reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

jeszcze w etykiety nie weszłam,narazie mam tylko mleko samo w sobie odstawione mieć.Strasznie ta skórka wygląda,a plecki....
Wykąpana,nasmarowana i wymasowana wcina:)

Viki- ja bym robiła na 16,potem obiadokolacja i wsio:),lub poczstunek slodki jak kto woli.

reklama
kurczę, mojej też krostki nie znikają, a na brzuszku ma takie ledwo widoczne, bardziej pod ręką czuć niż widać, czy wasze dzieci z alergią też tak maja??? jutro idziemy na wizytę i się okaże

Dorianek wsadził do kompa (do tej szufladki na płytę ..teraz mi fachowa nazwa umknęła)
kromkę z dżemem :baffled:
Sprytny. Są tacy, co tam stawiają kawę :) A z tym posłuchaniem Dżemu niezłe :-D
Polis- nie mam żadnego sposobu na taki długi sen dziecka, po prostu taka jest:biggrin2:
No jak się ma takiego nicka, to nic dziwnego, ze dziecko śpi jak suseł :-D

Vikiigus, ja bym na twoim miejscu zdecydowała się na chrzest w niedziele, co prawda Ewangelia jest długa, ale nie ma już homilli więc na jedno wychodzi, a będzie przy okazji uroczyscie, bo z palmami. No i z obiadem nie ma problemu.

Witam Dziewczynki!

Od dwoch dni Stas daje nam tak popalic, ze szok! W ogole nie spi w dzien, caly czas marudzi, a gdy tylko poloze go do lozeczka lub na hustawke jest jeden wielki placz! Nie wiem co sie dzieje, juz psychicznie wysiadam :(
Do tego ma cała buzke w krosteczkach :(
Ach... :( Do tego z D. tylko na siebie warczymy :(

Witam sie wieczorkiem :) Zaczelo sie usypianie... biegamy tak na zmiane i podajemy smoczek ... w koncu mala zasypia :)
vikingus u nas takie spotkanie bylo w sobote wieczorem dzien przed chrztem, rzeczywiscie mieli byc chrzesni, ja nie poszlam, zostalam z mala, z tego co wiem to czasem nawet przychodzi tylko ojciec, bo chrzestni przyjezdni, a mama zajmuje sie malenstwem, u nas co prawda mieli zostac moi rodzice, ale to bylo na 19 a wtedy to czas kapania malej i ona strasznie marudzi,a po kapaniu wiadomo najdluzsze karmienie, wiec uznalam ze tragedia sie nie stanie jak nie pojde, a dla dobra dziecka zostane w domku, no i ksiadz sie nie czepial, a mowil tylko o obrzedzie chrztu, podopinal formalnosci typu kartki ze spowiedzi od chrzestnych i o formulkach ktore powtarzamy
angelka u nas tak bylo przez tydzien, mala wykanczala mnie psychicznie i fizycznie, to byl skok rozwojowy, nienajadala sie wieczorami i ciezko bylo ja uspic... ale u Ciebie troche pozno ten skok, chociaz slyszalam ze roznie jest u dzieci...

A mnie mala dzis drugi dzien z rzedu, a wlasciwie noc... funduje od 3 do 6 zabawe!!!! Nie chce spac, od urodzenia nie mielismy problemow ze spaniem w nocy, wstawala, jadla, i zasypiala. A dzis przeszla sama siebie, darla sie i wiercila. W koncu zasnelam w bardzo niewygodnej pozycji mocno ja przytulajac. Jestem dzis przez to niewyspana, boli mnie glowa i wszystkie miesnie z kregoslupem wlacznie....:(
Dziewczyny jeszcze mam pytanie, czesto mam zle samopoczucie, boli mnie zoladek, mdli mnie, glowa mnie boli, kregoslup, ogolnie mam zle samopoczucie... a nawet czasem bol jajnikow... macie moze tak??

dziewczyny dziś bylismy na szczepieniu i mały ma podwyższoną temp ponad 37 stopni czy już należy podać jakieś srodki na zbicie gorączki czy dopiero jak temp wzrośnie?

reklama
Vickigus dla mnie 18 z dzieckiem do kościoła to tak trochę późno.

Ligotka skoków rozwojowych w życiu dziecka jest wiele. Na linkowni jest nawet link do strony z opisem. A co do samopoczucia to mnie często żołądek boli, samopoczucie też czasem kiepskie a kręgosłup to boli często a najlepsze że nawet nie ma kiedy sobie poćwiczyć.

Bobomama lepiej żeby lekarz osłuchał maleństwo.

Clauditka czopki na zbicie temperatury podaje się od 38 stopni a do 37,5 to dzieci mają często i jest to normalne. Jedynie jak dziecko jest marudne a nie ma wyżej temperatury to można podać viburcol.

A co do spania to mój Kubuś jeszcze nie może przystosować do zmiany czasu i mamy problem z usypianiem. Dopiero usnął mi o 20.30 czyli 19.30 starego czasu, podejrzewam, ze z kilka dni jeszcze tak się pomęczę. Ma tak jeszcze ktoś?

Do góry