reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Doris, Iduś, Sugar, ja ciagle za Wami tęsknię! I za cała resztą dziewczyn, a gdyby nie ta namiętna tęsknota do klepania z Wami to już dawno dałabym sobie spokój. Czuję, że obecnie Wy jesteście moimi najlepszymi przyjaciółkami: mogę wszystko Wam napisać, Wy zawsze reagujecie, mam od razu odpowiedź na moje problemy, radości i smutki... Jesteście niezastąpione i kochane :-*
Ida, po takim wstępie o Twoich mozliwosciach to się podjarałam, zeby Cię poznać na zywo :)))))))))))))))) Lubię takie osoby!
bardzo mi miło:-):-):-)gdyby nie bb to już dawno w jakąś deprechę bym wpadła, a przy was ... NIE DA SIĘ!!!!!!!!!!:-D:-D:-D
ps. nie bardzo czaję o co chodzi z "moimi możliwościami" ale i tak mi miło;-):-D
a co do córciów naszych to one chyba zmowę mają... moja już knuła z Leane i Amelką to teraz Justysię na tapetę wzięła:cool2::ninja2::rolleyes2:
Mój syncio kąpał się wczoraj pierwszy raz w dużej wannie w łazience:-)z tatą. Czy wasze dzieci miały jakąś fazę na bunt przy ubieraniu?
1) czyli teściowa zaszczepiła się na wściekliznę? :rofl2:
2)mojej kąpiele w wannie się nie podobają... musi być jej wanienka z Kubusiem Puchatkiem i koniec:baffled:
3)my mamy bunt przy ubieraniu od urodzenia... no hipiskę mam, dziecko-kwiat na golasa najszęśliwsze:rofl2::-p:rolleyes:a rękawy to już dla niej maxymalne tortury...

cass, biedactwo!!!!!!!!!!!!! ale już jest lepiej??? oby szybko choróbsko przeszło:tak:pisz jak Maja daje radę bez cysia! i ty...
Sivle, współczuję nocki... a mi jakoś nie przyszło do głowy że jak zębole wyjdą to trza będzie jeszcze jedno szczepienie robić:rofl2::rofl2::rofl2:

wiem ze wytrzymam:)))
a gdzie moja kochana IDUNIA sie podziala?? jak czytalam jej zlote mysli to prawie wjechalam pod stol, i DORIS swoja droga tez dala czadu:))) a ja taka skromna jak zawsze:))

miejmy nadzieje że Idusie mąż właśnie docenia ;-) :-)

ALICJA masz racje- teraz to nie popuszcze jedynie jak mi juz totalnie glod doskwiera to zjem np grzanke jedna albo dwie takie ze sklepu. a tak to nie rpzegryzam nic. a co do IDUCHY -ja czuje ze zaraz tu wparuje wqrwiona hahah:)))) i zda relacje :))
hehe!!!!!!!!!!!!! :**** Ala, zgadłaś;-)choć o tej porze kiedy pisałaś tego posta jeszcze na allegro buszowałam, ale potem...OJ DZIAŁO SIĘ!!!!!!!!!!:-D:-D:-DMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jeszcze mam ciarki;-)Dziulusiu ty mój, wqrwy na razie odstawiłam na bok, a raczej małż je wieczorem dezaktywuje:rofl2:no i gratki tego dietowania!!! ja przez tą jelitówkę ostatnią nie muszę się tym tematem martwić:-)tylko ujędrnienia potrzebuję.... a właśnie!!! na sweetdeal'a muszę wejść:rofl2:
Kurcze prawie bym zapomniała a ja jutro na 9 rano musze do kościoła iść na jakieś konferencje przed chrztem :szok: tez miałyście coś takiego ? u nas ksiądz chciał żeby wszyscy przyszli ale chrzestny wyjezdza, chrzesna pracuje, no a mój szanowny małżonek bedzie zdychał po dzisiejszym pijaństwie i jednoczesnie zajmował się dzieciem :dry: wiec sama musze iść łeee
my byliśmy na takim spędzie. na szczęście prowadził nie proboszcz tylko ten drugi ksiądz, a on taki wyluzowany (choć starszy od proboszcza), więc było krótko acz miło i śmiechowo:-Dok.20minut i po bólu:rofl2:ale znam przypadki półtoragodzinnych spotkań...:baffled:
Roxannka, a ty jeszcze cycasz? bo nie kojarzę, a piszesz o solarium więc dopytuję;-)

Idusia łe ar ju???

ja właśnie zużywam oliwke bambino no i krem na niepogode z rossmana jako krem do rąk i stópek :-D a co oliwki to małż nie chce sie później do mnie przytulać bo twierdzi że śmierdze :-D
hir aj em:-Dmój zapach oliwki uwielbia, za to marudzi że nie ma jak potem mnie całować:rofl2:
No,dosyc tego dobrego- jutro M. wraca,więc musze tyle zrobić:szok:- chałupę pięknie odgruzowac,upiec ciasto i kaczkę,zrobic kopytka (wszystko,co lubi;)),siebie do ludzi doprowadzić;-),spacerek+zakupy...ale pewnie będe zaglądac co jakis czas:)/QUOTE]
łłłłłaaaaaaaaaaaa, happyman wraca!!!!!!!!!!cieszę się razem z tobą:-):-):-)udanego przyjęcia powitalnego!!!:rofl2:bez podtekstów, of kors:rofl2::-D:cool2:
a o sobie nie napiszę nic, bo ledwo żyję i nie mam siły na zwierzenia :-p
eeeeeeeeeeeejjjjjjjjjj, que pasa??????????????fluidy siły &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& przesyłam i pisz tu zaraz czym wątroba obciążona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mała mi, a idź ty!!!!!!!!!!!!"nic nie umiem, nie zdam" a przychodzi z taką oceną!!!albo ściemniara jesteś albo nasze kciuki mają jakieś błogosławione działanie:-D:rofl2:;-)serio, gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aniawa, dziś wasz dzień!!!!!! życzę żebyście wspominali go z łezką wzruszenia w oku!!! no i żeby poszło gładko, miło i bezboleśnie!!!:-):-):-)
Marcelku, dziubasie, gratki od twojej "rówieśniczki"!!!:-D
rysia, teraz już z górki, ale szkoda mi Miłosia:-(dobrze że maluszki nie zapamiętają tych wątpliwie przyjemnych przygód:tak:
pół roku temu o tej porze zabierali mnie już pomału na operacyjną...
a moje cudo drzemkę przy cycu właśnie tnie;-)i tak sobie na nią patrzę i stwierdzam że uszy to muszę jej czyścić chyba 5x dziennie! co ona za ul jakiś robi czy co?!?!:rofl2:
a wczorajszy wieczorek...hmmmm...udany:-D:-D:-Dnajpierw wyhaczyłam trzy sukienki na allegro, jak przyjdą to się pochwalę:-)a potem tiru riru;-)zwłoki już przysypiały ale ja byłam nieugięta:cool2::cool2::cool2:
pranie już wstawione, w planach spacerek i tortilla na obiad. ciekawe czy mąż cos miłego na wieczór planuje? lepiej nie będę sobie nadziei robić bo przecież zmęczony po dniówce będzie:dry:
no dobra córa cyca a ja się zastanawiam czy długo jeszcze bo coś mi chyba z pampka wonieje... najwyżej ona się obudzi a ja odlecę:rofl2:

edit: czytam złote myśli i :
beti , ja Lidię miałam na liście imion dla córy!!!baaaaaardzo mi się podoba!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
sugar,próbowałam z tym ctrl+z ,ale nie podziałało...pewnie nawet tego nie umiem:-(-lamer ze mnie i tyle:sorry2:
Ida,podtekstów nie będzie,bo jak na złość akurat @- ja wiedziałam,że tak będzie:crazy:.
Lidia może ładne,ale nie lubiłam zdrobnien "Lidka,Lidzia"

Lidia = Lidusia = Dusia:-Dbardzo ładnie:-D
kojarzycie tą melodię z kabaretu jakiegoś "ja wiedziałem że tak będzie":-D
mi któraś już kiedyś pisała że dobry koń i po błocie pociągnie;-)a wyposzczony koń to po błocie jak po autostradzie będzie zasuwał:-D

I'm back :-) nie było tak źle, wszystko trwało ok poł godzinki ale jeszcze do kancelarii poszłam a tam to jak zawsze kolejka :crazy: ksiądz poopowiadał troche co to chrzest, grzech itd itp., pokazał gdzie mamy siedzieć i żeby przypadkiem nikomu nie przyszło do głowy usiąść gdzieś indziej :-D no i jak najszybciej donieść wszystkie dokumenty bo potem to on nie bedzie przyjmował ... no paranoja poprostu :no: jednych opieprzył bo sie spóznili, drudzy powiedzieli że chrzestny jest za granicą i zaświadczenie przed samym chrztem da to im powiedział że przecież może przez facebooka przesłać :-D:szok::-D a wiecie ile tego dnia na tej mszy bedzie chrztów ... 19 :szok::szok::szok:

Roxanka też mieliśmy taki zestaw, momentalnie z totalnej rzadzizny się ścięło i nie zdążyliśmy :-D
dobrze że piszesz, to będziemy szybko w to łapki i nóżki wsadzać :-D ale znając moje zdolności pewnie i tak coś mi nie wyjdzie :sorry2:
Wiatrzysko okropne, łeb przy samej dupie urywa...
lepiej bym tego nie ujeła :-D

Ulisia, gratki dla Ciebie i Marcelka z okazji 6 w suwaczku :tak:no i trzymam kciuki za impreze, napewno wszystko się uda :-) Ja uwielbiam takie niespodzianki robić i sama też lubie być zaskakiwana ;-)

Ida
, tak ja jeszcze z tych cycowych ;-) a o solarium już gdziesz tutaj pytałam, bo właśnie miałam obawy jak to jest, ale z tego co dziewczyny pisały i nawet jakiś artykuł wstawiały, to można tylko nie za długo i trzeba brodawki chronić. Ja to i tak tylko na 5 minut chodze bo nie dość że blada jestem to jeszcze mam strasznie wrażliwą skóre i zawsze się boje poparzyć :baffled:
no i jeszcze raz gratki dla Inki z okazji suwaczka :-) bo chyba nie zauważyłaś w moim porannym poście :-(

happybeti, no nareszcie twoje kochanie wraca, super :-)

margeritta, przytulam!

makuc,
ciebie tez przytulam i łącze się w bólu niewyspania :no:

emiliab
, a tobie zazdraszczam tych spokojnych nocek :zawstydzona/y: ehh kiedy to było ...

dobra uciekam bo moja niedobrzyzna się już wydziera a tatuś dzisiaj wrażliwy na hałasy ... kacyk hehe ... chyba zaraz pranie wstawie i garami postukam :-D

ulisia, ida gratuluję 6 dzieci:-)
aniawa trzymam kciuki żeby wszystko poszło po waszej myśli!!! i wszystkiego naj naj naj!!!!!

mała znów niejadek za to wczoraj dała czasu z jedzeniem. i jakaś taka senna dziś. ehh

ROXANKA 19 dzieci będzie chrzczonych???? wow!!!
wróciłam z rossmana ;-) dzięki HAPPYBETTI za dokładne instrukcje, bo inaczej na bank bym nie wiedziała co brać.
chyba Wam nie pisałam, ale pare dni temu po tym jak któraś z Was (przepraszam, że nie pamiętam która :-( ) pisała o ziemniaczkach duszonych z cebulką to ja sobie takie zrobiłam i... zakochałam się!!!! :-):-):-):-):-) uwielbiam takie rzeczy, bez mięsa i w ogóle super pyszne.
Pudzian przekręcił się z brzucha na plecy pierwszy raz w życiu, ale nie widziałam tego niestety :-( i podejrzewam, a wręcz prawie jestem pewna, że to przypadkowo i przestraszony był. Ja zobaczyłam dopiero jak się odwróciłam, a on już był na plecach na wykładzinie obok maty
[edit] chciałam jeszcze podpytać te, które robią albumy czy to nie przeszkadza, że te kroniki nie mają przecież takich pergaminowych kartek jak są w albumach???

a IDUŚ wiesz co kochana, jak tak czytam, np to, że Ineczka nie lubi się nawet przebierać to ja myślę, że naprawdę jestem na wakacjach. moje dziecko od ponad godziny zajmuje się sobą na podłodze.

no i samą mnie tu zostawiłyście ;-) nieładnie ;-)
ponawiam pytanie - czy wiadomo co z MINIU?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! M. myje okna, udało mi się go zmobilizować i... w połowie pracy wpadły znajome, niezapowiedziani goście. Uprzedzone ze robota wre. Miło.
Michalinko, Marcelku - gratuluję pięknego wieku!!!
Znikam nadrabiać wątek i sprawdzić jak Małej Mi poszło :-)

Juz nadrobiłam - Mała Mi GRATULACJEEEEEEEEEEE!!! :))))))))))))

dobranocka Justysia ma gorszy dzien , oby po spaniu jej się odwrócilo. A Ty jak się czujesz? Konczysz już pomału pierwszy trymestr :-)

DOBRANOCKA jak Ty się czujesz??

Czuję się nie najgorzej, choć jak dopada mnie rzygaczka ciążowa to nie jest wesoło...

Dobranocka a dawałaś Justynce coś przeciwbólowego?

No nie dałam. Wyszło na to że to chyba nie zęby.

Dobranocka a jak Twoje samopoczucie? Twoja córcia pewnie ma zły dzionek a jak zębiska to nie zazdroszczę, bo właśnie u Nas ta kwestia na topie.

Justyna zlikwidowała sobie sen między 10 a 11 rano, zasypia dopiero w ten sen od 13 do 16, teraz ciut wcześniej bo ok. 12:30, ale pewnie to ją rozdrażniło. Cóż, sprawdza się, że sen dziecka zmienia się tak jak pory roku.

dobranocka- a Twoją Justysię proszę żeby mamusi też dała odpoczywać i zarazem swojej siostrzyczce/braciszkowi :)

przekazałam - chyba posłuchała bo spała jak anioł 3 godziny :D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam- z tego co nadrobiłam to:
Michalinko Marcelku- gratulacje z okazji 6.
Mała Mi - gratulacje - a tak się bałaś tego egzaminu:)
ANIAWA wszystkiego naj...
ROXANkA 19 dzieci będzie chrzczonych- masakra- ile to potrwa?
To chyba na tyle - u nas pogoda do "tyłka" świeci słońce ale wieje wiatr.Siedzimy same baby w domu- mąż na działce walczy z przyłączami do naszego nowego domku-woda i ścieki.
Kurczę jutro kończy mi się urlop.Od poniedziałku teoretycznie do pracy-idę na L-4.Muszę dociągnąć jakoś do końca roku szkolnego.Nie lubię takich kombinacji.Także w poniedziałek idę do lekarza mam nadzieję że mi da 10 dni wolnego -do przerwy świątecznej.
Miłej soboty życzę.

Ostatnia edycja:
Do góry