reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
WIKULA- a Ty kiedy testujesz ??????

PALU- jak już pojawila sie slaba druga kreska to znaczy ze poziom LH sie podnosi i z kazdym dniem beda krechy ciemniejsze :)) działajcie..my też z upodobaniem piesek:)) dla faceta to jest b.podniecająca pozycja :))))

reklama
no to jestem....
bałam się jak cholerka facet się pyta czemu sie tak trzesę no to ja że pierwszy raz u mężczyzny a on to z kobietą się starasz o to dziecko?to może dlatego nie wychodzi.hmmm...
co do bbadania no to nie widdziałam różnicy miedzy nim a kobietką
no i teraz co mi powiedział o tóż pytał ze 3razy czy biorę jakieś hormony i czy napewno nie ,no a ja że luteinę ale w zeszłym cyklu, na lewym jajniku mam jakieś pęcherzyki ale on nie jest pewny czy to owulacyjne tak koło 12 mm mają , na prawym coś pękło ale on nie wie czy to był owulacyjny czy to była np jakaś cysta no i czy to pękło w tym cyklu czy w poprzednim , za tydzień na kolejną wizytę i wtedy coś będzie mógł zovbaczyć , a co do plamienia to nie wie czy to plamienie czy okres a może tak być bo np progesteron mi spadł i kazał nic nie brać ani lutki a ni nawet tabletek przeciwbólowych a teraz to nie możliwe przy moim bólu zębów:( no i najważniejsze czego się dowiedziałam to że moje endmoetrium ma tylko 5mm i był w szoku ze taka młoda osóbka ma takie cieniutkie w tym dc.

eh to chyba tyle , pytam czemu mnie cały cykl jajniki bolą i kują ale odpowiedz taka że tam rosną pęcherzyki

nom i powiedział mi jeszcze że bez sensu brać polską luteinę bo żeby ona miała jakiś skutek trzeba zjeśc około 400mg a polska ma tylko 50 więc trzeba by jesc 8tab codziennie ,
i że może przez lutke przyblokowała mi się płodność więc teraz odstawić wszystko i działać co 2dni a że my młodzi i zdrowi to napewno kiedyś się uda ,a ja w śmiech tylko kiedy za 5 czy 10lat??:p
no ale jak będę następnym razem to jak będę chciała to da mi inne leki coś na wzrost endometrium bo jak narazie to on nie widzi szans abym mogła zafasolkować z takim endo:(
tak więc mama mamy chyba ten sam problem ,a ty bierzesz coś na wzrost endo??

mama - jeżeli tempka w poniedziałek będzie wysoko, to wtedy zatestuję, ale sama myśl o tym już mnie stresuje...

Maja
- a ten lekarz podpasował Ci?? Ufasz mu?? Wiesz chodzi mi o pierwsze wrażenie... Bo jeżeli tak, to trzymaj się tego co on mówi, poogląda Cię dokładnie i wtedy stwierdzi co i jak, brzmi to rozsądnie:)

Maćku - dwa pęchole, to super, może bliźniaki będą:)))) Teraz najgorsze dwa tygodnie!!!!
te zastrzyki to chyba można podoawać normalnie w brzuch, także bez róznicy:))
No wlasnie - to czekanie...:confused2:
Wiem, ze mozna i tak i tak, ale sie zastanawiam, czy jest jakas roznica w dzialaniu...
no to jestem....
bałam się jak cholerka facet się pyta czemu sie tak trzesę no to ja że pierwszy raz u mężczyzny a on to z kobietą się starasz o to dziecko?to może dlatego nie wychodzi.hmmm...
co do bbadania no to nie widdziałam różnicy miedzy nim a kobietką
no i teraz co mi powiedział o tóż pytał ze 3razy czy biorę jakieś hormony i czy napewno nie ,no a ja że luteinę ale w zeszłym cyklu, na lewym jajniku mam jakieś pęcherzyki ale on nie jest pewny czy to owulacyjne tak koło 12 mm mają , na prawym coś pękło ale on nie wie czy to był owulacyjny czy to była np jakaś cysta no i czy to pękło w tym cyklu czy w poprzednim , za tydzień na kolejną wizytę i wtedy coś będzie mógł zovbaczyć , a co do plamienia to nie wie czy to plamienie czy okres a może tak być bo np progesteron mi spadł i kazał nic nie brać ani lutki a ni nawet tabletek przeciwbólowych a teraz to nie możliwe przy moim bólu zębów:( no i najważniejsze czego się dowiedziałam to że moje endmoetrium ma tylko 5mm i był w szoku ze taka młoda osóbka ma takie cieniutkie w tym dc.

eh to chyba tyle , pytam czemu mnie cały cykl jajniki bolą i kują ale odpowiedz taka że tam rosną pęcherzyki
:sorry: faktycznie zadnych konkretow...

Co do boli jajnikow przez caly cykl to ja mialam podobnie. Gin tez stwierdzil, ze bola bo pracuja. Ale od czasu jak mam unormowane wszystkie (chyba wszystrkie) hormony bol jajcorow po owulce ustal....

ja tez mam cienkie endo i pewnie przez to nie zachodze w ciązę...
Ja mam za to super i tez nie zachodze :sorry: W tym cykjlu dzis 12dc mialam 11mm! :szok: Jem sporo slonecznika, orzechow i migdalow, wiec moze one mi tak pomogly...

nom i powiedział mi jeszcze że bez sensu brać polską luteinę bo żeby ona miała jakiś skutek trzeba zjeśc około 400mg a polska ma tylko 50 więc trzeba by jesc 8tab codziennie ,
Ja po IUI tyle wlasnie biore...
mama - jeżeli tempka w poniedziałek będzie wysoko, to wtedy zatestuję, ale sama myśl o tym już mnie stresuje...
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Maćku ile się staracie z mężem ?? Trzymam&&&&&&&&&&& za celny strzał :D Poprawiajcie :D

Wikula- zaciskam &&&&&&&&&&&& z całych sił :)

Mama to na endo nie można wpłynąć próbowałaś coś??

tak więc mama mamy chyba ten sam problem ,a ty bierzesz coś na wzrost endo??

MAJA- ja bralam Estrofem-dość silne hormony-biorą je kobiety np.po usunięciu macycy- ale średnio pomogło...maja te leki spoooro skutków ubocznych wiec nie ryzykowalam dalszego brania!!

wikula- KOCHANA ,masaaa &&&&&&&&&&& za poniedziałek!! i milion ciepłych mysli-niech sie uda!!!!!!! :)
Mama to na endo nie można wpłynąć próbowałaś coś??

MAŁPAJAJA- próbowałam wszystkiego o czym czytała-jak pisalam wczesniej gin dał mi Estrofem..jadłam orzechy laskowe i włoskie(choc nie przepadam) ,piłam w I fazie cyklu wytrawne wino...brałam witB6,wiesiolek,omega 3......i wiele innych specyfików i nic....teraz biore raz dziennie omega 3 i wit B6...kwasy omega 3 i tak są potrzebne w org.a poza tym tele tego nakupiłam ,ze teraz łykam :)
u mnie kiepskie endo objawia sie krótką @-trwa 2 czaaaasem 3 dni-jest mało obfita bo nie ma sie co złuszczać..

przyjemnego weekendu:)

reklama
Przepraszam że tak się wtrącę ale mam do was dziewczyny pytanie...
moja sytuacja wygląda tak od listopada staramy się o druga dzidzie i wtedy też zaczęły sie moje wszystkie problemy do listopada wystko wyglądało i zachowywało się normalnie...
@ miałam dostać 18 listopada nie dostałam pojawił się wyciek z piersi wiec od razu do gina nie wiele powiedziała ogólnie ok kazała betę zrobić i prolaktynę
bety nie robiłam bo na testach wychodziła uparcie I krecha po za tym wewnętrznie czułam że to nie fasola prolaktyna wyszła piękna ginka poszła na urlop potem l4 jak się udało mi z nią skontaktować to kazała lutkę zażywać, 9 stycznia dostałam @ 81 dniowy cykl potraktowałam jak pojedynczy przypadek i czekałam co będzie się działo przyszedł luty termin @ nie ma wiec nie czekałam od razu do gnia (ginkę zmieniłam bo tamta znów na l4 ) zrobiła usg kazała iść na bete i jak ujemna to lutka tak też zrobiłam beta ujemna lutka miałam brać przez 10 dni ale w piątym dniu dostałam plamienie a w szóstym przyszła normalna @ z ginką bylam umówiona na monitoring, na monitoringu zero pęcherzyków w 9 dniu cyklu nastepny montoring w 16 dniu cyklu i miałam między czasie zrobić badania tsh i prolaktynę po obciążeniu wyniki wyszły zgodne z tym co podejrzewałm od początku i na co wskazywały moje wszystkie objawy tsh 2,208 w normie a prolaktyna 7,43 a po obciążeniu 165 czyli 22 razy więcej (hiperprolaktynemia czynnościowa) na monitoringu zero pęcherzyków wiec kazała brać lutkę i bromergon no i znów problem bo w trakcie brania lutki dokładnie w 8 dniu jej brania a 24 dc znów plamienie dziś 25 dzień cyklu i normalny @ ...

i teraz mam trzy pytania

czy któraś z was tak reagowała na luteinę że już w takcie jej brania dostawałyście @ (wspomnę ze moje cylke przed tymi wszystkimi problemami maiły 30 dni)
a drugie pytanie czy któraś miła podobny problem z prolaktyną i udało jej się zajść dość szybko po zastosowaniu bromergonu....
a trzecie czy skutki uboczne bromergonu ustępują po jakimś czasie czy jak się już pojawiły to będą trwać bo ja się czuje po nim fatalnie jakby mnie czołg przejechał....

Do góry