sarka
trójkowa mama
och tak tak, bardzo przeżywają i wbrew pozorom bardzo dużo widzą i wiedzą!!! Czasem mi głupio się zrobi jak mnie dziecko zmoralizuje, do tego ma rację:-/
Moja Milcia dziś duuużo śpi, ona raczej z tych niespiących a dziś spała od 8 do prawie 11 potem rodziocom się na spacerze z 20 min zdrzemneła i teraz śpi już od 16....
ja czuję się fatalnie, jejku żeby ona się nie pochorowała
M już sie wypiracił, wrzucę wam fote na zamknięty;p
Moja Milcia dziś duuużo śpi, ona raczej z tych niespiących a dziś spała od 8 do prawie 11 potem rodziocom się na spacerze z 20 min zdrzemneła i teraz śpi już od 16....
ja czuję się fatalnie, jejku żeby ona się nie pochorowała
M już sie wypiracił, wrzucę wam fote na zamknięty;p

! Pani w przedszkolu poinformowała mnie, ze dziewczynka z grupy Mateusza ma szkarlatynę. Tak czytam w tym necie i czytam i nie mogę znaleźć ile czasu może taka osoba wcześniej zarażać(ile w sumie to jest napisane, nawet do 4 tygodni), w sensie ile czasu obserwować młodego i po jakim czasie można stwierdzić, że nie podłapał.
. Czyli jeśli przez tydzień nic się nie będzie działo w przedszkolu to można powiedzieć, że zachorowań póki co nie będzie.
. Była gorączka, wymioty, zawalone gardło, ten nalot na języku a potem był czerwony. Tylko wysypki nie było
.
a na weekendzie w szkole siedziałam a w niedzielę po zajeciach jeszcze zakupy obuwnicze dla Amandy poczyniliśmy a w poniedzięłk pojechaliśmy do baby fanta i Martyni Biedroneczke kupiliśmy: