reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Obstawa! Nie chce być może niemiła, ale czasem jak słysze od pojedynczych mam, że nie dają sobie rady i muszą im pomagac wszystkie babcie, ciocie itp. to mi się scyzoryk otwiera w kieszeni. Ja na ostatnim szczepieniu byłam z dziewczynami sama - choć jedna chodziła, druga nie. Nikt mi nie pomógł rozebrac i ubrac czy chociazby przytrzymac tej nie chodzącej, żeby na podłodze nie siadała kiedy trzymałam drugą na szczepniu. I dałam sobie radę choć umęczyłam sie troszke.

reklama
ale tu ruch dzis...:tak:

madzia842....u nas natomiast ten bujak byl w uzytku calutkie tamte lato. Dziewczyny odkad go dostaly nie bylo dnia zeby sie nie bujaly. Zobacze jak bedzie w tym roku bo mamy go w Polsce, z tym ze nasz jest chyba ciut wiekszy.

Co do artykulu to ja takie czytam ale jakos nie biore do siebie. Wkurza mnie wlasnie takie ogolnikowanie wszystkich blizniakow i wspaniale rady!
Na pewno nie mam zamiaru malych rodzielac....nie widze takiej potrzeby.
Co do ubierania nie tak samo u nas naprawde jest strasznie trudno. Jest placz, rzucanie sie na podloge- diewczyny musza mniec te same rzeczy.....
Ostatnio nawet slomki do picia musza byc w jednakowym kolorze..:sorry2:
Staram sie bardzo wprowadzac im rozne rzeczy typu kubki, talerze, szczoteczki w innym kolorze- i z tym raz jest lepiej raz gorzej. Ogolnie utarlo sie ze Amelia ma wszystko co rozowe a Ala niebieskie....

aga....nooo ja tez pewnie bym nie przeszla obok takiego komentarzu obojetnie..:-p

Załączniki

• DSC07887.jpg
    DSC07887.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 56
Laski nikt nie każe wam rozdzielać klonów :tak:
ja rozdzielę bo Pawełek jest dominatorem i to kolosalnym a Kubuś zaś,Kubuś to jest Kubuś na swoje zawsze wyjdzie.

hej
aga71 witaj, ja Ciebie oczywiście poznaję z FB i z bliźniakow;) A teraz Ty rób śledztwo ;)
juz sie zastanawialm cyz nie powinnam się zkoncentrowac na jednym forum, tu jest mnie więcej, tam więcej mam, chociaż rzadziej aktywnych;) ale skoro Ty rozszerzasz swoje zainteresowania to może i mi się uda jakoś dotrzymać :DDD

Marta mam Cię :laugh2::-D
nie było trudno :)
Nie kombinuj i zapisuj się na ładowanie akumulatorów :)

Kurcze mam nadzieje że gafy nie palnełam ale nikt mi tu nie pasuję oprócz ciebie i zgadza mi się parę faktów,do sexownych za rok - będę trzymała miejsce i jeśli to ty to za rok spotkamy się w Lublinie

Ja lubie obejrzeć ,,świat według dziecka", ale osobiście jechałoby mi to po ambicji, gdyby ktoś obcy, uczył mnie bycia matką.
Bo tak jak ma byc zle że siostra pomaga bratu, to rozdzielając to uczymy równiez że nie nalezy pomagać? Uważam że blixniaki to tak samo jak normalne rodzeństwo, sami sobie uregulują i poradzą, ja ingeruje tylko jak zaczyna się przeginać, zazwyczaj zsoatwiam ich samym sobie i ucze sobie radzić.

moniora - mnie nie znajdziesz :)

Jola - czy dziewczynki na bujaczku mają sandałki Befado? Takie w kropeczki? Jak się sprawują jeśli to one? Zastanawiam się nad zakupem.

reklama
Marta mam Cię :laugh2::-D
nie było trudno :)
Nie kombinuj i zapisuj się na ładowanie akumulatorów :)

Kurcze mam nadzieje że gafy nie palnełam ale nikt mi tu nie pasuję oprócz ciebie i zgadza mi się parę faktów,do sexownych za rok - będę trzymała miejsce i jeśli to ty to za rok spotkamy się w Lublinie

dobre trafienie. a jaka to okazja za rok w LU????

Kurcze,dziewczyny...Tak rozglądam się na FB i nie mogę,żadnej z Was znaleźc:zawstydzona/y:

mnie juz znalazlas. A moze tak na grupie takie namiary chcecie???

dawac mi tu kto chce jeszcze zaproszenie na zamknieta galerie???

co do porad to ja na razie jestem na etapie niepewnosci i chetnie slucham, ale tez krytycznie patrze. ostatnio czytalam taki artykul nt rywalizacji miedzy blizniakami i z przykroscia odkrylam ze masa stereotypow a niby taki uczony....

Do góry