reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

Asionek mnie wlasnie strasznie biodra bola jak za duzo na boku leze, jak mam poduszke miedzy kolanami to troche mi lepiej.

Marti my mamy zolwia ladowego i na szczescie nie wyje :-) ale czasami przez cala noc probuje przekopac sie przez scianke akwarium, taki odglos pazurow na szkle tez masakra hehe

Też mnie bolą biodra i kuje właśnie tam na dole jak ciagle tylko na jednym lub na drugim boku.
To ja już wolę mojego psa od tego drapania brrrr:-D

reklama
witam kobietki :)

ja tez zasypialam bardzo czesto na brzuchu,ale ostatnio cos mi nie idzie,bo jak sie poloze,to jakbym pod brzuchem miala jakis kamien....juz niewygodnie,dzidzia za duza i gniecie moje bebechy :p i musze kombinowac...i leze taka skrecona,ze nogi leza sobie tak jak na boku, glowa i rece na poduszce jak na brzuchu,a brzuchol wtedy sie uklada tak,ze sie nie gniecie :-D

u nas wczoraj normalnie lato...w cieniu 25 stopni, cieplutki wiaterek, a na sloncu termometr zatrzymal sie na 50 stopniach,bo mu sie skala skonczyla :-D i pokazywal to 50 stopni az do 17:00,pozniej powolutku w dol :) tak wiec wczoraj plazowalismy sobie :) dzis za to wrocila deszczowa norweska wiosna,a za oknem zamiast 25, to 13 stopni :p ale co sie opalilam to moje :-D

w ogole wczoraj maz poszedl wieczorem do tesciow cos zaniesc i wrocil taki wkurzony....ja zdziwiona pytam go o co chodzi....i mowi,ze zaczeli mu robic wyrzuty,ze na tak dlugo jedziemy na wakacje do Polski...znaczy sie ja z mlodym...bo juz wczoraj zarezerwowalismy bilety na prom, i jedziemy na poczatku lipca razem,ale moj ma tylko 3 tyg urlopu,wiec pod koniec lipca wraca, a we wrzesniu mamy to wesele mojej siostry,wiec zebym ja sie nie meczyla juz jezdzeniem w ta i z powrotem,to ja z mlodym zostajemy,a pod koniec sierpnia moj jescze raz przyjezdza na 1,5 tygodnia i wtedy po weselu wracamy razem.....i moja tesciowa jakies wyrzuty,ze za dlugo bedziemy w Polsce sami....kur... a co im do tego?? ja im nie planuje urlopu,wiec niech oni sie od mojego odwala.....no i Krzychu im powiedzial,ze pieprza glupoty i maja sie nie mieszac i poszedl :-D i jestem z niego dumna :)
moja tesciowa w ogole ma to do siebie,ze bardzo lubi sie mieszac do wszystkiego...no i moj sie przyzwyczail,i mimo,ze mnie to wkurza,to zazwyczaj nie komentuje...wiec musialo go to niezle wkurzyc,skoro zareagowal :)
ale sie rozpisalam :-)

milego dnia zycze :)

o matko hehee, to niezla noc mieliscie :)
ja juz nie sypiam na brzuchu , jakos sie boje
na plecach pisze zeby juz po 4 miesiacu tez nie spac ...
i tak spie na bokach , a rano boli mnie wszystko tam i biodra tez :(
macie tak moze ??[/QUOTE]
Asionek ja tak mam ,biodra mnie rwa po calej nocy jak cholera,chodze potem na sztywniaka pare minut.Ale w nocy jak sie przebudze to klade sie na plecach na chwile,bo inaczej nie zasne,ale mam wyrzuty sumienia.
Wiecie dzisiaj nad ranem mialam wrazenie ze mlody ,albo glowka albo dupka wypiol sie z jednej strony,. tam mialam twardy brzuch a z drugiej flak.

U dentysty wczoraj super,wreszcie znalazlam dentystke idealna do dzieci,wypytala sie go o historie zycia,dala sie pobawic tymi wszystkimi odssysaczami ,a pozniej powiedziala ze ma zeby w super stanie.I nie ma potrzeby wyrywac bo on ma jeszcze prawo miec mleczaki ,a pozatym juz sie lekko ruszaja trzy.
Tylko na zdjeciu rentgenowskim wyglada na to ze ma jednego zeba na podniebieniu!I on moze wyjsc ,ale nie musi.I mi dala skierowanie do chirurga szczekowego zeby to obejrzal.Teraz wzielam termin dla siebie i Marcela,ale to dopiero na koniec miesiaca.
Teraz jeszcze raz badanie sluchu u Sebastianka i jezeli nadal ma wode ,to chyba bedzie mial maly zabieg pod narkoza.Giulek i Marcel juz to mieli .Tutaj nagminnie wszczepiaja taka jakby uszczelke ktora zapobiega zbieraniu sie wody w uchy i dzieki temu zapaleniu ucha srodkowego.Musze umyc wlosy ,nienawidze rozczesywania:-p

gugula - moja teściowa się mnie boi i nie wtyka nosa w nieswoje sprawy bo na mojego M nie mogę liczyć on zlego slowa na mamę nie powie chocby nie wiem co tak sobie go wyhowała a u mnie w rodzinie troche inaczej bo jest zasada co w sercu to na języku i jak mi cos nie pasi to rodzic czy nie walę z mostu

ja zawsze mojej mamie tez potrafilam powiedziec jak mi cos nie pasuje...moj zazwyczaj jak mu cos nie pasuje to tez powie..problem z tym,zeby on faktycznie stwierdzil,ze cos jest nie tak :-D bo on zazwyczaj mi wmawia ze ja wyolbrzymiam i on nie widzi problemu :-D po prostu mysle,ze on po tylu latach to sie na tyle przyzwyczail do zachowan swojej matki,ze go tak nie raza jak mnie...dla niego zazwyczaj to jest normalne...ale juz wczoraj wiem ze sie wkurzyl :)
ej no, ostatnio oni sobie zdecydowali,ze oddadza nasz piekarnik mojej szwagierce....no kurde...on co prawda stoi nieuzywany teraz,bo na tym mieszkaniu teraz mamy caly sprzet i nie bylo potrzeby go tu ladowac,no ale bez jaj...najpierw sie rozmawia z nami,a oni obiecali jej,ze jej go przywioza,bo ona od czerwca bedzie mieszaknie wynajmowac....no i czy to jest normalne zachowanie?

ja mam męża jedynaka to nawet się nie wypowiadam jaka jest teściówka.... chciałaby nam życie ułozyć po swojemu... razem z wybaniem imienia dla dzieciaków i w kórym miejscu ma mi wisieć lustro w domu....ale się nie daję....:)

a ja mam złotą teściową.. ale teścia już nie..

gosiane remontu nie trzeba na razie, tylko odświeżymy i sprzątanie.. za jakiś czas wyremontujemy sypialnię i pokój didusia i panele na podłogi położymy bo tam są wykładziny. Łazienka i wc w płytkach, kuchnia gotowa z meblami na wymiar więc tylko urządzamy :)

na brzuchu nie śpię w ogóle, nawet nie mogę się położyć bo piłkę czuję. W ogóle jak jestem zgarbiona albo w aucie siedzę to też się didowi nie podoba.

Ostatnia edycja:
reklama
Uwielbiam spać na brzuchu ale ostatnimi czasy już mnie boli jak się tak położę i w nocy mi się śni że ktoś zgniata mi brzuch. Też się tym martwię i zaczęłam się kontrolować, budzę się kilka razy w nocy przy zmianie pozycji

ja odkąd zaczęłam przypuszczac ze jestem w ciąży to nie śpie na brzuchu...
choć to była moja jedyna pozycja w jakiej usypiałam...
teraz z takim bebechem to nie wiem jak Wy dajecie rade nawet sie położyć...u mnie to jakbym spala na piłce od siatki lub kosza....

Aga w mojej knidze pisze , ze wlasnie od 18tc dziecko uczy sie czkac :) tak wiec jak najbardziej mozliwe !! nawet mozna poczuc szczegolnie w kolejnej ciazy :) fajnie ci !!

o matko hehee, to niezla noc mieliscie :)
ja juz nie sypiam na brzuchu , jakos sie boje
na plecach pisze zeby juz po 4 miesiacu tez nie spac ...
i tak spie na bokach , a rano boli mnie wszystko tam i biodra tez :(
macie tak moze ??

Aha!!!!czyli jest to możłiwe...ja w tej ciązy nie studiuje żadnych podreczników,wiec nic nie pamietam..ale to z rana to było mega zabawne;)

co do spania,ja z racji potwornych bóli kręgosłupa nie dam rady spać na plecach...
tylko na bokach śpie...i tez mnie biodra bolą rano,ale później przechodzi;)

moja tesciowa w ogole ma to do siebie,ze bardzo lubi sie mieszac do wszystkiego...

U dentysty wczoraj super,wreszcie znalazlam dentystke idealna do dzieci,wypytala sie go o historie zycia,dala sie pobawic tymi wszystkimi odssysaczami ,a pozniej powiedziala ze ma zeby w super stanie.I nie ma potrzeby wyrywac bo on ma jeszcze prawo miec mleczaki ,a pozatym juz sie lekko ruszaja trzy.
Tylko na zdjeciu rentgenowskim wyglada na to ze ma jednego zeba na podniebieniu!I on moze wyjsc ,ale nie musi.I mi dala skierowanie do chirurga szczekowego zeby to obejrzal.Teraz wzielam termin dla siebie i Marcela,ale to dopiero na koniec miesiaca.
Teraz jeszcze raz badanie sluchu u Sebastianka i jezeli nadal ma wode ,to chyba bedzie mial maly zabieg pod narkoza.Giulek i Marcel juz to mieli .Tutaj nagminnie wszczepiaja taka jakby uszczelke ktora zapobiega zbieraniu sie wody w uchy i dzieki temu zapaleniu ucha srodkowego.Musze umyc wlosy ,nienawidze rozczesywania:-p

Karolina,moja mała ma właśnie tego dodatkowego zęba:baffled::baffled::baffled::baffled:
Wyrósł jej centralnie z a przednią jedynką z podniebienia...trzeba bedzie go wyrwać zeby nie krzywił innych ząbków...własnie w piątek mamy wizytę u ortodonty...boje sie jak cholera...

ja mam męża jedynaka to nawet się nie wypowiadam jaka jest teściówka.... chciałaby nam życie ułozyć po swojemu... razem z wybaniem imienia dla dzieciaków i w kórym miejscu ma mi wisieć lustro w domu....ale się nie daję....:)

i słusznie!!!!!Współczuje takich teściów....Ja mam zarąbistych:)

mam lenia laski....
tyle rzeczy chciałabym zrobić a siedze durna przed kompem...

Do góry