reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czarodziejka narazie jak nie wiem jaka plec to wierze ze to dziewczynka
a jak sie okaze ze chlopak to wtedy bede sie martwic
teraz do tego inaczej podchodze
i lepiej sie z tym czuje
bo ja naprawde jestem z tych co w glowie teraz nic innego nie maja tylko corka
ludzie wokol mnie mowia ze takiej drugiej nie znaja
co by tyle o planowaniu wiedziala
i tak na plci zalezy
ale wiekszosc z nich ma parki lub corki
wiec oni nie wiedza co to znaczy

reklama
Jagienko no to szkoda z tym rutinoscorbinem. Co do pracy to ja też się troche przewijałam.Najdłużej pracowałam na oddziale hematologii dziecięcej 4lata. Potem parę miesięcy na chirurgii męskiej i damskiej a teraz na reumatologii dziecięcej bo jednak najlepiej mi się z dziećmi pracuje. P.S. Ja też 159 i 36r.;-)
Beatka i tak trzymaj dopóki nie wiemy to wierzmy w to ,że nam się udało:tak:
Dobra kochane spadam spać papa

Dzień dobry :happy2:

jagienko to chyba wlasciwie pomyslane .....wyobrazasz sobie wzrost ktory masz i nozki ktore masz z rozmiarem stopy 40?:-D

No może nie 40 ale tak 37 mogłoby być bo ciężko buty dobrać :sorry2: sportowe np często kupuje w dziale dziecięcym :baffled:

teraz na reumatologii dziecięcej bo jednak najlepiej mi się z dziećmi pracuje.

To tym bardziej podziwiam i chylę czoła..to naprawdę ciężki kawałek chleba...a teraz też pracujesz czy jesteś (albo wybierasz sie) na zwolnienie?

I co...ja znowu pierwsza? U mnie robót na dachu ciąg dalszy,dopóki nie skończą nie pośpię dłużej jak do 6.00 :cool:
Wczoraj postanowiłam poprasować część ubranek małej i od tego stania przy desce tak mnie bolał wieczorem krzyż że poszłam spać po 21.00...
Nie mogę się doczekać 22 lipca...będę miała mężusia na tydzień :-D

Ostatnia edycja:
ja sie witam z rana z herbatka

Jagienka piekna sprawa prasowac dziewczece ubranka
takie slodkie sa
ja tez mam pare czasami zerkam na nie :tak:

zaraz zaprowadzam chlopakow do szkoly i przedszkola
bo tu dzieci maja wakacje od 21 lipca
i troche wolnego czasu bedzie
ale jak zwykle posprzatam i cos ugotuje
tyle ze mnie

robilam znow test z kapusty bo mi zostala
i wynik wyszedl nie zmienny
ciemny fiolet
na dnie tylko trosze roz przeswituje
czyli dziewczynkowy

Ostatnia edycja:
ja sie witam z rana z herbatka

To ja się przyłączam ale z bawarką ;-)

Jagienka piekna sprawa prasowac dziewczece ubranka
takie slodkie sa
ja tez mam pare czasami zerkam na nie :tak:

Najbardziej rozczulił mnie zapach po upraniu,powiesiłam w pokoju na suszarce i po chwili jak weszłam do niego-cały był nim wypełniony :-) wróciły wspomnienia jak urodziłam Olinka,jego ciuszki też prałam w Loveli,ten zapach przypomina mi maleńkie dziecko,karmienie piersią,czułość i miłość :-)
Już nie mogę się doczekać tych tycich paluszków,stópek i dziubka poszukującego desperacko cycusia :tak:
Beatka,już niedługo...jeszcze parę tygodni i Ty będziesz wiedzieć :happy2:

Dziewczyny,już mam w zasadzie cały niezbędnik skompletowany,czekam tylko na parę przesyłek z allegro i mogę się pakować do szpitala,tylko na razie nie mam w co :confused:
Zastanawiam sie nad kupnem rożka,dla Dawidka mi sie nie przydał,Oliś był za duży żeby go w nim nosić i wydałam,jak resztę rzeczy po nich...teraz nie wiem,Wam się przydał?

Jagienka moze poczekaj do ostatnich tygodni az na usg powiedza ci ile wazy mala
wtedy bedziesz wiedziec czy kupic
bo z tego co ja wiem
to rozek sie super przydaje do malych dzieci
u mnie Marcel mial 4200 i calkowicie sie nie sprawdzil
a Oscar mial 3700 i byl ok

Jagienko na roboty na dachu o swicie polecam korki do uszu! Spie z nimi od lat i nic a nic mi nie przeszkadza:-)
Co do rozka to bardzo, bardzo mi sie przydal, nie wyobrazam sobie co bym bez niego zrobila, palam do rozka wielka miloscia ;)))) i dlugo nam sluzyl, bo pozniej jako kolderka:)

Dziewczyny u Was w miastach tez tak ludzie dzieci ubieraja?! Boze ja jestem w szoku, nie tylko ja...
Mojej kuzynki malutka (3,5 mies) miala chrzcony w niedziele, ponad 30st na zewnatrz, mala miala bawelniana sliczna sukieneczke a dwojka inncyh maluchow byla w betach i w czapkach z uszami.......Boze, dziwie sie, ze te dzieci nie darly sie cala msze:(
Nasza kolezanka z coreczka wtym samym wieku stala pod kosciolem z coreczka w tym samym wieku i mala miala sukieneczke podobna na sobie, bez czapki oczywiscie. Dwie babki staly i glosno mowia jak to dziecko jest rozebrane, ze nie moga na to patrzec... A. mowi do nich, ze jej dziecku jest cieplo (delikatnie bo ja bym powiedziala cos dobitnie wscibskim babom) a jedna z nich na to 'TAK SIE DZIECI NIE UBIERA!' Boze co za narod!! Maluchy odczuwaja inaczej, trzeba je ubrac w pajace, skarpety i czapy w upal 35 w cieniu... 20 to samo... Widze takie biedne maluszki codziennie, w czapach i pod grubymi kocami kiedy ta madre mamusie sa porozbierane maxymalnie :( Ludzie nie maja mozgow? Mysla, ze dzieci inaczej odczuwaja temperature? na dodatek w gondolach pod dachami?
Noz mi sie w kieszeni otwiera!
Musialam...

Ostatnia edycja:
Jagienka moze poczekaj do ostatnich tygodni az na usg powiedza ci ile wazy mala
wtedy bedziesz wiedziec czy kupic
bo z tego co ja wiem
to rozek sie super przydaje do malych dzieci
u mnie Marcel mial 4200 i calkowicie sie nie sprawdzil
a Oscar mial 3700 i byl ok

Poczekam ale teraz już będe miała ostatnie usg,kolejne dopiero przed porodem,dwa tygodnie temu miała niecałe 1700 ale wiadomo,czasem margines pomyłki potrafi być duży...

Jagienko na roboty na dachu o swicie polecam korki do uszu! Spie z nimi od lat i nic a nic mi nie przeszkadza:-)
Co do rozka to bardzo, bardzo mi sie przydal, nie wyobrazam sobie co bym bez niego zrobila, palam do rozka wielka miloscia ;)))) i dlugo nam sluzyl, bo pozniej jako kolderka:)...

Właśnie,nie pomyślałam że potem mogę nim przykrywać małą,np w wózeczku :-)
Ten fioletowy mi się bardzo podoba:
http://allegro.pl/gluck-rozek-haftowany-mis-z-okienka-2-kolory-i1667588192.html
Co do korków to świetny pomysł ale ja się boję że w razie czego nie usłyszę chłopców...i tak miałam długo opory żeby spać na piętrze kiedy oni są na dole a kiedy się przełamałam-jestem nadwrażliwa,potrafię się przebudzić kiedy się kręcą w łóżkach,czy któryś kichnie albo kaszlnie :sorry2:

Dziewczyny u Was w miastach tez tak ludzie dzieci ubieraja?! Boze ja jestem w szoku, nie tylko ja...
...

U mnie to samo,mamusia w szortach i koszulce na ramiączkach a dziecko w skrajnie pozakrywanej gondoli,przykryte tak grubo złożonym kocem że go zza niego nawet nie widać :szok:
Ale pamietam jak urodziłam Dawidka w połowie sierpnia,szybko zaczęliśmy wychodzić na dwór bo ciepło i wywoływalam niemałe zgorszenia wśród zwłaszcza starszego pokolenia że dziecko leży sobie w bodziaku na ramiączkach,bez skarpetek i czapeczki :confused:
Chyba...taki naród :no: nie od dziś wiadomo że większość matek przegrzewa dzieci,moja teściowa patrzy na mnie bykiem nawet jak wychodzę w deszcz :baffled: a przecież to taka frajda dla dzieciaka poskakać po kałużach a przy odrobinie zdrowego rozsądku taki wypad wyjdzie tylko na korzyść dziecka :tak: to samo z zimą i mrozem...niektórzy nie potrafią zrozumieć że dziecko powinno się hartować od małego,jak teraz opatuli je z każdej strony to jak je ubierze jak zrobi się zimno ?? :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
jagienko a nie myslalas o rożku z firmy feretti??
mają przepiekne wzory i potem do tego rozka mozesz jeszcze cos skompletowac np posciel czy przybornik:)))))

ja mam 2 zestawy ich poscieli i uwielbiam je:))))

gl.jpg

ro.jpg
ro1.jpg

ro1.jpg

przybornik na łozeczko
pr.jpg

pr.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry