reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

dzięki dziewczyny za wsparcie :-)
ja już umyta wygolona i czekam na mamę i koleżankę jakby się coś zaczęło dziać na drodze żeby nie spanikować 50 km musimy przejechać w dwupaku bo K sprzedaje i kupuje auto i nie wiem co jeszcze jestem wściekła na niego bo dziecię się nasze pierwsze rodzi a jego jak zwykle nie ma!!:wściekła/y: mam nadzieje że niczym ja urodzę to on dojedzie do szpitala , albo ja wrócę do domu chociaż bym tego nie chciała. wracam tylko z Mają innej opcji nie biorę pod uwagę.

reklama
acronka u mnie wcześniej takie bóle pachwinowo- krzyżowe (ale to było za wcześnie, i lekarka relanium wtedy kazała brać) ale boję się że to zwiastuje takie właśnie bóle przy porodzie :/

akmm jeszcze raz powodzenia!!! i szybkiego powrotu z Majeczką życzę!

dzięki dziewczyny za wsparcie :-)
ja już umyta wygolona i czekam na mamę i koleżankę jakby się coś zaczęło dziać na drodze żeby nie spanikować 50 km musimy przejechać w dwupaku bo K sprzedaje i kupuje auto i nie wiem co jeszcze jestem wściekła na niego bo dziecię się nasze pierwsze rodzi a jego jak zwykle nie ma!!:wściekła/y: mam nadzieje że niczym ja urodzę to on dojedzie do szpitala , albo ja wrócę do domu chociaż bym tego nie chciała. wracam tylko z Mają innej opcji nie biorę pod uwagę.
to co masz takie bóle że jedziesz do szpitala a ja.............nie,,,,,,,,,

liliou - dzięki za "pocieszenie". Przed chwilą mnie skurcz złapał - prawdziwy skurcz-YBYK!!! Ałła jaki bolesny fak. I jaki długaśny....... Ja chyba za dużo czytam o tych waszych skurczach i mi dziecko wariuje,kurdę, niech posiedzi jeszcze.
Chyba się wezmę za przepakowywanie torby..... Albo najpierw no-spa i prysznic? Jak myslisz?

Mitaginka dzieki, jestem uspokojona,ze dzis nie rodzę:)

Anisad z ta kamerą to mój M. cały czas mówi, że weźmie, ale chyba żartuje, bo wyleci szybko z porodówki.

Co do rodzynek też je wydłubuję jak Ducha, Madziarkas i Migatinka. Nie znoszę, blleee!
Ja tam lubię, może nie jakos takzebym szalała, ale nic na przeciwko nie mam:)

Lenka1983 zawsze marzyłam by jeździć motorem! Niestety ani prawka na motor, ani motoru, zostają mi tylko 4 kółka.

Dziewczyny w jakiej pozycji rodzi się w Waszych szpitalach? U mnie w Jeleniej Górze chyba na leżąco. Rodzi któraś z Was na siedząco, na klęczkach lub na czworaka? Słyszałam, że tak lepiej dla rodzącej i maluszka.[/QUOTE]

U mnie w szpitalu teraz taki fajny sprzęt kupili i mozna rodzic w kazdej pozycji, czekajcie, O taki:
SPS ZOZ “ZDROJE” Szczecin

antonina, pewnie że możesz co tam sny do mojego wahadełka :-D
adi - 12. 04. CC
dranissimo 04.04. SN
klaudencja, wredoto - 12.04. CC - a masz!
to ja tez poproszę (porównam z Maciejem, ale ciiiiii)

A w ogóle to musze sie pochwalić,żę dzis miałam wyjątkowo dobrą noc-tylko 4 razy wstawałam i rano też udalo mi sie dlużej pospać-mam nadzieję, że nastepne bedą podobne:)

ja miałam podobnie i od jakiś czterech dni oprócz wstawania na siku śpie elegancko i normalnie, a nie po 4, 5 godzin.

Mój sie szykuje do wyjazdu, jejku, tylko żebym dojechała. Mogę rodzić w piątek, a najlepiej to poniedziałek:)

Melduję się po wizycie i tak jednym tchem-
wszystko ładnie przygotowane do porodu,główka mocno wyczuwalna w kanale,szacowana waga dziecka...3800 (+- 200gram) ale to i tak dużo jak na ten tydzień.Jak do poniedziałku nie urodzę,to na 8 na OCT,ze względu na wagę dziecka...A jak nie ruszy nic po kroplówce,to czekamy i będzie cc,o ile waga wzrośnie...
:wściekła/y:

Edit: nie zapłaciłam i wahadełko o mnie też zapomniało,buuuuuuuuuuu

Ostatnia edycja:
Mitaginka dzieki, jestem uspokojona,ze dzis nie rodzę:)

Anisad z ta kamerą to mój M. cały czas mówi, że weźmie, ale chyba żartuje, bo wyleci szybko z porodówki.

Co do rodzynek też je wydłubuję jak Ducha, Madziarkas i Migatinka. Nie znoszę, blleee!
Ja tam lubię, może nie jakos takzebym szalała, ale nic na przeciwko nie mam:)

Lenka1983 zawsze marzyłam by jeździć motorem! Niestety ani prawka na motor, ani motoru, zostają mi tylko 4 kółka.

Dziewczyny w jakiej pozycji rodzi się w Waszych szpitalach? U mnie w Jeleniej Górze chyba na leżąco. Rodzi któraś z Was na siedząco, na klęczkach lub na czworaka? Słyszałam, że tak lepiej dla rodzącej i maluszka.

U mnie w szpitalu teraz taki fajny sprzęt kupili i mozna rodzic w kazdej pozycji, czekajcie, O taki:
SPS ZOZ “ZDROJE” Szczecin

to ja tez poproszę (porównam z Maciejem, ale ciiiiii)

ja miałam podobnie i od jakiś czterech dni oprócz wstawania na siku śpie elegancko i normalnie, a nie po 4, 5 godzin.

Mój sie szykuje do wyjazdu, jejku, tylko żebym dojechała. Mogę rodzić w piątek, a najlepiej to poniedziałek:)[/QUOTE]

ale sprzęt ja też na takim chcę

akkm w ogóle to Ty chyba rodzisz nie? :-) trzymamy kciuki, wszystko będzie gites;-)

mamusiaDorusia gratki szczęściaro TY JEDNA!!! matko jakie wy konkretne info dostajecie...

acronka długości moich postów nie da się pobić!! no nie da się!!! i chociaż tu mam złoty medal:-D heh to już mam dwa, niezdecydowana i najdłuższa pościarka :-D:cool:

zjarana jestem i pasi mi to!! buźka, dekolt i ręce delikatnie brązowe:-D pasi mi ten macierzyński w okresie wiosenno-letnim.

przeżyłam już dzisiaj kolejną załamkę w stylu nie nadaję się na matkę.
M już ma mnie dosyć i mówi: URODŹ W KOŃCU!!!!

idę malować ze Starszakiem

heh a wiecie co zrobił dzisiaj Niko, M poszedł z nim spać, no i Nikodem uspał tatusia, sam wstał, otworzył lodówke, wyciągnął serek biały no i wymazał fotel, rogówke, tv, wieżę, laptka, klawiaturę, myszkę :-D

M nawet nie wiedział czy on krótko spał czy w ogóle nie zasnął. ale nasze przypuszczenia to że w ogóle nie spał, bo koło 17tej, już marudny na maxa, przytulił się do mamusi i zasnął na ramieniu w 30 sekund. no i sobie śpi, ciekawe jaka jazda będzie w nocy!! ja pierdzielę, ja śpię, najwyżej mu lodówke otworzę i niech się bawi:-D

Ostatnia edycja:
nono, niezły sprzęcior, nie powiem na takim to chyba się nawet bólu nie czuje :no:, kosmiczny fotel, człowiek się zajmie obczajeniem co i jak i nawet sie nie zorientuje kiedy niespodzianka z krocza wyskoczy hahahhaa:-D

reklama
Dziewczyny wresZcie doczytałam...
Zwariowałyście czy co?? 20 stron naskrobać:wściekła/y:

Joll widziałam ostatni raz o 14 i jeszcze nie rodziła ;-)

Ducha dzieki za wróżbę, ale ja na CC sie nie godze, tylko SN :-D wybrałam taką opcję i nie ma zmian hehehhe

Acronka gratuluję udanej wizyty :)

Akkm trzymam ksiuki

Cucumber fajnie, ze juz jest ok z malutką :)

Mitaginka gratuluję nowego telefonu :)

Morgaine masz rację wkręcam nieźle z tym bólem porodowym, ale niektóre wierzą ;-) czyli niezła jestem :-D

co do rodzynek to bardzo lubię :)

co do pozycji porodowych to u mnie w szpitalu rodząca wybiera pozycje a położne doradzają pozycje wertykalne, w sali porodej jest worek sako, piłka łózko z możliwoscia przerobienia na fotel porodowy, krzesełko porodowe i drabinki można rodzić gdzie i jak się chce, acha w sali nr 1 jest wanna do porodów w wodzie z hydromasażem i światełkami :)

nie pamietam co jeszcze więc jak mi sie przypomni to napiszę :)

Do góry