reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dawidowe wielkie gratki z okazji 7 na suwaczku dla Ciebie i Laurity :-)
A nocka dziś ciężka, z podubkami od 1 :-/
Wczoraj córunia zawołała "mama", mąż stwierdził że to przypadkowe nie było więc mamusi się bardzo miło zrobiło :-)
Strip życzę Wszystkiego naj naj naj z okazji 6- teczki !!!
Ważne, że dotleniony :-)
A co do jedzenia, hmmm wg mnie każdy daje tyle ile dziecko potrzebuje, przecież na siłę mu nie wlewasz :-)
Sarisa cieszę się, ze nie zrezygnowałaś z konkursu, głos jak codzień oddany :-)

Ostatnia edycja:
happy KURCZE dobre:D Też sobię strzele drugie bobo, jak młody będzie nastolatkiem:D To działa jak balsam odmładzający najlepszy, fajnie, że taka równa mamcia z Ciebie:D
za to my spacerów niet....bo młdoy nei chce w wózku jeździć, siedzę więc z nim na podwórku na swoich kolanach co by trochę tlenu załapał.

a chciałam wam napisać ile młody zjadł wczoraj i czy to dobrze?
8.30 mleko mm 120ml
9.40 herbatka 30 ml
11.00 mleko moje 140 ml
12.00 mleko moje 80 ml
14.00 - próba dania zupki, ale pluł 3 łyżeczki tylko zjadł
14.00 mleko mm 60 ml
16.30 mleko mm 120 ml
17.30 dynia i jabłko cał słoik
18.00 herbatka malina i dizka róża 60 ml
18.30 mleko mm 80 ml
20.20 na dobranoc 110 ml MM
noc:
23.20 100 ml wody
00.40 100 ml mm
02.30 120 ml wody
05.00 120 ml mojego mleka
06.00 - 60 ml mleka

wiem, że je w cały świat, ale na cycu soe przywyczaił, że jadł co chwile i małe ilości, ale postaram się wydłużać przerwy, a większe porcje dawać
ale wyszło mi, że wypił 650 ml mm
340 ml mojego mleka
i 360 ml płynów
co daje 1,350 litra!? nie zadużo????!?!?!?

a wogóle to witamy kochane moje z rana:D

Strip,gratki wielkie dla Was z okazji szósteczki:)***.Hehe,dzidzius jako balsam odmładzający...hm...maybe;)))).
Dawidowe,dla Laury za siódemkę też buziaczki :)****.
Sariska,ja głosuję codziennie:).Ale z ta lista to wiesz,jak jest- pogoda,mamy z dziecmi na spacerach i tylko jak po ogień wpadają;)- ja sama ,gdyby nie poranne pobudki,to nie wiem,jak bym znalazła czas na BB:).

Teraz zauwazyłam,że 1500 post przede mną

Ostatnia edycja:
witam sie i ja :-)

wczoraj wieczór do bani, @ mnie tak przycisnęła że przeleżałam pod kołdrą cały wieczór :/ dziś od 5.00 sie tułam po domu bo boli jak jasna cholera, żaden lek mi nie pomaga :/

Mała mi odnośnie ubierania na spacerki: wczoraj byłam na wózkowaniu z koleżanką której córcia ma 8 miesięcy. mała ubrana była w 5!!! warstw: body, kaftanik, polarowy pajac, bluze i płaszczyk :] aż mi głupio było uwagę zwrócić, no ale zrobiłam tak że zaczęłam Isi sprawdzać plecki i mówie na głos: "oho troszke ciepła jesteś, to rozsuniemy bluzę"; ta zrobiła podobnie i chyba wyczaiła że dzieć jej sie topi bo zaczęła ją rozbierać...moja młoda był a w bodziaku, cienkiej bluzeczce, ogrodniczkach i bluzie, bez czapeczki za to z kapturkiem na główce ;-) po jakimś czasie bluze rozpięłam bo ładniej nas przygrzało

jak dojdę z sobą do ładu do mam zamiar dziś pół dnia spędzić na spacerku, wczoraj było tak przyjemnie cieplutko :-)

Strip mi ciężko jest oceniać harmonogram Wojtusia, dużo tego ale w małych ilościach jednak wychodzi spora wartość na koniec, no ale przecież mu na siłe nie dawałaś, najwyraźniej tyle akurat potrzebował;-) ja mysle że powoli zaczniecie sie przestawiać na to aby jadł więcej a rzadziej i bedzie dobrze :tak: najważniejsze że Ci sie nie buntuje ;-) No i najważniejsze: widze że nam odżyłaś :-D

a tak w ogóle to GRATULACJE z okazji 6 :************ :-D

kania gratulujemy 6 :-D

dawidowe
gratulujemy 7 miesięcy :-D

Ostatnia edycja:
Witam przy porannej kawce

dawidowe gratuluję ukończenia przez Laurę 7 miesięcy:-)
strip,Kania Wam i waszym dzieciaczkom grauluję 6 miesięcy:-)
Alicja oby @ szybko minęła,albo chociaż ten ból:-(
happybeti niezła historia z tą babcią:happy2:.

Tak mi się przypomniało,przy okazji postu happybeti ,że ostatnio mąż,jak zmieniał mi gondolę na spacerówkę, to zasugerował,że.... fajnie by było,gdyby tak za jakieś 5 lat jeździła w tej gondoli mała Ania...

A ja wczoraj wyrwałam swojego pierwszego siwego włosa:shocked2::szok:

Efa jak tam po chrzcinach?

Idusia jak samopoczucie? wracaj już Miśku bo smutno bez Ciebie :-(

Dziula jak sie czujesz ? w końcu znów stałaś sie kobietą :-p

Czarodziejka gratuluje wejścia w ciuszki przedciążowe :-) !
Ja ostatnio zaczęłam bez wbijania sie zapinać spodnie sprzed ciąży i jestem mega happy ale i tak chce jeszcze nad sobą popracować bo mi sie moja figura jeszcze nie do końca podoba ;-)

Sariska klik zrobione ;-)

Emiliab
dla chcącego nic trudnego ;-) myśle że jak sie małż przyłoży za jakiś czas to będzie mała Ania ;-)

a co do wieku: moja ciocia urodziła dwójkę jedno po drugim, a trzecie w wieku 38 lat i wspaniale sie odmłodziła, córcia zdrowa, oni przeszczęśliwi, normalnie drugie życie, a teksty typu to wasza córka a nie wnuczka? są na porządku dziennym ale oni to zlewają tak więc happy olej sikiem prostym takie teksty :tak: a i uważaj bo jak dotrze do Tomira co inni mówią to Ci sie jeszcze zaweźmie i babcią faktycznie zostaniesz :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry