reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dobry wieczór!
zaglądam w biegu, bo niedawno wróciłam od Siostry, gdzie przesiedziałam cały dzień.
Ona coś musiała pozałatwiać a ja siedziałam z czwóreczką małych kobietek (jazgoczą jak rasowe dziewoje!)
Wróciłam i padam z nóg ale dzień zaliczam do jak najbardziej udanych.
Szwagier miał 30 urodziny wczoraj, więc dzisiaj załapaliśmy się jeszcze na torta. Wyjątkowo niekonwencjonalny i wyjątkowo pyszny sernik na zimno... Mniam!
A teraz lecę najeść głodomorrrrę i poprasować.
M. wybył do przyjaciela na wieczór, wiec słomiana wdowa jestem ;-P Napisałam żeby mi dał znać jak będzie wracał, to kochanków wyrzucę hehe ;-) A zeby moim słowom stało się zadość - idę romansować z żelazkiem i deską do prasowania.

reklama
makuc apeluję o zmianę avatara!!! Przeraża mnie :-)

natolin gonimy 9340g i 72,5 cm... 100g i 0,5 cm... a ważyliście się w Pampku czy bez?

Rzutka zaraz wklepię na kulinarnym, tzn. jak Artka położę około 22?

dorisday dzięki za kciukasy!

Dziękujemy WSZYSTKIM za życzenia i gratulacje z okazji naszego pół roczku :-) To było najpiękniejsze 6 m-cy mojego życia, i wiele wiele kolejnych przed nami :-)

My po wizytach. U hematologa przyzwoicie, choc marzy mi się wreszcie norma... dziękujemy wszystkim za modlitwy :-) Następna wizyta za 2 miesiące. Mamy podany jadłospis, chętnie się podzielimy... Zostałam poproszona o dalsze karmienie cyckiem... bo Artek taki duży 90-97 centyl...
Idziemy się myc :-)

Mamaagusi my kupiliśmy Bobodent.Dawno temu Dobranocka pisała na innym wątku,że Bobodent można częściej użyć w ciagu dnia,niż innych środków,bo ma taki skład.My raz stosowaliśmy po ataku niesamowitego płaczu(jak przy szczepieniu) i mały uspokoił się w ciągu 5 minut i zasnął na rękach.

A u mnie...szkoda gadać.Powiem tylko tyle moja praca byla dla mnie ważna,zabierałam stosy papierów do domu,siedziałam po godzinach,stawiałam czoła niezadowolonym klientom firmy,brałam wszystko na siebie...dlatego że lubiłam to co robiłam i mialam to poczucie obowiązku,że ma być zrobione i koniec...teraz bardzo żaluję,że zmarnowałam tyle energii i dałam tak wiele z siebie dla tej pracy.Bardzo się pomyliłam,wcale nie byłam ważna,niezastąpiona i potrzebna...bardzo się zawiodłam i jest mi najzwyczajniej przykro jak moj szef obecnie postępuje.NIe wrócę tam,nie ma takiej opcji.Na tym kończe temat,w razie jakby ktoś mnie podczytywał,chociaż raczej wątpię.:-(

Pogapie się na Lejdis,może mi poprawią te wariatki humor. Pa dziewczyny

Hej dziewczynki.
Dzisiaj miałam tylko jedne ćwiczenia na szczęście. Jutro mam wykład ale i tak nie idę bo jedziemy na ten pogrzeb a w niedziele mamy wolne i mam nadzieję że będzie ładna pogoda bo mój mąż chce nas zabrać na spacer.
Około 11 musimy małego jutro odstawić do żony mojego kuzyna (wczoraj my im pilnowaliśmy dzieciaków) a oni jutro zaopiekują się moim skarbem.
Przed chwilą wyszłam z kuchni bo porobiłam trochę kombinacji jedzeniowych dla małego. Ciekawe czy mu będą smakować :)

Sugar, wszystkiego Naj dla Artka!! Jaki to jadłospis dostaliście :)?
dorisday- słonka dla Ciebie.
natolin- waga Piotrusia superowa, ale dziewczyny mają rację teraz nasze dzieciaczki już będą mniej przybierały na wadze, już nie w takim ekspresowym tempie. U nas na liczniku jest około 7500g :)
makuc- piękną masz teściową, jej uroda mnie powala na kolana hihi :)
dobranocka- to ja się przyłącze do Ciebie bo uruchumię zaraz żelazko i zabiorę się za tą stertę rzeczy do prasowania.
czarodziejkaM jest mi niezmiernie przykro :( Twój szef to pal... w takim razie że nie potrafi docenić oddanej w pełni pracownicy.

sugar ode mnie tez wszystkiego najlepszego z okzaji przezycia 6 wspanialych miesiecy z Artkiem

czarodziejka przykro ,ze tak sie zawiodlas tym bardziej,ze tyle serca wlozylas w swoja prace

doris mam nadzieje,ze niedlugo bedzie duzo lepiej,buziak dla Ciebie

Tez ogladam Lejdis po raz niewiadomo ktory ale uwielbiam caly czasss...
a i dziulce zazdroszcze,ze do niej kolezanka przyjezdza i rodzina z Polski.Tez bysmy chcieli,zeby ktos do nas przyjechal a jakos tak nie wychodzi...:-(

Uwielbiam ten tekst"no ale f...a sobie nie dorobie" :-D:-D:-D:-D i "wiem co czujesz ja czuje to samo....i z tym zubrem hahhahaha

Witam!

Ja tylko ne chwilkę...

Dawno mnie tu nie było :-) Nie miałam czasu napisać ale wczoraj trochę poczytałam więc mniej więcej wiem co się u Was działo :-):tak:

Wzięłam się za wiosenne i świąteczne porządki :-) I wkurzyłam się bo w poniedziałek umyłam okno w kuchni i już jest brudne :wściekła/y::baffled: Wrrrr...

A tak poza tym to mały zdrowy (zaliczyliśmy tylko mały katarek...) i nawet grzeczny :-)

witam wieczornie:)

MAKUC ja pierdziele!!!!!!!!!!!!krem na zmarszczki ci nei podzialal????????????????????????? moj ty Boziulku jak ty wygladasz kochana....te nieprzespane noce daly ci w dupsko...:-D:-D:-D:-D:-D:-D

SHENNEY fakt ze przyjedzie tata -bo to w koncu jestem jego jedyna corka a Leane jedyna wnuczka wiec nie moze na chrzcie go zabrknac, a przyjaciolka przyjedzie z facetem i dzieckiem jak ochrzesna , bo tak to teraz z tego co pisala jej facet mial problem z urlopem i na szczescie go wyrwal(w innym razie ona miala sama przyjechac z synkiem i moim tata), a reszte rodziny-kuzynka z mezem i corka 13 letnia, moja chrzesna z mezem oraz mojej mamy brat z zona -najblizsza rodzina nie byli u nas nigdy i nie wiem kiedy beda. mysla ze my jak jedziemy do PL to mamy blizej niz oni do nas i podroz pewnie za free. na wesele nam wyslali pieniadze i nei przyjechali. teraz na chrzciny kuzynka wyslala nam prezent dla Leane. mamy brat puki co nic i pewnie nie wysle nic jak znam zycie. szkoda ze tak podchodza do tego glupio, bo finansowe warunki maja, zeby przyjechac. na wesele moj wujek chcial przyjechac to jego cudeowna zona powiedziala ze ona chce jechac do turcji dupe w morzu grzac....szacunek jak diabli, a swoja droga jak ktos do nas przyjezdza to przeciez spia u nas, jedza u nas wiec nie musza nic placic jesli by o to chodzilo. kazdy ciagle gdera ze tak daleko mieszkamy, ze czemu nie w PL. chyba by mnie musialo posrac doslownie mowiac zeby wrocic do PL na stale!! o nigdy!!!! jakby tu we FR zycie sie popierniczylo to byle jaki kraj byle nie PL. z Polski to lubie tylko zarcie piwo i moich przyjaciol. ehhhhhhhhh szkdoa gadac.

Hej,

Witam się ponownie;-) Co prawda pisałam dawno i tylko parę razy,ale mam nadzieję,że nie będziecie mieć nic przeciwko,że do was dołączę ;-)
Moja Majeczka jest oczywiście z października;-) Ma teraz 7650 i 69cm ;-)
A oto mój słodziak :-)

sdc11109.jpg

sdc11110.jpg

sdc11111.jpg

sdc11112.jpg

Aniawa u mnie w szkole była zarówno religia jak i etyka ;-)

Melduje się że połowa dnia upłynęła na zakupach (znowu szastam kasą której i tak brak:wściekła/y:). Musiałam jednak zakupić coś na jutrzejszy wieczór panieński bo idę na disco a w dresie mnie niestety nie wpuszczą...a szkoda;-)Byłam z Miłoszem-jednak on to typowy facet-nie lubi sklepów (od teraz będzie zostawał z babcią albo tatusiem)bo niestety przez jego humorki nie udało mi się w pełni cieszyć z buszowania:tak: A teraz dziecie właśnie usnęło a ja chyba napije się piwa bo ząbkowanie mojego lub jakiś kolejny skok doprowadziły mnie dzisiaj do kur.wicy...myślałam że padnę z wycieńczenia( i żeby nie było-swoją złość wyładowywałam na sobie i na rzeczach martwych a nie na młodym):wściekła/y:;-)

reklama
dziulka no do nas tez wszyscy maja bardzo daleko...tomek zaprasza swojego brata juz 2 lata i ciagle strasznie zajety i nie ma czasu,jego mama tez mysli,ze to koniec swiata i nie moze domu zostawic;-).i tez mysla,ze my mamy taniej i blizej do nich bo wczesniej zawsze sie jechalo na swieta czy wakacje,zeby sie z nimi zobaczyc a teraz stwierdzilismy,ze nie bedziemy jezdzic jak zatesknia to sami moga do nas przyjechac.Moi rodzice chetnie by przyjechali ale ja jakos nie za bardzo mam na to ochote,chociaz tak juz mi brakuje kogokolwiek,ze moze powiem im ,zeby wpadli w wakacje na pare dni.Czasem jest mi smutno,ze ani jedni ani drudzy dziadkowie nie widzieli do tej pory wnuczka(nie liczac skypa) a wnuczek ma juz pol roczku...
ale mowi sie trudno..Co do powrotu to my myslimy nad tym:baffled:

Do góry