reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

i ktos obstawial typy: Weronika, Lena, Sara - no ja właśnie takie trzy typy rozważałam także gustowo tak samo;-)
:-D to moje faworytki ale podobno w brzucholu chlopak wiec nic z tego :-p
Cucumber biedna Ty z ta opuchlizna :-( mi na poczatku tylko troche kostki puchly jak jeszcze pracowalam

reklama
Sara w sumie ładne, tylko wiele osób zaraz mówi :,,Sara to można psa nazwać "... Ja np na drugie dałam córce Sonia i do dzis mi wszyscy mówią, że dzięki Bogu nie dałam Jej tak na pierwsze, bo Sonia to imię dla psa.

to moj M. nie chciał Igi, bo kojarzyło mu się to ze sklepem z butami w centrum Katowic ;) jak chciałam go przekonac do tego imienia, to nawet znalazłam w necie, ze jest tez sklep Marek, a przeciez tak to on ma na imie :p mina troche mu zrzedła, ale nie podziałało ;)

Raaany, strasznie ciężko tu nadążyć.. już nie pamiętam kto co pisał..

co do zachcianek - oblazłam dziś całą halę targową w Gdyni i kupiłam ARBUZA :D kupiłam pół, ćwierć zjadłam od razu, drugie ćwierć zjem za chwilę :D jest boooski :D

Olej wiesiołka dopochwowo? Takie kapsułki z apteki? Hmm.. na tych kapsułkach nie pisze, żeby można je było tak stosować, trochę się boję.. połykam sobie, może pomoże, a jak nie, to chociaż będę miała więcej witamin ;p i nie będę tak puchła :D zresztą rzeczywiście trochę jakby na opuchliznę działał, bo udało mi się ubrać obrączkę :D

cucamber - koniecznie daj znać co powiedziała ta inna lekarka.. bo ta prowadząca to jest jakaś niepoważna :| mam koleżankę, co miała zatrucie, cały czas była pod baczną obserwacją a potem zaraz robili jej cc... lepiej dmuchać na zimne

co do koktajli to ja się jakoś boję oleju rycynowego... nie wiem czemu...
ale teściowa mi mówiła, że jej za każdym razem pomogła bardzo mocna kawa, od razu zaczęły się jej skurcze...ale tego też bym się bała, to tak jak z oksytocyną, lepiej takie rzeczy robić już w szpitalu, w razie powikłań...

głowa mnie boli :/ pewnie pogodowo...

Aenye, chyba jesteś pierwszą osobą, która powiedziała, ze imię Sonia jest ładne. Już myślałam, że zwariowałam :-)
A tak odnośnie drugich imion, to nadajecie jedno czy dwa imiona ? Ja dałam z przyzwyczajenia, bo w sumie u mnie każdy ma w rodzinie 2 imiona.

ja dam dwa, drugie chyba po tacie Groszek dostanie :-)

morgaine, fakt, ja zaczęłam wczoraj z imionami ale ja dla chłopaczków. Wiecie co, ja chcę tego Tymoteusza ale jak tu starego przekonać, hmmm?!

Co do nazw psów, ja znam psa, który sie wabi Ada, to tak jak ja :), więc tym w ogóle nie ma się co przejmować. Imię to imie w końcu i tyle!

Ostatnia edycja:
Sonia jest super, ale moim faworytam była POLA / oczywiście był opór ze strony mężą - no i kompromisowo wyszła NADIA

a dla baby-chłopca : IWO, BRUNO,...coś mi sie te na końcówko o podobają:crazy:

A tak odnośnie drugich imion, to nadajecie jedno czy dwa imiona ? Ja dałam z przyzwyczajenia, bo w sumie u mnie każdy ma w rodzinie 2 imiona.

Nasza mała będzie miała 2, jakoś tak z przyzwyczajenia, wszyscy mają po 2.. i będzie Amelia Wiktoria :) Wiktoria po mojej pra-babci, poza tym mój mąż chciał Wiktoria, ja Amelia i poszliśmy na kompromis :D

reklama
ja szukalam imienia ktore pasowaloby do Bruna ale tez nie bylo problemem dla anglikow a raczej dla samego dziecka potem ze beda jakies dziwne wersje i np Tymon bardzo mi sie podoba ale wypowiedziane "tajmon" to juz niekoniecznie :-D
a o drugim imieniu to szczerze mowiac przy pierwszym dziecku kompletnie zapomnialam ze mozna :zawstydzona/y:

Do góry