" i sa rozne dawki. Ja bralam tabsy 100 mg - jedna raz dziennie ale sa tez inne.
Castagnus tutaj nazywa sie Pre-mens i jest w dawce 20 mg. Ginowie kaza go brac caly cykl z przerwa na miesiaczke i zabronil brac wiecej niz 1 dziennie, bo twierdza, ze 20 mg to juz i tak duzo a wiecej mogloby bardzo zaburzyc cykl (jesli sie go bierze tylko na PMS np.).
Podziel się: