reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Nie, będzie się liczyć tylko te miesiące po zmianie stosunku pracy, czyli z umowy o pracę na czas określony, moim zdaniem. Bo skoro nam się nie liczy chorobowe, to Tobie pewnie też nie, a coś takiego słyszałam. Ewentualnie od stycznia się będzie liczyć. Ale faktycznie zadzwoń do ZUS

reklama
No ja już po wizycie i jestem szczęśliwa!! Chociaż w sumie nic interesującego mi nie powiedział oprócz tego, że ciąża ma tyle ile z moich wyliczeń wynika czyli 6-7 tydzień :D USG było dopochwowe, mąż ze mną nie wchodził ale dostałam już pierwszą fotę, następną wizytę mam za 2 tygodnie (16.06.) i stwierdził, że będzie już więcej widać... Fasolka mierzy 6,3mm i pierwsza data prawdopodobnego porodu na 23.01.2012 :D oczywiście skierowanie na kupę badań i aż się boję ile to może wszystko kosztować :dry:

Uciekam spać,miłej nocy życzę!!!

Ostatnia edycja:
donia i magda wczesniej nie robilam pomiaru temperatury bo dopiero w piatek dostalam termometr... wczesniej szukalam i nigdzie nie bylo... jedynie w dniu kupienia sprawdzilam czy dziala ale to bylo popoludniu i nie lezalam wczesniej i wtedy pokazal 37.51 ale tego nie uznaje bo to nie bylo po spaniu... no niewiem wlasnie kiedy bedzie lub czy byla owulka bo w piatek zrobilam test owu i pokazaly sie dwie kreski ale nie az tak ciemna ale w niedziele byla jasniejsza niz ta piatkowa a wczorajsza byla podobna do niedzielnej ale bladsza leciutko wiec niewiem czy owu byla czy dopiero bedzie...;-/ bo w sobote u rodzicow lekko mnie podbrzusze pobolewalo... wiec niewiem co myslec ...

donia i magda wczesniej nie robilam pomiaru temperatury bo dopiero w piatek dostalam termometr... wczesniej szukalam i nigdzie nie bylo... jedynie w dniu kupienia sprawdzilam czy dziala ale to bylo popoludniu i nie lezalam wczesniej i wtedy pokazal 37.51 ale tego nie uznaje bo to nie bylo po spaniu... no niewiem wlasnie kiedy bedzie lub czy byla owulka bo w piatek zrobilam test owu i pokazaly sie dwie kreski ale nie az tak ciemna ale w niedziele byla jasniejsza niz ta piatkowa a wczorajsza byla podobna do niedzielnej ale bladsza leciutko wiec niewiem czy owu byla czy dopiero bedzie...;-/ bo w sobote u rodzicow lekko mnie podbrzusze pobolewalo... wiec niewiem co myslec ...

moim zdaniem dopiero rośnie u Ciebie pęcherzyk i skok dopiero nastąpi, no chyba, że masz krótkie cykle
a test owu jest pozytywny jak testowa jest ciemniejsza od kontrolnej, jakich testów używasz?

LH test domowe labolatorium.. wlasnie niewiem jaki dlugi cykl bede miec ostatnio mial 25dni wczesniejszy 29 a jeszcze wczesniejszy28dni

no wiec co do sluzu to w niedziele wieczorem i wczoraj bylo go pelno i ciagnacy i przezroczysty... wiec niewiem a przedchwilka zabolal mnie tak jajnik ze hej... nic nie kumam...

no wiec co do sluzu to w niedziele wieczorem i wczoraj bylo go pelno i ciagnacy i przezroczysty... wiec niewiem a przedchwilka zabolal mnie tak jajnik ze hej... nic nie kumam...

śluz a`la białko jaja kurzego pojawia się na ogół nawet do 3 dni przed owulacją i wyznacza dni płodne. Teraz jak będziecie współżyli to ten śluz zapewnia prawidłowe warunki dla przeżycia plemników

przytulanko bylo w piatek i wczoraj w nocy :-) i bedzie jutro albo po jutrze :-) mam nadzieje ze nie omina plemniczki owulacji:-) dziekuje za pomoc :-) ale czyli jesli teraz bedzie wzrastac temperatura to znaczy ze owu byla czy jak ??

reklama
przytulanko bylo w piatek i wczoraj w nocy :-) i bedzie jutro albo po jutrze :-) mam nadzieje ze nie omina plemniczki owulacji:-) dziekuje za pomoc :-) ale czyli jesli teraz bedzie wzrastac temperatura to znaczy ze owu byla czy jak ??

tak, teraz jak skoczy temp. o co najmniej 0,2 st. C i utrzyma się przez co najmniej 4 dni to znaczy, że była owulacja, a przytulanka kontynuujcie, u nas zaskoczyło jak współżyliśmy co dwa dni
powodzenia
idę lulu

Do góry